Trápí mě rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15275
6.7.20 23:18

To nejsou žádní nesvepravni staríci, snad ví co dělají, vůbec bych je neresila.. Mojim rodičům je 65 let a asi by koukali kdybych jim začala vozit nákupy a starala se o jejich peníze, bydlení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.7.20 23:26
@Anonymní píše:
Co mi bylo řečeno, tak chtějí bydlet, co nejblíže k Plzni, aby tam byli všechny supermarkety, perfektní doprava, lékaři atd. Dům chtějí 3+1 a více. Mají přehnané požadavky a nechtějí z ničeho ustoupit a ještě chtějí velkou zahradu. Paní je už v důchodu a její manžel je 63 let a do důchodu musí ještě 10 let odpracovat a syn, to je kapitola sama pro sebe, rodiče ho živý, nepracuje už 19 let, nechce se mu a otec ho ani nenutí, aby šel do práce. Finance za spoluvlastnictví předešlého domu, který prodali a dostali 1,9 mil, tak na nějakou vesnici by to šlo, ale tam prostě něchtějí.

A maji jeste vubec ty penize? Nevytahal to z nich ten povedeny syn? Pokud chteji byt v Plzni, at si holt koupi byt, kdyz na dum nemaji. Ale byt Tebou, uz bych do toho nemluvila, at si poradi sami.Jsou celkem jeste mladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.7.20 23:38
@Anonymní píše:
Co mi bylo řečeno, tak chtějí bydlet, co nejblíže k Plzni, aby tam byli všechny supermarkety, perfektní doprava, lékaři atd. Dům chtějí 3+1 a více. Mají přehnané požadavky a nechtějí z ničeho ustoupit a ještě chtějí velkou zahradu. Paní je už v důchodu a její manžel je 63 let a do důchodu musí ještě 10 let odpracovat a syn, to je kapitola sama pro sebe, rodiče ho živý, nepracuje už 19 let, nechce se mu a otec ho ani nenutí, aby šel do práce. Finance za spoluvlastnictví předešlého domu, který prodali a dostali 1,9 mil, tak na nějakou vesnici by to šlo, ale tam prostě něchtějí.

Syn dělat nechce, tak tatík bude dřít do úmoru? Proč musí nadělat ještě 10 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 23:40

@jannina1
Peníze ještě mají. Do bytu nechtějí. Chtějí pouze dům 3+1 s velkou zahradou. Vůbec si nenechají poradit, že když na dům nemají, ať si koupí byt, ale to je jak mluvit do dubu. Chovají se někdy, jak před smrtí, berou ten svůj věk, jak kdyby „umírali“ zítra. Prostě rezignovali na vše, nemají žádné koníčky, pořád jsou jen v bytě. Když jsem navrhla, ať otec se synem jdou do práce, tak mi na to bylo řečeno, že jednou půjdou, ale až budou mít ten dům s velkou zahradou. Do té doby do práce nebudou chodit. Jinak zdraví jsou, paní má jen diabetes, ale jinak nic závažného se neděje. Prostě žijí mimo realitu, ale jak je vrátit do reality, to nevím. Mluvením to nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.20 23:42

@Russet
Aby mohl do předčasného nebo klasického důchodu, nemá odpracováno 35 let, ale 25 let.

• Citovat
  • Upravit
53518
6.7.20 23:48
@Anonymní píše:
@Russet
Aby mohl do předčasného nebo klasického důchodu, nemá odpracováno 35 let, ale 25 let.
@Anonymní píše:
@Russet

Seděl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.7.20 23:50

Já bych se těch vší v kožichu zbavila a přestala je popovážet. Paní s diabetem se potřebuje hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 00:00

@Russet
Neseděl, nechtělo se mu chodit do práce a manželka ho v tu dobu živila a syna taky, ještě utráceli v té době peníze ze stavebního spoření, které už nemají, to tenkrát utratili. Tak jsem se rozhodla, že jim to říkat nebudu, už několikrát jsem je nabádala, ať to řeší a nic nedělali, potřebují ať je nahání dcera s manželem a majitel bytu, jinak to s nima nehne a nebudou nic řešit. Byla jsem na vážkách, zda ještě jednou, jim jakoby promluvit do duše, ale dělám to několik měsíců a stále se nic neděje.

• Citovat
  • Upravit
1573
7.7.20 00:26

Já bych se na ně vyprdla úplně, jsou to trochu vyčůránci, celá rodina, aby ses pak nedivila, až se budou chtít nastěhovat k tobě, když jsi taková samaritánka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
7.7.20 19:41

Už chápu jejich dceru, že jich má plný zuby.

• Citovat
  • Upravit
1026
7.7.20 20:03

Nepřebírej za ně zodpovědnost, jsou dospělí. Asi jsi moc hodná, že to za ně řešíš, ale ve výsledku jim moc nepomůžeš, akorát se na tebe pověsí. Nejsou to žádní nemohoucí stařečkové, navíc mají své děti, takže to řešení je primárně na nich a jejich rodině. Takže jako s dětmi -přestřihnout pupeční šňůru, přestat páchat dobro a nechat je dospět, aby vzali život do svých ruk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
7.7.20 20:13
@Anonymní píše:

s jejich financemi at na město zapomenou ;),nechápu proč jim vozíš nákupy když doma mají synáčka co nehne prstem :jazyk: řekla bych jim naposled že čas se jim krátí a brzo budou bezdomovci :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 21:27

Také jsem jim několikrát říkala, že na město mají málo financí, ale kamarád to bere tak, že prej v televizi říkali, že má být hluboká ekonomická krize a následně klesnou ceny domů na prodej. A když mu řeknete, že to tak nemusí být nebo že to na to nevypadá, že by se to stalo. Tak jeho výrok je: v televizi to říkal ten odborník, ten tomu rozumí a ten říkal, že má být hluboká krize a podle toho jedou. O odvoz větších nákupů mě vždy požádají, já pracuju z domova a můžu si práci přizpůsobit, takže jim pak pomůžu, když vím, že jejich syn se k tomu nemá a oni to po něm ani nechtějí, aby jim pomáhal. Spíše se oni starají o něho. Jejich syn má kompletní servis od rodičů. Jeho rodiče to ani nechtějí nijak změnit. To, že budou brzy bezdomovci, jsem jim minulý týden říkala také, ale i to nepomohlo, stále si vedou svou, že majitel bytu je nevyhodí, že takový není, aby je tam nenechal, dokud si nenajdou dům v Plzni (na který nemají peníze). Majitele bytu sice znám od vidění, ale jak se zachová, nevím. Budu se muset naučit více odmítat pomáhat, když mě požádají o pomoc, abych nebyla tak „na telefonu“. Stejně vše budou muset vyřešit, smlouva na pronájem bytu končí v srpnu a na sklad, kde mají nábytek( u dcery, dcera ho chce vyklidit do září).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.22 20:33

Potrebuju sem neco napsat a aspon trochu se sverit, jsem jeste mlada a chodim na zakladku. V rodine me stve to ze mi nikdo nedava zadnou pozornost, nepta se me nikdo, nikdo se o me nezajma… spis slysim jak moc jsem blba ze vse zalezi pouze na znamkach, atd.. Pripadam si extreme odstrcena nemam moc kamarady spis zadne, jsem ticha, a rikaj mi jak jsem sobecka a myslim na sebe. Myslim ze to je zaroven jejich chyba neucili me ze by mi melo zalezet na druhych, a s fotrem je to strasne nemuzu se na neho ani podivat.. Udelal mi spousta hodne hnusnejch veci, a porad si stezuje proc se k nemu vubec nemam kdyz se rodice hadaji matka to svadi na me ze ty vsechny hadky jsou jen kvuli me, pritom slysim jak fotr ma porad nejake blbe narazky na moji mamu. Uz bych chtela byt nekde sama byt aspon chvili a mit chvili pro sebe. Porad je nekdo doma nejsem vubec sama, a doma jsou opravdu pouze hadky rikaj mi jak jsem lina a nic me nebavi. Uznavam ze me opravdu nic nebavi, nemam vubec zadnou chut k zivotu kazdy den premyslim nad tim jestli by nebylo lepsi kdybych uz konecne chcipla. Ted me zaclo hodne letat hlavou proc by si matka vybrala meho otce a ne me, jsem jeji dite mela bych byt mozna na 1.miste… Nebo ne? Fotr na ni ma porad nejake narazky a nadava ji, ona se vzdy chova pred nim divne, pripada mi jak kdyby chtela aby videl ze me nenavidi. Nevim jestli me doma nemaj jen tak ze kdybych tady opravdu nebyla treba by to bylo lepsi, nemusela byt se kvuli nicemu trapit. Taky me stve jak otec ma i na me porad nejake pripominky ja se ho normalne zeptam proc zitra nemuzu jet do skoly autem, a on mi odpovi “Proste nejdes ty hajzle a nestezuj si porad na neco„ vim ze pro nekoho je to asi normalni veta ale tohle mam docela casto a nekdy i horsi a nevim co s tim vubec delat, ted maj byt vanoce a ocekavam ze se vsichni pohadame tento rok bude hruzostrasny uz to vim ted a vzdy myslim negativne ale mam pocit ze bude doopravdy hrozny a bojim se toho. A strasne me boli jak mi matka casto rika ze pokud se kvuli me fotr odstehuje okamzite valim z baraku. Mam ji z nejakyho duvodu hodne rada i kdyz mi v posledni dobe ublizuje slovama hodne… uz doopravdy nevim co delat, kazdym dnem jenom doufam ze uz chcipnu.

• Citovat
  • Upravit
1238
16.12.22 19:40
@Anonymní píše:
Potrebuju sem neco napsat a aspon trochu se sverit, jsem jeste mlada a chodim na zakladku. V rodine me stve to ze mi nikdo nedava zadnou pozornost, nepta se me nikdo, nikdo se o me nezajma… spis slysim jak moc jsem blba ze vse zalezi pouze na znamkach, atd.. Pripadam si extreme odstrcena nemam moc kamarady spis zadne, jsem ticha, a rikaj mi jak jsem sobecka a myslim na sebe. Myslim ze to je zaroven jejich chyba neucili me ze by mi melo zalezet na druhych, a s fotrem je to strasne nemuzu se na neho ani podivat.. Udelal mi spousta hodne hnusnejch veci, a porad si stezuje proc se k nemu vubec nemam kdyz se rodice hadaji matka to svadi na me ze ty vsechny hadky jsou jen kvuli me, pritom slysim jak fotr ma porad nejake blbe narazky na moji mamu. Uz bych chtela byt nekde sama byt aspon chvili a mit chvili pro sebe. Porad je nekdo doma nejsem vubec sama, a doma jsou opravdu pouze hadky rikaj mi jak jsem lina a nic me nebavi. Uznavam ze me opravdu nic nebavi, nemam vubec zadnou chut k zivotu kazdy den premyslim nad tim jestli by nebylo lepsi kdybych uz konecne chcipla. Ted me zaclo hodne letat hlavou proc by si matka vybrala meho otce a ne me, jsem jeji dite mela bych byt mozna na 1.miste… Nebo ne? Fotr na ni ma porad nejake narazky a nadava ji, ona se vzdy chova pred nim divne, pripada mi jak kdyby chtela aby videl ze me nenavidi. Nevim jestli me doma nemaj jen tak ze kdybych tady opravdu nebyla treba by to bylo lepsi, nemusela byt se kvuli nicemu trapit. Taky me stve jak otec ma i na me porad nejake pripominky ja se ho normalne zeptam proc zitra nemuzu jet do skoly autem, a on mi odpovi “Proste nejdes ty hajzle a nestezuj si porad na neco„ vim ze pro nekoho je to asi normalni veta ale tohle mam docela casto a nekdy i horsi a nevim co s tim vubec delat, ted maj byt vanoce a ocekavam ze se vsichni pohadame tento rok bude hruzostrasny uz to vim ted a vzdy myslim negativne ale mam pocit ze bude doopravdy hrozny a bojim se toho. A strasne me boli jak mi matka casto rika ze pokud se kvuli me fotr odstehuje okamzite valim z baraku. Mam ji z nejakyho duvodu hodne rada i kdyz mi v posledni dobe ublizuje slovama hodne… uz doopravdy nevim co delat, kazdym dnem jenom doufam ze uz chcipnu.

Kočko, tohle vypadá, že tví rodiče mají parádní partnerskou krizi a jsou do ní tak ponoření, že úplně zapomínají na tebe. Možná si myslí, že už jsi velká holka, a ty do jisté míry jsi, jenže i velký holky pořád potřebují fungující rodinu. A to, že s tebou viditelně taky mlátí puberta, celou věc příliš neusnadňuje. Dospívání je těžký a člověk by potřeboval stabilní rodinné zázemí.

Jen se zeptám: netajíš nám něco? Mezi řádky čtu zhoršení prospěchu ve škole, které rodiče přičítají tvé lenosti. Co tam je dál? Záškoláctví? Špatná parta? Drogy? Někdo má tu pubertu těžší a to pak opravdu dovede celou rodinu rozložit a doslova zničit, A nebo taky nic z toho…. Víš, u mladých lidí v pubertě se strašně blbě rozeznává blbý průběh puberty od závažných psychických problémů, jako je třeba deprese… myšlenky na sebevraždu mohou být projevem obojího.

Ať je to jak chce, potřebuješ bezpečné prostředí. Máte ve škole výchovného poradce? Školního psychologa? Nebo učitele, kterému věříš? Neměla bys na to být sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová