Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, prosím vás o radu. Před pár dnama mě začalo něco svědit na noze, myslela jsem si, že mě kousl komár (sice je leden, ale jak bylo to teplé počasí, tak jsem jednoho zabíjela v koupelně
)
No ale svědilo to stále víc a na různých místech a udělala se mě jakýsi vyrážka, mám to po celém těle (nejvíc na nohách) a není to od komára, to bych poznala. Šíleně to svědí, vypadá to jako vpichy vedle sebe nebo jak to říct a jak to škrabu, celá ta část pokožky zrudne ![]()
V uterý jsem nasadila HA jinou teda než předtím, nemůže to být tím
v příbalovém letáku je svědění (ekzém) napsáno jako vzácný příznak ![]()
V pondělí hned zajdu na kožní, ale nevím co do té doby. Muž si ze mě dělá srandu, že mám svrab, ale dke bych ho proboha chytla
nejsme žádná rodina špindír
![]()
nemáte některá podobnou zkušenost ![]()
No a nebudes ten vzacny priznak?
prasky bych radeji vysadila…
@jakuve hrozně bych ráda, ale kiksl nám foták, pučuju si ho od tchýně
nevím vůbec z čeho to je, mám to po celém těle a nejvíc na nohách ![]()
@jakuve máme psa.. ale ten je na dvoře (německý ovčák). Ale psí blechy prý na člověka nejdou ![]()
@Miťulka píše:
@jakuve hrozně bych ráda, ale kiksl nám foták, pučuju si ho od tchýněnevím vůbec z čeho to je, mám to po celém těle a nejvíc na nohách
Jo i na tele?
A jsi nachylna na ekzemy? Ze by jsi byla fakt ten vzacny pripad zrovna ty?
Natika ti to nejak?
Holky a ještě jedna věc.. na obličeji se mi udělali dva jebáky, ale upný bodláky
a nejdou vymáčknout. V příbalovém letáku té antiny je to napsáno, ale jako vzácný příznak ![]()
@Miťulka svrab dělá chodbičky, jsou trochu vidět pod kůží.
Jinak já tohle měla při akutní fázi hyperfunkce štítné žlázy, přesně jak píšeš, byla jsem zoufalá, drbala jsem se furt jak vzteklá měla sjem věčně vyškrábaný rudý fleky všude po těle, pak srovnali funkci štítný žlázy a bylo po problému.
Tak pokud ji nemáš vyoperovanou klidně to může dělat i ona například
@jakuve nic mě nenatíká.. jen to svědí jako pr… a k tomu ty bodláky na obličeji, vypadá to jak akné, ale nejde to vymáčknout. No snad to nebude reakce na ty prášky, beru je 4. den
Pokud tam mas ale. vpichy, tak to zase asi neni ekzem…tam jsou spis puchyrky. Koukni na. google jak vypada treba blesi kousnuti, stenice atd.
@Miťulka píše:
Holky a ještě jedna věc.. naantikoncepce? i se mi udělali dva jebáky, ale upný bodlákya nejdou vymáčknout. V příbalovém letáku té antiny je to napsáno, ale jako vzácný příznak
A ty problemy te trapi vyslovene od prvniho prasku nove antikoncepce?
@Miťulka svrab můžeš chytit kdekoliv, mhd, v obchoďáku, prostě kdekoliv, to není nemoc špindír, ale myslím, že to svrab nebude ![]()
@Miťulka píše:
@jakuve nic mě nenatíká.. jen to svědí jako pr… a k tomu ty bodláky na obličeji, vypadá to jak akné, ale nejde to vymáčknout. No snad to nebude reakce na ty prášky, beru je 4. den
ale podle toho popisu to vypadá, jako reakce na tu HAK, já bych je být tebou vysadila, jako je to blbý, ale uvidíš, jestli se to zlepší, tak to bude ono, a jo a vezmi si dithiaden, nebo fenistil nebo zyrtec, zodac, claritin nebo nějaká antihistaminika, jako jestli to máš po celém těle a svědí to jak sfiňa, tak to není prd.el, abys třeba pak ještě nebyla dušná
![]()