Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jestli je pro něj bazén a nové auto důležitější než dítě, tak no comment.
On planuje bazen a koupit si nove auto? U vas je problem uplne nekde jinde
Mozna je to hloupy napad, ale co to nechat na prirode. Nechranit se, ale nejit na umele oplodneni. Treba se to casem povede. V mem okoli nakonec prirozene otehotneli dvojice, kterym to neslo leta. Treba se i ty spermie mohou casem zlepsit a nebo nakonec staci i jedna, co bude ok. Penize a hmotne statky budou a druhe dite uz treba ne. Cim bude to prvni starsi, tim se cloveku pak zas do mimina bude chtit min. A nebo se smirit s jednim uzasnakem, protoze to druhe treba nemusi byt tak bezproblemove.
My si něčím podobným prošli kvůli třetímu dítěti. Taky byly ve hře peníze, ale mimo jiné věk a další. Nakonec jsem se s tím smířila, zaměřila jsem se jiným směrem. No a chlap přišel s tím, že by chtěl další dítě v době, kdy mi je 36, děti jsou školáci, takže už jsou samostatní, máme znovu svobodu a já už si nejsem jistá, že bych chtěla.
Je mi líto, že to nešlo před 3 lety, když jsem chtěla já. ![]()
Přestaň „brousit“ a otevřeně si s ním o tom promluv.
Bazén a auto si může koupit později, to mu nikam neuteče. Bazén rozhodně ne a auto pokud nemáte vrak, tak jde taky přežít.
Na něčem takovém by se lidi měli společně dohodnout a ne že on tě bude neustále stírat, zatímco ty si tiše skuhráš. Taky se ti může stát, že mu to prostě neodpustíš a uděláš si ho někde jinde s někým jiným… I takhle ženské zblbnou, když je ta touha příliš silná.
Já budu asi hroznej hnusák, ale kdybych byla v principu neplodnej chlap, věděla bych, že ta cesta za druhým dítětem bude hrozná, a byla bych s životem a jedním dítětem spokojená, taky bych se do toho nijak nehrnula. A bazén a auto by s tím nemusely mít nic společného, leda jako výmluva. Ale záleží, jak se domluvíte
@Kaileee @divine woman ten bazén a auto, je druhotná věc. Navíc ten bazén plánuje, protože jsem se o něm zmínila já. Když jsme se snažili o syna, svoje auto tehdy dokonce prodal, aby jsme to poplatili. Spíš se mu to nechce podstupovat znovu. Bylo to pro něj strašné. Připadal si jako chlap k ničemu a natrápil se opravdu hodně. On je za syna moc rád, perfektní táta, miluje ho, ale na rozdíl ode mě, už to nechce podstupovat znovu. Máme všechno, až na to, že v patře je jeden prázdný pokojíček. Ještě než nám řekli, že manžel není schopný mít přirozené děti, vždycky mluvil o dvou dětech.
Takze druhe dite odsunete kvuli autu, co bude do 5 let zastarale a bazenu, kdyz je nejhorsi sucho za 100 let… Ehm, no comment ![]()
Tak nechce no, nemůžeš k tomu nikoho nutit. Pohodlnost nebo auto je stejně regulérní důvod jako všechno ostatní, kdyby to dítě chtěl, oželí bazén i cokoliv jiného.
@Anonymní píše:
@Kaileee @divine woman ten bazén a auto, je druhotná věc. Navíc ten bazén plánuje, protože jsem se o něm zmínila já. Když jsme se snažili o syna, svoje auto tehdy dokonce prodal, aby jsme to poplatili. Spíš se mu to nechce podstupovat znovu. Bylo to pro něj strašné. Připadal si jako chlap k ničemu a natrápil se opravdu hodně. On je za syna moc rád, perfektní táta, miluje ho, ale na rozdíl ode mě, už to nechce podstupovat znovu. Máme všechno, až na to, že v patře je jeden prázdný pokojíček. Ještě než nám řekli, že manžel není schopný mít přirozené děti, vždycky mluvil o dvou dětech.
No tak darce, kdyz je to tak strasne
@PaníBovaryová píše:
No tak darce, kdyz je to tak strasne
Jo, po tom každý chlap touží, vychovávat cizí dítě
@Anonymní píše:
a nemáte ještě nějaká embrya zamražená, když jste podstupovali umělé oplodnění?
Máme jedináčka. Je mu přes 7. Víš jak nás štve, že jsme se rozhodli pro druhé později? Myslím si, že sourozenec je důležitý. Sama jich mám několik. Známe svoji povahu, můžeme se navzájem svěřit.
Tohle je důležitější než auto nebo bazén… I když to nikdy s financemi nebylo růžové, při představě, že by naši měli radši bazén než mé sourozence (jsem nejstarší), je mi na blití.
Peníze budou, ale my nebudeme… Promluvte si spolu a nechte tomu třeba alespoň volný průběh. Třeba se stane zázrak a budete mít o to větší radost.
Dobrý večer,
s manželem máme syna 3,5r a je to malý úžasňák. Než se syn narodil, předcházely tomu 4 roky našeho trápení, protože manžel má špatný spermiogram. Může mít děti, ale prakticky pouze po umělém oplodnění, kvůli morfologii. Vždycky jsem si myslela, že mi to jedno dítě bude stačit, ale jak syn roste, prostě bych k němu ještě chtěla parťačku nebo parťáka. Jakmile zabrousím na téma druhé dítě, odpovědi manžela jsou typu semnou určitě ne apod… Za prvé se mu to všechno nechce podstupovat znovu a za druhé si myslím, že si na ten klidnější život se školčátkem zvykl a nechce se mu vracet k miminku. Taky ho určitě trápí peníze. Plánuje na příští rok nechat udělat bazén, koupit si nové auto a kdyby mi vypadl příjem, tak se vše zase posune. Do práce jsem se vracela kolem synova druhého roku a sama vím, že můj příjem oproti rodičovské je skoro 4× větší a máme i hypotéku. Moje práce je věc druhá. Pracuju v baby oblasti a svoji práci miluju, ale taky má určitě na moji touhu po druhém dítěti velký vliv. Ani nevím jestli tady čekám nějakou radu, spíš jsem se chtěla vypovídat…