Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, je tu některá z vás, která měla absces? Chtěla bych vědět, zda je to normální postup, že se to neumrtvuje.Dnes jsem byla u své Dr., a při čištění jsem myslela, že to nedám. Zítra mám jít na opačko do nemocnice a už teď se třepu ![]()
Ano znam to a myslis cisteni pres zub, nebo normalne skrz dasen? Zazila sem oboji a vždycky bez injekce, protoze na zanet injekce nepomuze, umrtvovaci latka se pres zanet nedostane k mistu.
@kaja7 Vždycky bez injekce. Myslím, že se jedná o normální postup. Sice to bolí, ale injekce by zřejmě příliš platná nebyla, pokud máš zánět.
Edit:Měla jsem zánět v zubu.
Příspěvek upraven 24.01.14 v 20:02
Já měla 2× u mandle umrtvení pouze při proříznutí čištění bez
Absces jsem mela na jatrech, ale jestli jde o zuby tak ono to umrtveni stejnak nijak nezabira jak je tam tan zanet.ted asi budes chodit na vymenu drenu to je hnusna zalezitost ja se zubama na vymenu tech drenu v patre chodila cca 3× nez se to vycistlo,
@kaja7 já ho měla ještě o chlup níž.. taky bez umrtvení.. sestřička mi držela za ruku, hladila mi po tváři.. na dočištění už jsem nešla, jsem si to radši vyčistila sama kysličníkem
![]()
@kaja7 ja myslim, ze v tomto pripade umrtveni moc nepomuze
to by museli pichnout primo do neho a to bys nedala, navic by se rozsirila infekce ![]()
Jeeee, ja myslela v zubu no…nejsem telepat.Ale je to vlastne jedno, jak psala Menora, injekce nezabere.Ale lituju te teda.Jak velke to je?
Pisu z mobilu tak jsem psala.No v trislech by ti ten dren mohl nechat dyl a teoreticky by ho menit nemusel jen po vycisteni vytahnout
Malinké, ale bolí to jak čert, ikdyž mi do toho zrovna nelijou peroxid. Myslím, že porod byl proti tomuhle pijanko ![]()
Tak já měla 2× abces za uchcem, 2× na chirurgii, 2× řezání a čištění - vždy s umrtvením. Prní chirurg mi ucho umrtvil injekcí, druhý na to nanesl nějaký ledový sprej. Vždy jiný doktor
![]()