Pracující maminky, kolik času trávíte s dětma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Trávím s ní málo času?
Ahoj všichni, především pracující maminky.
Rada bych se zeptala, kolik času travite s dětma.
Já pracuju od po-pa, odcházím v 8 a vracím se v 18:00.
Manžel dělá ranní x odpolední. Takže buď odchází v 7 a vrací se v 17:15 a nebo odchází v 9:30 a vrací se v 19:45. Dcera chodí do dopolední školky od 8 do 13, pak ji hlídá babička než jeden z nás přijde domů. Víkendy máme volné a snažíme se jezdit na výlety a pokud s manželem jdeme někam pryč, tak buď večer, kdy už spí a nebo po obědě, kdy taky spí. V prosinci jí budou tři roky.
S babickama je ráda a nemá problém u nich spát a vždycky se na ně těší. Nemám pocit, že by nějak strádala, ale i tak bych ráda věděla, jak to mají ostatní pracující maminky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ideální to není, ale co se da dělat. Super ale je, ze mate volné víkendy, to ji vše vynahradíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že se ptáš na nemožné odpovědět. Dcera tráví čas ve školce max. do 16 hodin, většinou do 15 hodin. Ráno od 7,30 většinou. Já pracuju na plný úvazek, manžel na směny, střídáme se a zvládá se to celkem v klidu. Trávíme spolu veškerý čas. Spíš to nevychází tak často všichni tři, ale vždy dítě a rodič v pohodě. U babičky je jednou za měsíc na pár hodin jeden den o víkendu. Babičky nemáme funkční a hlídací pro pomoc. I když věřím, že dceru mají rády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych byla šťastná, že je spokojená (což určitě ji, jinak by na tebe byla přilepená a nechtěla ani k babičkám) a neřešila, co stejně nemůžeš změnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toho času s dítětem opravdu moc není. Ale jestli to nemá řešení, tak je zbytečné se s tím trápit. Spíš se raduj, že to dcera tak dobře zvládá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý dělá co může, já oželila peníze a dělám na částečný 3-4× do týdne 7-13.30 hod. Takže si jí vyzvednu ve tři ve školce, když nepracuju, tak jdeme po obědě. O víkendech mám školu, obě dopoledne a odpoledne vymýšlíme výlety, kino, prababička, tatínek a tak.. Z mého pohledu máš volna málo, já jsem ale v životě nedělala pondělí-pátek, mě se ta představa strašně příčí, je to takové moc definitivní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak podle mě spíš potřebuješ uklidnit, že je to v pořádku, tak to neřeš, pokud to jinak nejde nedá se nic přece dělat.
Kdybych měla odpovědět na otázku, tak bych řekla, ano, trávíš s ní málo času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavlinka77 To je všechno otázka povahy a vlastního nastavení člověka. Za mě je to nesnesitelně málo času tráveného s dítětem. Pro spoustu lidí je to v pořádku, někomu nevadí ani méně času…Pokud je spokojená dcera i ty, tak je všechno v pořádku. Já osobně bych trpěla, ale já jsem typická slepičí máma - nejraději je mám všechny u sebe pod křídly
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je spokojená dcera, tak je to ok. Kdyby nebyla tak bych se to snažila nějak řešit.
Sama kluka dávám do školky před sedmou, kolem 4. ho vyzvedavaji babičky, já prijíždím z práce po pátý (1× týdně dokonce před 7) a v 8 už spí. Do toho si dodělávam školu, takže jsem jednou za 14 dnů pryč i celou sobotu. Kluk je už naštěstí o něco starší a zatím vypadá spokojeně.
- Citovat
- Upravit
Řekla bych, že dcera je na to tak zvyklá, proto tím nijak „netrpí“. Nicméně mě jako matce by bylo hrozně líto, že bych se svým dítětem trávila tak málo času. Pokud by mě do práce nehnala špatná finanční situace, užívala bych si každého dne, dokud jsou malincí.:) Ostatně, já to tak dělám:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerka je spokojená, tak to neřeš.
Já malou do školky vodím na půl 8, v půl 3 ji zase vyzvednu.
2× týdně odpo ještě pracuji, ale z domova a ob víkend je malá pá-ne pryč.
Přesně z toho důvodu - čas - jsem oželela výborně placenou práci, kdy bych se domů vracela v 19h a dělám za průměrné peníze, ale dcerka ve školce netráví celé dny..
- Citovat
- Upravit
Já přidám ještě jeden pohled na věc. Moje matka byla doma tak od čtyř (když jsem byla starší, tak od tří) hodin, ale moc času se mnou netrávila. Takže pokud ji vidíš 2 hodiny a aktivně se ji věnuješ, než jde malá spát. Bude to asi v mnoha ohledech lepší, než když bys byla s dítětem třeba 4 nebo 5 hodin, než jde spát a nevěnovala se mu.
Pokud to jinak nejde a dcera to zvládá, neřešila bych to. Je to o povaze a také o tom, co vyhovuje vám dvěma. Jiným by to nevyhovovalo, ale to nutně nemusí znamenat, že to, jak to děláš ty, je špatně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak již bylo psáno-pokud máte zamestnání, které je takhle casove náročné, tak stejne s tim nic neudeláš. Bohužel ale dle toho co píšeš, s dcerkou pres týden vlastne temer nejsi..jen ráno a vecer. Což je opravdu málo casu. Nicmene pokud je dcerka v pohode a vy máte fajn zamestnání, tak pak stejne asi nic nezmeniš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavlinka77 Malá chodí do jeslí denně od 2 let a je tam od 6.30 do 15-16.30,podle pracovní doby, babičky nemáme, víkendy volné. Malá je tam naprosto spokojená, tolik podnětů a zábavy co má tam, bych jí já doma nikdy neudělala. A největší paradox je ten, že se daleko víc pak užijeme, než když jsem tvrdla doma na mateřský. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jezdim pracovne kazdy tyden ma 3-4 cele dny pryc. Vikendy drzim striktne volne a ten 1-2 dny co delam z domova se snazim toho delat co nejmin, nekdy se zadari, nekdy ne. O penize by az zas tak neslo ale potrebuju seberealizaci. Za nas nam to takhle funguje lepe nez kdyz jsem byla doma a otravena. Kdyz mam volno, nedelam nic jineho nez ze se venuju rodine. Proste mame ten spolecny cas v ramci tydne hodne zkoncentrovany. Lidi se tomu casto divi a odsuzuji, ale nam to vyhovuje. Jeden z argumentu proc si nehledam praci v miste bydliste je presne to co pises - rano odejdu deti jeste spi a nez prijdu tak uz skoro zase spi. Pokud si budu chtit jit jeste treba aspon zacvicit, to ze je pres tyden neuvidim je tutovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit