Třeboň - info

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56278
24.7.15 19:22

Zkusím oživit diskusi, neměly byste prosím nějaký tip, co zajímavého v okolí navštívit? Samozřejmě něco už studuju, počítáme se zámkem, pojedeme se podívat na Schwarzenberskou hrobku, projedeme naučné cyklotrasy, co jsem koukala, je to tam docela pěkně značené, i když recenze se dost liší :mrgreen: Ale nějaké vyžití pro děti? Co jsem koukala na předpověď počasí, asi to ke koupání moc nebude, spíš ty výlety, takže abychom měli program. Je přímo v Třeboni nějaký supermarket? Našla jsem akorát Penny, to se mi nechce věřit, že by tam měli jediný? 8o
Nebo tip na nějakou hospůdku, kde se dá dobře a přitom i levně najíst, někde u cyklostezek. Nebo cokoliv vás napadne, jsem vděčná za jakoukoliv info, vůbec to tam neznáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
24.7.15 19:58

@Moise Byli jsme v akváriu v Krčínově domě, myslím, že dětem by se to mohlo líbit. Pak je hezká procházka k pergole sv. Víta. Věž na náměstí také stojí za návštěvu. Z cyklotras je dobrá klasika Okolo Třeboně nebo Cesta kolem světa (tu jsme šli pěšky, má jen 12 km).
Z restaurací za sebe nemůžu doporučit Šupinu a Šupinku, jídlo mě nijak neohromilo, cena kvalitě neodpovídala. Z více stran jsem pak slyšela, že se dost zkazili. Naopak mi přišlo docela dobrý „punkový“ rybí bistro (za Hradeckou branou, opačným směrem než jsou Bertiny lázně). Na zmrzlinu je dobrá zmrzlinárna na konci náměstí před Hradeckou branou.
Supermarkety jsou bída, našla jsem jen Penny, to mělo mít podle jejich stránek do 21, ale když jsem přišla před osmou, už mě tam nepustili. Takže jsem nakonec nakupovala ve večerce v centru.
Kdyby vás to v Třeboni přestalo bavit, za půl hodiny můžete dojet do Novohradskýh hor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
24.7.15 20:11

@blobfish děkuji ti moc. Na ryby si moc nepotrpíme, muž brble a děti taky, takže asi ochutnám jen já :roll: i když je to škoda. O akváriu jsem neměla tušení, to bude fajn, když bude pršet :palec:
Muž mi nechce věřit, že je tam na osmitisícové město jen jeden supermarket. Tady jsme jen o málo větší a zakopáváme o ně na každém rohu 8o
Novohradské hory kouknu, ale asi tam zůstaneme, máme představu nenáročných delších cyklotras, kopce zatím s ohledem na děti moc nee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
24.7.15 20:36

@Moise s jídlem jsem byla hrozně klamaná, fakt děs 8o byli jsme na 3 místech a nikde jsme si nepochutnali :| pak na doporučení jsme šli do Kopretiny (řízková rest.), hlavně kvůli malému http://www.rizekprespultalire.cz/úvod.html Řízek normální (panenka bídná), ale oproti těm ostatním restauracím se to dalo alespoň jíst :mrgreen: Bohužel pozdě jsme dostali doporučení na Vrat. dům (od 2 osob) http://www.vratislavskydum.cz/restaurant , takže ten vyzkoušený nemáme, ale prý tam vaří dobře.
Z obchodů jsem viděla jen 2× Penny. Krom toho co zaznělo z možných výletů, tak malému se líbila výstava vodníků (ve sklepích zámku). Jestli máte k dispozici auto, tak se jet podívat na zámek Hluboká, popř. i kousek od zámku je pěkná ZOO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22772
24.7.15 20:44

My jezdíme asi 15 minut autem od Třeboně a podnikáme výlety teda autem, takže kromě Třeboně i Jindřichův Hradec, Hluboká (tam je nejen zámek, ale i zoo), Borovany (též malá zoo a mlýn s restaurací a malou pohádkovou výstavou), Krumlov… Byli jsme třeba i v Budějovicích v Hopsáriu. Ale stejně naše dítě poslední dva roky nejvíc baví krmit v Třeboni kachny a kapry starým chlebem :mrgreen: V Třeboni se taky dá projet vláčkem po městě (celej okruh zabere skoro hodinku, to jsme zkusili letos), případně lodičkou kolem Světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
24.7.15 20:49

@jowana děkuji ti. Řízky se budou hodit :mrgreen: Hlubokou známe dobře, takže tam asi ne. Ale koukala jsem, že poblíž je ZOO Dvorec a že je poměrně chválená, neznáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
24.7.15 20:54

@krtek93 nechceme moc jezdit autem, budem tam mít kola a má být celkem i dobré počasí na sport :think: Jindřichův Hradec, Krumlov, Lipno atd. už máme celkem projeté, ale na Třeboňsku to neznáme vůbec, takže chceme být hlavně tam, starší dítě se těší na cestičky mezi rybníky :mrgreen: Můj plán byl celý ten týden vyjíždět přímo z Třeboně, mělo by tam být hodně cyklostezek. Je tam nějaké informační centrum? Nemáme totiž ani mapu, nic :oops: :mrgreen:
Kde se dají krmit ty kapři? To by se dětem líbilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22772
24.7.15 21:05

@Moise Infocentrum je přímo na náměstí, asi tak v půlce? Kapři a kachny se daj krmit u rybníka Svět, z mola, odkud vyjíždí právě ta lodička (nebo klidně i odjinud), je to od náměstí pár minut pěšky, stačí jenom trefit správnej směr, ale ony jsou tam myslim i nějaký šipky. Pak se dá jít nebo jet na kole dál po hrázi k tý Schwarzenberský hrobce. A všimla jsem si, že když se koukneš od toho mola přes silnici, je tam nějaká restarurace a hřiště s nějakýma hejblátkama na cvičení. Ale nezkoušeli jsme, tak nevim, jestli je to placený, nebo to patří k restauraci, nebo úplně volně… A něco málo bylo myslim i u těch lázní Aurora, ale nejsem si úplně jistá, tam jsme byli právě jenom tim vláčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
24.7.15 21:13

@krtek93 nebyla to ta Naučná stezka zdraví?
http://www.trebonsko.cz/…bon-hradecek
Tam to vypadá, že jsou nějaká dřevěná hejblátka :lol:

Nakrmit ryby určitě zajdem, díky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22772
24.7.15 21:15

@Moise Nevim, spíš to z dálky vypadalo jako oplocený hřiště :nevim: Ale fakt nevim, my jsme nakonec krmili ty kačenky a kapry :mrgreen: A není zač, ať se vám tam líbí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
24.7.15 21:34

@Moise Penny tam jsou,,dokonce'' dve + Coop + ted se stavi myslim Kaufland (no proste bomba :-D ) jestli ma tvuj muz rad pivo tak tam jsou prohlidky pivovaru Regent, jinak klasika zamek, hrobka, vez na namesti, rybnik Rozmberk, kdyz bude prset muzete do bazenu v Aurore, v zamku byly i vystavy v podzemi (to nevim jestli jeste je) blizko je zoo Hluboka, NPR Velky a maly Tisy

Příspěvek upraven 24.07.15 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
24.7.15 21:37

@Moise není za co ;) ZOO Dvorec neznám, bohužel neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
25.7.15 12:26

@Moise
V Třeboni je dobrá restaurace hned v zámku „Krčma u Kellyho“. Občas chodíme i na náměstí do hotelu Zlatá hvězda a Fish and Steak restaurant, tam si dáváme většinou ryby, mají dobré pstruhy a pro děti pizzu :pankac:

V Třeboni je 2× Penny + Coop a pár malých potravin. Když jsme na chalupě, tak radši jezdíme nakupovat do JH, tam je víc obchodů, např. Lidl, Albert, Kaufland.

V zámku je stále výstava vodníků a strašidel, bylo to tam už loni. Letos jsme byli na výletě v Červené Lhotě, je tam zámek, kde se natáčela Zlatovláska ;) Když bude na koupání, tak se můžete koupat v rybníku Svět. Pokud ne, tak je bazén v Bert. lázních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
25.7.15 14:03

@MUFICE děkuji ti, restaurace si píšu :)
Tak alespoň, že nějaký obchod tam je, do JH by se asi vyplatilo jezdit, budeme muset nakupovat každý den co sníme, aby se to nezkazilo.. 8) Červenou Lhotu znám, resp. máme v plánu někdy příště, od Třeboně jsem koukala, že je to 38km a to kolmo nedáme, navíc už je tam náročnější terén :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
3.8.15 00:28

Holky děkuji všem za informace!!

Takže - krmení kapru z hráze super - chodili jsme každý den a děti dokonce odkládali rohlíky kapříkům od snídaně :lol: :lol:

Krčínův dům a štika :palec:
Pergolu sv. Víta jsme bohužel jen projeli, ale poznamenám si pro příště :)
Věž na náměstí :palec:
Cyklotrasa Kolem Světa mě zklamala - projeli jsme ji, terén dost hrozný na avizovanou lehkou projížďku a rybník skoro vidět nebyl :? Je to opravdu spíš pro pěší než pro kola.
Cyklotrasa Okolo Třeboně je výborná, prodloužili jsme si ji ještě do Chlumu k rybníku Hejtman :palec:
Zmrzlinárna :palec:

Možnost nákupů tedy opravdu hrozná, jediný Pennymarket a jak ho nemám ráda ani doma, tak i tady to byl dost běs. Projížděli jsme i kolem rozestavěného Kauflandu, tak snad příští rok to bude krapet lepší :lol:

Borovany a jejich borůvková cyklostezka okolo města je bezvadná :palec: Není to teda lehká rodinná vyjížďka jak avizují, to tedy fakt ne, dala nám dost zabrat, ale děti bavila - sbírali razítka a na konečné dostali malou odměnu :-) Viděli jsme památník Jana Žižky v Trocnově, Zoo Dvorec a Borovanský mlýn a jeho Půdu plnou pohádek :palec: Všechny tři místa byly moc pěkná :palec: I když teda k „zoo“ nějaké výhrady mám 8)

Schwanzerberská hrobka :palec:
Doporučuji ještě prohlídku pivovaru Regent :D

A hřiště, které je vidět z hráze u Světa, patří k hotelu Pod Světem nebo tak nějak, je tam u toho restaurace, projít se tam určitě dá. Akorát my tam byli brzy ráno, takže měli ještě zavřeno :?

Celkově se nám tam moc líbilo a díky vám moc za rady, třeba i tyhle tipy někomu pomůžou :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí