Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s laparoskopií v Podolí? Jak dlouhá je čekací lhůta? Potřebuji žádanku? Děkuji za odpověď.
Ohledne zadanky mozna zalezi, za jakym ucelem by ta laparoskopie byla think:
@Janča6 no mám na výběr 2 Ivf nebo diagnostická laparoskopie, zatím je jen zjištěný problém v imunitě
A proč te posílají na laparoskopii? Oni mají podezření na endometriozu?
@Sněhurka18 to nikdo nevyslovil, ani mě nikdo neposílá. Přemýšlím nad tím sama - jelikož mám bolestivou menstruaci a hlavně jsem se ze zprávy od Dr. dočetla, že mám volnou tekutinu v OC… ptala jsem se na názor mý doktorky a vlastně se k tomu vůbec nevyjádřila, řekla, že mě na ní klidně pošle..
@Online píše:
@Sněhurka18 to nikdo nevyslovil, ani mě nikdo neposílá. Přemýšlím nad tím sama - jelikož mám bolestivou menstruaci a hlavně jsem se ze zprávy od Dr. dočetla, že mám volnou tekutinu v OC… ptala jsem se na názor mý doktorky a vlastně se k tomu vůbec nevyjádřila, řekla, že mě na ní klidně pošle..
Ja jsem si v roce 2007 sama diagnostikovala endometriozu podle clanku na Novinkach
Svoji gynekolozce jsem si cca 3 roky stezovala na potize, ale ona je neresila. Po tom clanku jsem sama sla k Apolinari. Sice se trochu divili, ze jdu bez doporuceni, asi to nebylo zcela bezne. Ale doporuceni nebylo potreba, normalne mi dali termin laparoskopie, pri ktere mi pak endometriozu potvrdili a odstranili.
Pokud ti tvoje gynekolozka da zadanku, tak si o ni klidne rekni. Pokud chces jit bez zadanky, zajdi se zeptat do Podoli.
@Online Mne ta laparoskopie přijde jako docela velký zásah. Měla jsem laparoskopicky slepak, jen tři malé dírky a stejne jsme na fyzioterapii resili, ze jsou tam cítit srusty a naopak to muže plodnosti uškodit. Jestli by nebylo lepší zajít prvně k někomu, kdo se na endo specializuje a až pak případně laparo.
Děkuju, taky se mi do toho popravdě nechce, i mě zklamal přístup doktorky, že mě objedná, jestli chci, ale její názor jsem se nedozvěděla ![]()
Ahoj, měla bych jít také na laparoskopii do Podolí. Posílají mě tam z CARu před KETem kvůli oboustrannému sactosalpingu na odstranění vejcovodů. Víte někdo, jak dlouho se tam čeká na termín operace? Díky moc za zkušenosti. ![]()
Ahoj, já jsem v Podolí byla
chodila jsem do PFC, ale sama od sebe jsem na laparoskopii chtěla jít. Tak mi paní doktorka dala žádanku. Jelikož jsem měla všechna vyšetření v pořádku, přesto se žádné těhotenství nekonalo, maximálně 2 biochemka, chtěla jsem mít jistotu i v tomhle ohledu, že tam problém není. Byla jsem zrovna v době Covidu. Začátkem února jsem byla na kontrole a konzultaci. Pan doktor, myslím zrovna primář, mi k tomu napsal rovnou i hysteroskopii. Termín mi dal na půlku dubna. Nejdříve jsem musela na covid test přímo k nim. Druhý den jsem nastoupila, měla detox den včetně vyprázdnění
druhý den ráno byl zákrok, další den mě pustili domu. Kromě mini ložisek endometriozy na vazech dělohy mi nic nenašli. Ložiska tam nechali, prý kdyby se do toho šťouralo, mohlo by to pak být horší, jinak vše v pořádku. Takže i když se nic extra nenašlo, aspoň jsem se ujistila, že žádný problém není ![]()