Kde je chyba? Špatná vajíčka?

Anonymní
21.12.22 09:07

Kde je chyba? Špatná vajíčka?

Holky, už začínám být zoufalá. 11 transferů bez úspěchu - zřejmě zase biochemko.
Jsme po třetím ivf cyklu. Poprvé v pronatalu 2 embrya (et nic, ket pozitivní tt, hcg jen 52, následné špinění a za dva dny tt negativní). Druhý cyklus v PFC 11 embryí, napůl s dárcem (et nic, ket 44 jednotek, za dva dny 252 jednotek, další den špinění a hcg jen 100), od té doby transfery nic, dávali jsme i po dvou, ale ani ťuk. Na 3 cyklus jsme šli do europe 4 embrya s darovanými spermiemi -et 9 den slabá čárka, za dva dny zmizela. Embrya jsme nechali převést zpět do PFC, přístup europe se nám nelíbil moc. Transfer byl 7.12. a opět biochemko…

Mám za sebou laparoskopii a hysteroskopii, jen prý malinká ložiska endometriozy na vazech dělohy. Nic víc. Nechali to tam, prý to nemělo cenu brát. Imuno u dr Maličkové (Černé), nemá pro mě léčbu, nic neshledala. Toxu nemám, pohlavní nemoci taky ne, amh 4, Nk buňky z dělohy ok, genetika ok, štítná žláza ok, byla jsem 3× na mobilizaci pánevního dna, pěkně mi to uvolnila. A stejně zase nic…

Napadá někoho, co je ještě potřeba? Nemáme si ten poslední cyklus šetřit na darovaná embrya? Nebo třeba zkusit tedy vyšetření embryi? :think: Léta utíkají, peníze a nervy docházejí :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8437
21.12.22 09:53

Z mojí zkušenosti, špatná vajíčka znamenají, že embryo zaniká velmi rychle, u mě ani nedošlo na KET. Zkoušela jsem to IVF 2×. Pak jsem začala cvičit hormonální jógu a brát vitamíny (E, Q10..), chodila jsem včas spát a tak. Pak se podařilo prirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 09:56

@brisco takže to na špatná vajíčka nevypadá? Když embrya vydrží do 5 dne a byla i biochemka? No u nás to přirozeně asi nepůjde, manžel má problémy, proto darované spermie

• Citovat
  • Upravit
7486
21.12.22 09:59

No genetiku embryii uz jste meli mit pri tom 3 ivf.
Do 4 ivf bych bez genetiky nesla. Nebo ty DE. Tam je ale otazka, jestli cyklus s DE nebo si platit pote uz rovnou vyrobena
Mozna bych zkusila 4 ivf s vasimi vajicky, ale s genetikou. A pak jako samoplatci DE

Nebo koukni kdyz jste v PFC na kombi cyklus - stimulujes ty i darkyne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 10:01

@Toluma no zase co člověk, to názor na genetiku :think: i známa, která se v tom hodně orientuje říkala, že genetiku nedoporučuje :? i prý dr Hlinka, zakladatel PFC jí samotné genetiku nedoporučil :think:

• Citovat
  • Upravit
8437
21.12.22 10:09
@Anonymní píše:
@brisco takže to na špatná vajíčka nevypadá? Když embrya vydrží do 5 dne a byla i biochemka? No u nás to přirozeně asi nepůjde, manžel má problémy, proto darované spermie

Ano, tak to vidím. Ale vajíčka můžeš vylepšit, jak jsem psala. Mě tehdy bylo 39, tak už nebyly v top formě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
21.12.22 10:23

Špatný spermie měl můj manžel při snažení o první dítě, zajímavý je že po pár letech, při snažení o druhé, byly už naprosto v pořádku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 10:25

Já mám špatnou genetiku. Zkusila jsem 1ivf se svými vajíčky s genetikou embryí. Měla jsem 2 Kety a nic…
Mám pocit, že ta kontrola embryi naruší. Ale možná je to tím, že nám se to nepovedlo.
Teď čekám na DE. A je mi 24let.

• Citovat
  • Upravit
7486
21.12.22 10:31
@Anonymní píše:
@Toluma no zase co člověk, to názor na genetiku :think: i známa, která se v tom hodně orientuje říkala, že genetiku nedoporučuje :? i prý dr Hlinka, zakladatel PFC jí samotné genetiku nedoporučil :think:

Tak nedelala bych to pri prvnich pokusech. Ale kdyz mas za sebou uz vice ketu a biochemka, tak to za vysetreni stoji
Znam holky, co jim dojde do blast skoro vse a genetikou pak neprojde zadna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 10:33

@brisco no můj manžel má genetickou vadu. Tak tomu moc nedáváme šance přirozeně. Jen teď nevím, co tedy s těmi dvěma embryi :think: nevím, co víc pro to udělat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.22 10:38

@Toluma děkuji za radu. Zkusím tedy poslední cyklus zařídit darovaná embrya i vlastní. Jestli to půjde. Takže asi nemá cenu jít do těch dalších dvou embryí? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.22 10:40
**@Anonymní

To nám právě bylo taky řečeno. My začali ve 25 a už mi je 28 :? Na kolik vyjde cyklus s DE?

• Citovat
  • Upravit
8437
21.12.22 11:03
@Anonymní píše:
**@AnonymníTo nám právě bylo taky řečeno. My začali ve 25 a už mi je 28 :? Na kolik vyjde cyklus s DE?

Bych se hodně divila, kdyby jsi měla ve 28 letech špatný vajíčka. Proč?
A darovaná embrya :nevim:, ve 28 letech…kam spěcháš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 11:13

@brisco no tak už to řešíme dohromady 5 let - 2 roky doma a 3 roky v centru. A když se nepovedl ani jeden transfer, tak asi chyba někde musí být :think: Kvůli té genetické vadě nemáme doma vůbec šanci. Každý spermiogram má manžel 5 kusů spermií, nebo úplně mrtvé. Tak si nedáváme moc naděje. Do toho mám alergii ná spermie :zed: nikam svým způsobem nepospíchám. Jen to je už psychicky i finančně náročné. Dávat každý transfer 25 tisíc, nic moc. Nějaký výsledek už bych ráda viděla.

• Citovat
  • Upravit
8437
21.12.22 11:20
@Anonymní píše:
@brisco no tak už to řešíme dohromady 5 let - 2 roky doma a 3 roky v centru. A když se nepovedl ani jeden transfer, tak asi chyba někde musí být :think: Kvůli té genetické vadě nemáme doma vůbec šanci. Každý spermiogram má manžel 5 kusů spermií, nebo úplně mrtvé. Tak si nedáváme moc naděje. Do toho mám alergii ná spermie :zed: nikam svým způsobem nepospíchám. Jen to je už psychicky i finančně náročné. Dávat každý transfer 25 tisíc, nic moc. Nějaký výsledek už bych ráda viděla.

Jo, to chápu, to jsou teda ceny. No s tím sprrmiogramem to nepůjde, to je jasný.
Co obyčejné IUI s dárcem, to teď stojí kolik? Pokud jsi mladá, máš normální cyklus a přiměřenou délku luteální fáze, tak není důvod, aby vajíčka byly špatné. Nemáš imunitní reakci vůči embryu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí