Tréma z besídky

15054
1.12.10 18:12

tréma z besídky

dcera bude mít besídku a žadoní abych jí na ten den odhlásila,že má těžkou písničku a že jí bude zpívat sama a že na besídku nechce......neví kdy bude takže každý den vymýšlí-jednou jí bolí břicho,pak v krku,pak že nemůže dýchat,no vymejšlí :cert: mám jí odhlásit nebo jí ten den D neříkat že je besídka a až ve školce bude koukat že už besídka je??????????nebo jak jí zbavit trémy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
1.12.10 18:18

Dzarunko zkus si o tom promluvit s učitelkou přímo ve školce (škole). Třeba jí nějak namotivuje.
Zkus třeba ať ti písničku doma zazpívá a zkoušejte to spolu. Třeba jí to pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.12.10 18:24

Ahoj. Rozhodně bych jí netajila den, kdy bude besídka (pokud to sama víš), takhle žije v hrozné nejistotě a bojí se každého dne. Poradila bych se s učitelkou a pokud by to jen trochu šlo, snažila bych se ji přesvědčit, že to krásně umí, všem se to bude líbit a i kdyby se jí něco nepovedlo, že se taky nic nestane, protože to se může stát i dospělému. A třeba s ní vyrobit něco jako adventní kalendář - podle počtu dní, které do besídky zbývají, aby se každý den na něco těšila.

U nás ve školce besídky nejsou, ředitelka to zdůvodnila tím, že bez besídek si to děti mnohem víc užijou a asi má pravdu. I když já jako rodič bych se ráda šla podívat na něco, co společně nacvičili. Ale chodí na kroužek tanečků (od letošního září) a příští týden mají vystoupení 8-o . Zatím mám trému tak akorát já, ale uvidíme pak na místě, bude to poprvé.

Tak ať to všechno hlavně proběhne v klidu :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
1.12.10 18:52

tak popros učitelku at k ní někoho na tu písničku dá do dvojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
1.12.10 18:58

já se zítra teda zeptám učitelky co a jak,zas na druhou stranu by si měla zvykat,jde do školy v září a taky se bude muset učit a pak sama předvést :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.12.10 20:03

já myslím, že každej jsme nějakej a nevím, proč by se tvoje dcera nemohla stydět?
Taky bych promluvila s učitelkou, že se malá bojí a ať někdo zpívá s ní.
A den bych rozhodně netajila. Stresuje se zbytečně každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
1.12.10 20:10

já jsem si právě myslela že když jí řeknu že to bude za 16 dní tak bude právě počítat a stresovat a když jí řeknu že to bude za dlouho a že má plno času se to pořádně naučit že by to mohlo být lepší :nevim: asi si řeknu ve školce o text a budem doma trénovat a třeba to pobere líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin