Maminky - (začínající) podnikatelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já se rozhodla, že to zkusím. Ale do práce se vracet budu, podnikání v té formě, jakou provozuji beru jen jako drobný přivýdělek. Zkouším to od srpna, tak případně mohu něco málo poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prubni hračku Drobný přivýdělek? Co to znamená?:-) Už máš nějaké výsledky? A na jaké téma podnikáš, pokud to není tajné? Já se po celou dobu profesního života většinou věnovala prodeji - začínala jsem u realit, pak pojištění, burza a končila jsem zdravotnickým zařízením. Proto bych se i dál ráda věnovala prodeji…
- Citovat
- Upravit
Já pracuji od té doby, co bylo synovi 1,5 roku. Nedoporučuji ti zakládat si ŽL dokud jsi na mateřské (rodičovské), stát za tebe vše hradí, pokud budeš mít ŽL, tak tam už jsou nějaké ty odvody tuším povinné. Já pracovala na dohody, jakmile byly klukovi čtyři roky, udělala jsem si ŽL a podnikám dál, nechtěla jsem se vracet do kanclu a zároveň jsem měla možnost dělat to, co mne baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martrich Bez ŽL bude těžko podnikat. Když bude mít ŽL při rodičáku, tak nahlásí živnost jako vedlejší činnost na zdravotní pojišťovně a na správě sociálního zabezpečení. Pak se nahlásí na finančním úřadu k daním, které bude pro svoje podnikání potřebovat.
Z výdělku se odvádí daň z příjmu fyzických osob, sociální a zdravotní pojištění. Pokud bude mít menší výdělky, tak fakticky odvede jen zdravotní pojištění z toho, co si vydělá. Při rodičáku si nemusí platit zálohy. Daňové přiznání a přehledy na zdravotní pojišťovnu a sociálku musí podat.
Jakmile skončí rodičák, je potřeba změnit živnost na hlavní činnost, pokud nepůjde do práce.
- Citovat
- Upravit
@Martrich právě naopak, dokud je na rodičovské, nemusí platit zálohy jako kdyby měla podnikání jako hlavní činnost… není lepší doba pro začátek podnikání, než dokud je žena na rodičáku… když už rodičák brát nebude, musí každý měsíc zaplatit skoro čtyři tisíce na zálohy na zdravotní a sociální pojištění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martrich co tě baví?:-)
@Kobea @Regina Hero tohle bych dohromady dala, ale už bych se ráda odlepila od teorie a začala prakticky
každopádně děkuji za info!
- Citovat
- Upravit
Ok, asi máte pravdu, já tím, že jsem psala články pro e-shopy a online magazíny, tak jsem to neřešila. Stačilo to obvykle jen na dohodu a nemusela jsem řešit žádné další papírování. ŽL jsem si udělala až po skončení MD, takto jsem neplatila vůbec nic. Ale ty dohody nejdou asi vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní
Mám půjčovnu dětských potřeb a hraček, od srpna. Vše, co to vydělá, zase inevstuji, takže zatím je to spíše o pokrytí nákladů. Ale baví mě to, beru to jako zpestření na mateřské ![]()
O obchodu jsem uvažovala také (jako e-shop, dětské potřeby, hračky, výživa) ale vidím, že konkurence je velká a pokud nemáš nějaký nový, zajímavý produkt, tak se odlišíš jen velmi těžko. Tak to třeba časem, pokud něco objevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prubni hračku půjčovna? to zní zajímavě:-)nemáš nějaké webovky? ráda bych mrkla… ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak se taky hlásím k podnikatelkám. Já jsem začínající podnikatelka už asi 3 roky
Pořád hledám to pravé
Ale už jsem to snad našla.
Momentálně píšu články pro weby, to je takový přívýdělek, ale rozjíždím něco jiného. Něco velkého, doufám
Jen nevím, kde začít… Budu i zaměstnávat lidi a souběžně s rozjzdem a nějakými příjmy zakládat s. r.o. No, musím to uchopit za správný konec a rozjet to…
Btw., holky, nezabýváte se některá start upy a marketingem?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje super
odkud jsi? naznačíš téma tvého podnikání?
jinak s tím, co jsi psala, zkušenosti nemám:-(
- Citovat
- Upravit
Hele, já to zatím nechci moc roztrubovat, cítím v tom jistou konkurenční výhodu a know how, které jen tak někdo nemá
Promiň
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje jasně chápu… myslela jsem to ale hodně ze široka, jako třeba děti, finance, dům…
@Prubni hračku webovky máš vážně moc hezký
myslím, že to má velký potenciál, tak moc držím palce ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, možná již toto téma existuje, ale bohužel jsem nenašla žádné aktuální… Ráda bych zde našla maminky, které podnikají a nebo se rozhodli - rozhodují pro podnikání na mateřské. Já o podnikání vážně uvažuji, protože se nemám po ukončení mateřské kam vrátit. Pracovní smlouva mi byla ukončená. Pojďme se vzájemně podpořit a poradit si, aby jsme nebyly závisé jen na penězích od státu… Najdou se zde maminky, které momentálně řeší to samé, tedy začít či nezačít podnikat?