IVF kolik mrazit embryí?

45
11.1.23 13:52

IVF kolik mrazit embryí

Ahoj holky,

potřebovala bych se poradit, zajímá mě spíše názor žen nad 35 let, kde u obou partnerů není žádné genetické zatížení. Omlouvám se za obšírný popis.

Jde o to, že jsme již absolvovali dvě IVF neúspěšně. Manžel je defakto neplodný a krom toho má mutaci v genu (teď už nevím ve kterém, ale jedná se prostě o rakovinu v zažívacím ústrojí). Dohromady po dvou IVF jsme z asi 30 oplodněných vajíček měli jen dvě zdravá embrya a ta se neujala. Čili při dalším rozhodování jsem tímto hodně ovlivněná.

Pro třetí IVF jsme zvolili dárce spermií. Hodně už teď řešíme i finanční stránku celého procesu, ptz. manžel je kvůli svému onemocnění v invalidním důchodu 3. stupně. Dárce i já jsme po genetické stránce zdraví, ale vzhledem k tomu, že je mi právě 35 let se bude dělat genetika na aneuplodie, v ceně je genetika pouze do 8 embryí a zmražení 8 embrií. Ale aktuálně se nám embryí vyvíjí 20…pokud necháme zmrazit a otestovat z těch 20 embryí 16 celkem, tak je to + dalších cca 70tis. Kč. Když necháme otestovat jen těch prvních 8, tak co když to zrovna s nimi nevyjde…Zajímají mě teda vaše zkušenosti v případě, že jste oba zdraví, je vám nad 35 let, kolik embryí z 8 bylo v pořádku…prostě bych si chtěla vytvořit nějakou statistiku, která mi pomůže v rozhodování…předem moc děkuji za odpovědi…pro mě je to celkem složité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
11.1.23 14:06

Ahoj, ja bych nechala vsechny :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.1.23 14:06

Z šesti embryí bylo geneticky zdravý jedno. Já bych nechala zamrazit maximum, když už budete dělat genetiku jen na osmi. Otázka je, kolik těch embryí dojde do pátýho dne….. Jdou mrazit i po dvou, to by mělo být levnější.

• Citovat
  • Upravit
68930
11.1.23 14:54

Zamrazila bych všecko. Jako ve chvíli, kdy už abslvuji cel tenhle proces, bych naději maximalizovala. Jasně, může to klapnout s jedním jediným správným… ale nechtěla bych být v situaci, že jdu na transfer posledního kousku s vědomím, že jsme jich mohli mít dalších pět, ale vyhodili jsme je.
Jinak v reálu - uvidíš, kolik jich dojde do 5. dne, na ta bych nechala udělat genetiku na všechna. Naděje, že budete mít víc jak 8 geneticky vyšetřených a zdravých, mi moc velká nepřijde, ale pokud by ano, tak taková embrya budou poklad a připlatila bych za mražení i ta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.1.23 15:18

Problém je i v načasování, já se musím rozhodnout do zítra, kolik jich nechat zmrazit, i když nevím, kolik se jich do toho stadia blastocysty vyvine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
11.1.23 15:20

Však embrya nemusíte mít otestovaná, ne? Když není žádný problém, “jen” věk 35. Zamražte všechna a otestujte těch 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
11.1.23 15:29

Musíte to hlásit předem? Já to diskutovala s embryologem vždy chvíli před zákrokem. Pověděl mi, v jakém jsou stavu, kolik mu jich v tom okamžiku přijde nadějných… ale mrazila bych všecko. Neznám teda vaše ceníky, jestli je to položkově za každou osmičku, takže třeba za 9 se platí totéž co za 16, tam bych nad příplatkem 70 000 na osm versus devět embryí váhala. Ale jinak bych mrazila vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
11.1.23 15:33

Je otázka, kolik embryí dojde do pátého dne. Souhlasím s názorem výše. Pokud je to jen trochu možné, „neobírej se“ vlastním rozhodnutím o žádné embryo. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
11.1.23 15:41

Ahoj,
já tomu asi úplně nerozumím…sama jsem absolvovala cyklus ivf, kde mi sice vzali 30vajíček, ale do stádia blastocysty se 5. den dostali jen dvě - a obě pak prošly genetikou. Nicméně mi bylo řečeno už na začátku, že počty blastocyst ke genetice & mražení budeme řešit, až kolik jich ve finále k tomu opravdu bude. Bylo to v Gennetu na Letné.
Kolik Ti tedy vzali vajíček? 20 a z toho se vyvíjí 20 blastocyst? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
11.1.23 18:13

@pajapapaja ahoj, mě odebrali 32 vajíček, z toho se 23 oplodnilo a do stádia mražení došlo 11. Vím že jsme platili za každé další vajíčko platili 800,–
Nevím teda co máte za ceník ale já bych tedy taky zamrazila všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
11.1.23 18:33

Kolikátý je den od oplodnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4081
12.1.23 07:01

Nechala bych 8 otestovat a zbytek zmrazit.
Do blast dojde zpravidla 30%.
8 blast by byl nadherny vysledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.1.23 18:11

Zamrazit vše, co půjde a z toho 8 poslat na genetiku. Jasně, některá embrya asi nebudou vyšetřená, ale tak lepší než je vyhodit. Nicméně mi přijde divné, že CAR požaduje, aby se to rozhodlo dopředu. To máš jako věštit z křišťálové koule, kolik jich bude? Můj CAR vždy čekal do poslední chvíle (čili 5. den), aby věděli, jak to dopadlo a až podle toho jsme se zařídili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4081
12.1.23 19:55
@BrnackaM píše:
Zamrazit vše, co půjde a z toho 8 poslat na genetiku. Jasně, některá embrya asi nebudou vyšetřená, ale tak lepší než je vyhodit. Nicméně mi přijde divné, že CAR požaduje, aby se to rozhodlo dopředu. To máš jako věštit z křišťálové koule, kolik jich bude? Můj CAR vždy čekal do poslední chvíle (čili 5. den), aby věděli, jak to dopadlo a až podle toho jsme se zařídili.

Ivf cube to bohuzel dela stejne :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.23 12:16

@pajapapaja kolik vám jich nakonec vydrželo do 5 dne? určitě ne ten původní počet 20, když jste byla úspěšná tak 10 a za normálních okolnosti 5
takže pak je Vaše otázka bezpředmětná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital