Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký den! Chystám se začít s protikvasinkovou dietou. Důvodem jsou hlavně gynekologické problémy, ale taky nejsem se svým stravováním spokojená. Jsem šílený závislák na sladkostech, i přesto, že vím, jaké je cukr svinstvo.
Přidejte se ke mě, ať se můžeme vzájemně podporovat a inspirovat recepty, tipy, informacemi apod. ![]()
Už se k tomu tak dlouho odhodlávám, ale tentokrát to prostě musím zvládnout.
a nechces zkusit treba jen detox. Ocistit si orgnismus. Zkus Macingovou urcite ji na webu najdes. Taky bych ji potrebovala. ![]()
Ahoj rada bych se pridala, mam gynekologicke problemy. Gynekolog mi predepsal Polygynax 6tobolek, jenze pochybuju ze se toho za 6dni zbavim kdyz mam zanet asi pul roku, predtim me take poslal se 6tobolema neceho jineho domu a vubec to nepomohlo..Proto jestli mas nejake rady, tipy tak budu rada.Ja bohuzel nevim jak proti tomu bojovat, a jak vypada takovy jidelnicek proti kvasinkam, snad se brzy nejake zeny pridaji a daji rady. ![]()
@Snehurenka píše:a nechces zkusit treba jen detox. Ocistit si orgnismus. Zkus Macingovou urcite ji na webu najdes. Taky bych ji potrebovala.
Jde mi hlavne o to, zmenit celkove zivotni styl. Dieta je asi nevhodne slovo, rada bych to pak dodrzovala dlouhodobe. Detox je urcite taky fajn. Macingovou mam rozectenou, chtela jsem od ni cerpat recepty, jenze se bojim, abych jeste nezhubla…Jako inspirace k vareni, ale supr ![]()
@krysaricek píše:
Ahoj rada bych se pridala, mam gynekologicke problemy. Gynekolog mi predepsal Polygynax 6tobolek, jenze pochybuju ze se toho za 6dni zbavim kdyz mam zanet asi pul roku, predtim me take poslal se 6tobolema neceho jineho domu a vubec to nepomohlo..Proto jestli mas nejake rady, tipy tak budu rada.Ja bohuzel nevim jak proti tomu bojovat, a jak vypada takovy jidelnicek proti kvasinkam, snad se brzy nejake zeny pridaji a daji rady.
Ahojky, taky prave trpim casto zanety a snazim se uz gynekologum vyhybat. Neverim, lekarum…ti predepisuji jen leky, ktere na chvili pomuzou. Vim, ze je to hlavne o mem pristupu a stravovani. Kvasinky se zivi cukry, kterych jim pozehnane. Takze to je u me cil c.1 - prestat jist sladkosti a omezit dalsi cukry. Pak by se nemely moc vyrobky z bile mouky apod. Najdu pak seznam nevhodnych potravin a hodim to tady ![]()
„Zlatá pravidla“ protiplísňové diety
Zde je krátké shrnutí, na co musíte při této dietě dávat pozor.
@Ringle To verim, ja chodim po doktorech stale, jelikoz mam Crohnovu chorobu, poslechla jsem dr. ze kdyz se podrobim operaci kdy mi vezmou 40cm streva ktere je napadene tak budu mit na 10let klid, a ejhle ubehli asi 2mesice a vse bylo zpet a v mnohem vyssi mire, takze mam na brise velkou jizvu ktera nezmizi a jsem na tom zdravotne jeste hur nez pred operaci, ted musim podstupovat biologickou lecbu a doktorum neverim uz nic ale neda se nic delat chodit k nim musim
Ja zkousela detoxikaci organismu, brala jsem i primo na chlamydie ale po pul roce jsem to vzdala, nezabiralo to a mesicne to stalo 3500tis. nakonec jsem stejne skoncila v nemocnici. Takze doktorum ani lecitelum neverim, asi clovek udela lip kdyz zacne o sebe pecovat sam.
@Ringle No tak po precteni hned vidim co delam spatne..podmasli a jogurty nejim, piju za den hodne cerneho caje s cukrem, jinak vody za den moc nepiju, jim spise ovoce nez zeleninu..Takze je toho hodne co by potrebovalo zmenit v jidelnicku.
![]()
Ahojky, moje zkušenost je taková, že před Vánocem jsem měla angínu a brala jsem ospen, po několika dnech šílený svědění v pochvě, i když jsem brala probiotika a bílé jogurty. Tak mě to rozzlobilo, že jsem si každý den vtírala vatovou tyčinkou do pochvy bílý jogurt a po pěti dnech příznaky vymizely i bez návštěvy gynekologa. Od té doby nejím také moc sladké, odvykla jsem si. Vždycky si představuju, že jím jenom cukr a hned mě to odradí. Naučila jsem se jíst pořádná jídla a když mám chutě, dám si bílej jogurt ochucený lžičkou medu a semínka a kokos, skořici, atd. a stačí mi to. Navíc nejsem ani unavená, než jako dříve jsem bývala. teď budu doufat, že mi to vydrží
Mimochodem na kvasinkové infekce jsem trpěla dříve dost, partner pořád stejný, ale když jsem se doléčila a měla znovu styk, hned jsem to chytla zas. Partner byl také přeléčen, ale stejně jsem to furt měla, pak jsem se s ním z nějakého důvodu rozešla a s novým partnerem problém nemám, ale zase mě štve jinak ![]()
@scorpinka píše:
Ahojky, moje zkušenost je taková, že před Vánocem jsem měla angínu a brala jsem ospen, po několika dnech šílený svědění v pochvě, i když jsem brala probiotika a bílé jogurty. Tak mě to rozzlobilo, že jsem si každý den vtírala vatovou tyčinkou do pochvy bílý jogurt a po pěti dnech příznaky vymizely i bez návštěvy gynekologa. Od té doby nejím také moc sladké, odvykla jsem si. Vždycky si představuju, že jím jenom cukr a hned mě to odradí. Naučila jsem se jíst pořádná jídla a když mám chutě, dám si bílej jogurt ochucený lžičkou medu a semínka a kokos, skořici, atd. a stačí mi to. Navíc nejsem ani unavená, než jako dříve jsem bývala. teď budu doufat, že mi to vydržíMimochodem na kvasinkové infekce jsem trpěla dříve dost, partner pořád stejný, ale když jsem se doléčila a měla znovu styk, hned jsem to chytla zas. Partner byl také přeléčen, ale stejně jsem to furt měla, pak jsem se s ním z nějakého důvodu rozešla a s novým partnerem problém nemám, ale zase mě štve jinak
Ahojky, vidím, že máš hodně podobný přístup a jsem ráda, že máš pozitivní zkušenosti
Dneska jsem to už chtěla vzdát, protože jsem měla chuť na sladké, ale místo toho jsem si upekla domácí sušenky ze semínek a oříšků a ochutila medem. No vím, že med bych taky neměla, ale musím na to jít postupně. Cítím zlepšení, ale myslím, že ty kvasinky jen tak díky stravě nezmizí, že tomu budu muset nejdříve pomoct. Taky se bojím toho, že to pak chytím znovu od partnera…je to začarovaný kruh ![]()
Taky jsem si pekla párkrát sušenky celozrnné, ale dávala jsem tam i máslo, což je zase trochu tučnější. Ale ten jogurt s medem mi fakt pomáhá překonat chuť na sladké a ten bílej jogurt přímo do pochvy, nemůžu si to vynachválit, příjemně chladil. Když jsem mívala problémy s kvasinkama, taky se mi to pořád vracelo, pak jsem každý den preventivně užívala 1 laktobacil a docela se to zlepšilo. Ten jogurt vnitřně užívaný může být také jako prevence dobrý. Zajímám se teď o přírodní medicínu, babské rady.
Taky se zrovna zajímám o přírodní medicínu. Asi najedu pravidelně na ten jogurt. Na noc mám laktobacily, které se zavádějí. Vůbec by mi nevadilo, že jsou sušenky tučnější…teď se snažím odbourat cukr a pomalu i pšeničnou mouku, tak se zaměřuji na ostatní věci než je tuk ![]()
Určitě, pšeničnou mouku taky už moc nejim. Peču si svůj vlastní chleba a nebo je dobré si kupovat pšeničnožitný chléb nebo spíš žitnopšeničný. Tady ty sušenky jsem pekla, sice tam trochu cukru třtinového přišlo, ale z těch, co jsem zkoušela upéci, mi přišly fakt nejchutnější http://kitchenette.cz/…esne-susenky
Teď už jsem přestala jíst i ty sušenky a musli, na kterých jsem byla dřív závislák (je tam taky mnoho cukru). Akorát ke snídani si dávám ovesnou kaši EMCO. No, nevím, čím to je, také jsem přestala pít úplně kafe s mlíkem, většinou jsem to užívala jako podpůrný prostředek na konečnou fázi trávení.
teď už to vůbec nepotřebuju, dokonce moje trávení je mnohem lepší a „je toho“ i nějak více
Také se chystám na detoxikaci organismu, momentálně teď mám už 2. ATB za 14 dní:( Takže čekám, až to doberu a pak bude velké čištění. Hlavně chci nasadit hned něco na imunitu. Kvůli ATB teď právě beru denně 1 laktobacil a jogurt. Ale sestra u praktické doktorky mi říkala, že stačí jen jogurt, ale já se radši chráním na víckrát.
Vzhledem k okolnostem, jsem se rozhodla podstoupit protikvasinkovou dietu, ačkoliv vím, že to bude těžké(alespoň ze začátku a navíc teď sezoně.), Tak jsem založila skupinku, kde bychom se mohli trochu podporovat, abychom nepolevili a zároveň inspirovat co jíme a vaříme.
Pokud je zde někdo kdo jí drží, nebo se chystá držet budu ráda když se přidáte https://www.emimino.cz/…nkova-dieta/
@Lussye píše:
Vzhledem k okolnostem, jsem se rozhodla podstoupit protikvasinkovou dietu, ačkoliv vím, že to bude těžké(alespoň ze začátku a navíc teď sezoně.), Tak jsem založila skupinku, kde bychom se mohli trochu podporovat, abychom nepolevili a zároveň inspirovat co jíme a vaříme.Pokud je zde někdo kdo jí drží, nebo se chystá držet budu ráda když se přidáte https://www.emimino.cz/…nkova-dieta/
ahoj, já to zkoušela držet. vydržela jsem týden
je to hodně těžké..ale asi do toho opět půjdu. mám hodně velké problémy ![]()