Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj maminky a budoucí maminky ![]()
Založila jsem novou diskuzi a třebe se ke mě některá přidá a budem se moc navzájem podpořit a popovídat si.
Je mi 31 let mám 2 letého syna, který se nám povedl hned při prvním cyklu IVF
Před IVF jsme se snažili 3,5 roku.
Podstoupila jsem laparoskopii při které mi byl odebrát jeden vejcovod. U druhého mi nebyla zjištěna průchodnost.
Ráda bych ještě jednoho miminko. Zatím se snažíme přirozeně(stále doufám, že to půjde).
Nehrotíme, netlačíme na pilu, ale už je to zase přes rok a nic ![]()
Ráda bych věřila, že se to povede ![]()
Je tu někdo kdo má stejný problém?
Anebo i někdo komu se zadařilo se stejným problémem, přirozenou cestou?
Potřebuju asi trochu naděje, že to neni marné ![]()
Ahoj, nevim jestli tě povzbudim, spíš se sverim - ať víš že nejsi sama kdo podobné starosti ma a trápí se tím. Věřím že se obě nakonec dočkáme. ![]()
Začali jsme se o mimi snažit v mých 28 letech. Ale nechali jsme tomu spíš volný průběh, žádná urputná snaha. Otěhotněla jsem po třičtvrtě roce - to mi bylo uz 29 a v 11 tt jsme o mimi přišli. Po potratu jako by se mi preprogramovala hlava, tělo bylo nastartované na těhotenství a já chtěla miminko za každou cenu. Nasledovaly šílené 2 roky urputné snahy. Začátek vyšetření v CAR ( zjištěny problémy) a ještě před IVF jsem si prosadila lázně po kterých jsem otěhotněla přirozeně a narodilo se zdravé mimco. To uz nam odrostlo. Ma 2 roky. Ted se snažíme znovu a opět to nejde. Letos budu mit uz 34 let. Vždy jsem si říkala že dítě nejpozději do 35…a ted vaham jestli podstupovat IVF a vsechny ty stresy kolem nebo tomu nechat volný průběh, být vděčná za jedno zdravé dítě.
Znám mnoho žen které se dlouho snaží a daly by cokoliv za to mit alespoň jedno. Na druhou stranu chápu jak to myslí jiné - ze cítí že nejsou kompletní rodina a ještě jeden člen chybí…
Poslední dobou nad tim často přemýšlím a tvůj příspěvek mě přiměl napsat to a zamyslet se nad tim. ![]()
Mám stejné myšlenky, často nad tím přemýšlím. Samozřejmě, že jsem vděčná za toho našeho raracha
Děkuju za něj a nikdy děkovat nepřestanu, ptž to byl opravdu zázrak. Na hormonální léčbu jsem nereagovala, tak jak jsem měla.
Ze 6 vajíček bylo jen jedno dobré a teď mu byli v listopadu 2 roky
Takže opravdu zázrak, že se to povedlo na první dobrou.
Jen ta touha po druhém miminku je zase dost intenzivní, já tedy vždy chtěla dvě děti. Ale hlavně jsem nikdy nepočítala s tím, že mi to tak lehce nepůjde.
My se začli snažit když mi bylo cca 25 a po pár měsících neúspěchu jsem začla tušit, že je něco špatně.
Pak ta laparka a cca po roce IVF.
Teď se mi do něj už prostě nechce a chci věřit tomu, že se zadaří přirozeně ![]()
Tvé ztráty je mi líto ![]()
Někdy si říkám, že ten svět je vážně nespravedlivý ![]()
Já teď začla zase brát vitamíny na podporu, tak do nich vkládám naději.
I když je to pro mě spíš jen takové placebo ![]()
Ahoj, taky se svěřím…. Snažíme se 3,5 roku, všechna možná vyšetření, která už jsme podstoupili, neukázala žádný problém. V dubnu 2022 jsem 12 dní před termínem na IVF zjistila, že jsem těhotná. Zjištění těhotenství ale už provázela bolest a krvácení, byla jsem v 6tt. Dopoledne mi vyšel pozitivní test, odpoledne v 17h už jsem ležela na sále. Jednalo se o mimoděložní těhotenství. Vzali mi vejcovod a šmitec. Od té doby zase ani tuk
V pondělí se objednávam do CARu na IVF… Uvidíme, jak to bude dál…. ![]()
Ahoj. My se o první snažili 4 roky, po neúspěšných IUI a IVF jsme to vzdali a začali řešit adopci a pak přišel přirozeně syn. O druhé se snažíme 6 let. Zatím neúspěšně. Bohužel bylo i několik samovolných potratů. U první stimulace jsem měla hyperstimulační syndrom, takže u CARu lze jen super nativ. Už mě tlačí i věk, tak letos tomu dávám poslední rok. Jelikož se manželovi zlepšil spermiogram a já díky hormonální józe zkrotila PCOS, budem zkoušet IUI bez medikace. Zítra jdu na folikulimetrii. Mám ale další problémy - Lupus antikoagulans a MTHFR a ještě jednu mutaci. Ředím godasalem a v případě těhotenství ihned píchat heparin. Už jsem si tím prošla 10× tak doufám, že 11. bude konečně to s happyendem.