Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, je tady někdo z Třeboně nebo kdo to tam zná? Chystáme se tam v létě a tak mě zajímá, kde se dá dobře najíst, kde ubytovat, kde nakoupit, co všechno je tam k vidění, jestli je tam dětské hřiště a tak. Budu ráda za každou informaci. Díky
@JayLee Aha to mě nenapadlo, že se ptám moc brzo. Tak předpokládám, že tam jsou nějaké zavedené a vyhlášené restaurace nebo ubytovací zařízení, které snad do léta budou fungovat
Doporučuju navštívit lázně - kdyby nevyšlo počasí na venkovní koupání. Osobně jsem tam teda ještě
nebyla, ale jezdí tam tchánovci s našima klukama.
Tak ubytování a ostatní nevím, ale nám byla doporučena tato restaurace a chutnalo nám. Jen tam bylo dobře narváno a chtělo to nějakou rezervaci
Jinak my jsme se byli podívat do parku zámku (s dětmi jsme naprohlídku nešli) a kolem rybníka Svět.
Ahoj, taky se letos chystáme na třeboňsko…malý bude mít dva roky, jedeme na konci června…co se týče ubytování, tak se rozhoduji mezi ubytování u emilky v mirochově…je to sice tak nějak na samotě, ale je tam vyžití pro děti…hospůdka…cena přízníva…nebo ve staňkově u zlaté rybky…taky krásné vyžití pro děti..krásné apartmány…cena taky super…za týden dáme na ubytku 5000,– což je super…chceme vzít kola, manžel zajde rybařit…teď hlavně ať výjde počasí…a kdy se chystáte vy?
@kacenka0110 My se chystáme na začátku července a chceme teda přímo do Třeboně
Do Třeboně jezdíme pravidelně na chalupu, tak s ubytováním moc neporadím. Máme tam oblíbenou restauraci, která je hned v areálu zámku - KRČMA U KELLYHO.
Z památek můžu doporučit zámek Třeboň, zámeckou zahradu a Schwarzenberskou hrobku. Jinak jsou tak dvoje lázně a rybník Svět, kde je i koupaliště.
Na nákupy jezdíme do J. Hradce, tady je akorát Penny a pár pidi obchůdků. V Třeboni na náměstí v cukrárně mají výbornou zmrzlinu, tu doporučuju ![]()
Ahoj, pokud chceš ubytování v centru města, tak doporučuji vyzkoušet Penzion u Františka . Co se týče restaurací, tak Třeboň provozuje portál, kde si může najít „informace o obědech“: ![]()
Jak říká MUFICE, je tam jen penny dokonce dvakrát, chápete to? Navíc jsou sto metrů od sebe
Je tam ale ještě Terno (Coop) a pak tam vyrůstá Kaufland, takže alespoň někam se to šoupe. K památkám bych ještě přihodila akvadukty, kdy Zlatá stoka vede akvaduktem přes jinou stoku.
Obnovuji diskuzi. Nemáte někdo prosím tip na restauraci v Třeboni, kde by byla zastřešená zahrádka (nebo aspoň ve stínu) ideálně ještě s dětským hřištěm? Nebo někde, kde se dá najíst s dětmi, tak aby to tam nerozbořily?
Děkuji
Zkuste- ZDE ,je tam kontakt na webovky penzionů či restaurací.. ![]()
Na náměstí jsou min.2 zahrádky, naproti sobě, ale hriště tam není. V Třeboni jsem ještě na restauraci s děts. hřištěm nenarazila, jedině, že by byla někde mimo centrum ![]()
@klara.snokhausova píše:
Jak říká MUFICE, je tam jen penny dokonce dvakrát, chápete to? Navíc jsou sto metrů od sebe
Je to proto, že tam dříve býval Plus a koupil ho Penny. Osobně bych tam brala radši Lidl, Penny nemám moc ráda. My když jsme na chalupě, tak jezdíme nakupovat radši do JH, tam je víc obchodů ![]()
@MUFICE píše:
Je to proto, že tam dříve býval Plus a koupil ho Penny. Osobně bych tam brala radši Lidl, Penny nemám moc ráda. My když jsme na chalupě, tak jezdíme nakupovat radši do JH, tam je víc obchodů
No Penny je tam, to máte pravdu, na stálém místě.. ![]()
Zkusím oživit diskusi, neměly byste prosím nějaký tip, co zajímavého v okolí navštívit? Samozřejmě něco už studuju, počítáme se zámkem, pojedeme se podívat na Schwarzenberskou hrobku, projedeme naučné cyklotrasy, co jsem koukala, je to tam docela pěkně značené, i když recenze se dost liší
Ale nějaké vyžití pro děti? Co jsem koukala na předpověď počasí, asi to ke koupání moc nebude, spíš ty výlety, takže abychom měli program. Je přímo v Třeboni nějaký supermarket? Našla jsem akorát Penny, to se mi nechce věřit, že by tam měli jediný? ![]()
Nebo tip na nějakou hospůdku, kde se dá dobře a přitom i levně najíst, někde u cyklostezek. Nebo cokoliv vás napadne, jsem vděčná za jakoukoliv info, vůbec to tam neznáme ![]()