Třetí dítě, nebo potrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.1.13 12:48

Třetí dítě nebo potrat?

Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale chodí sem známé a nechci, aby to někdo věděl. Jdu vás požádat o radu a zároveň se i vypovídat. Budu moc ráda, když mi napíšete. Mám doma dva raubíře, jednomu jsou 3 roky a druhému 4 měsíce. Včera jsem si dělala test a zjistila jsem, že čekáme miminko :roll:.Vůbec jsme to neplánovali a já teď nevim, co dělat. Mám strach, že to se třemi nezvládnu, bude potřeba větší auto a další věci. Tak se pořád rozmýšlím, co dělat. Jít na potrat? Abych pak nelitovala a neměla výčitky svědomí :think:.
Prosím, má někdo podobnou zkušenost? Jak jste to vyřešili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4885
1.1.13 12:52
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale chodí sem známé a nechci, aby to někdo věděl. Jdu vás požádat o radu a zároveň se i vypovídat. Budu moc ráda, když mi napíšete. Mám doma dva raubíře, jednomu jsou 3 roky a druhému 4 měsíce. Včera jsem si dělala test a zjistila jsem, že čekáme miminko :roll:.Vůbec jsme to neplánovali a já teď nevim, co dělat. Mám strach, že to se třemi nezvládnu, bude potřeba větší auto a další věci. Tak se pořád rozmýšlím, co dělat. Jít na potrat? Abych pak nelitovala a neměla výčitky svědomí :think:.
Prosím, má někdo podobnou zkušenost? Jak jste to vyřešili?

Myslím, že většina ti napíše, nechat si mimi.
Za sebe přiznám, že třetí bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.1.13 12:55

Mám 10ti leté a 15ti měsíční, do toho jsem v 15 týdnu těhotenství.
Když na mě na testu vykoukly // byla jsem v šoku, ale stalo se, uvažovala jsem nad potratem i přes to, že jsme třetí chtěli, ale později ne teď.
Hrozím se toho jak to budu zvládat, když je chlap od rána do večera v práci, finance taky nic moc, ale zvládneme to.
pokud na tom nejste finančně vylozene špatně, tak bych na potrat nešla :nevim:
Ale rozhodnutí je stejně na tobě.
S přítelem či manželem jsi to probrala? Nebude to žádná sranda, ale my ženský zvládneme hodně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
1.1.13 12:55

To máš těžký, každý soudí podle sebe. Já bych si ho třeba určitě nechala, se třemi dětmi se vejdeš podle mě do většiny normálních aut, my čekáme čtvrté, to už budeme muset pořídit něco většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
1.1.13 12:57

Já sem tři vždy chtěla, ale s větším odstupem než aspoň 2roky…ted budeme mít třetátko, ale první je 5,5roku a druhé jsou tři roky, tak, že to je v pohodě, takovej malej věkovej rozdíl je fakt mazec, ale jak píšeš pořádně o tom uvažuj, aby si jednou nelitovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
1.1.13 13:00

To je těžké poradit :think: já bych si ho nechala, ale jsem samostatná jednotka, zvládám vše bez pomoci, i když chlapa mám a snaží se, jsem taková trošku drsnější, nehroutím se z blbostí, peníze mám taky. Musíš se rozhodnout sama, říct si pro a proti. Výčitky z potratu? to je blbost, když tam ženská jde tak má důvod, není to rozhodnutí během hodiny, takže když má důvod v tu chvíly ví že je to správné, tak proč by pak měla výčitky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31594
1.1.13 13:02

Já jsem se rozhodla (i když to je zavádějící, potraty mám sama se sebou vyřešený už dávno, neuznávám je) pro dítě. Nevím co máte za auto, ale i tři děti se vejdou do běžného auta, výbavičku dítě dědí plynule - naše miminko v podstatě nedostalo nového vůbec nic, koupila jsem přes MMB jetý tandemový kočár za 4tis, a pak pár sezonních oblečků a to je asi tak vše. Výdaje budou, až budou děti větší, ale to už zas budu doufejme v pracovním procesu a těch financí bude víc. Navíc nejsem zastáncem zahrnování dětí hmotnými statky, nemyslím si, že by dítě potřebovalo v budoucnu drahého koníčka s tisícovými náklady…
Samozřejmě jsou pak výdaje, které se vynásobí místo dvěma třema, jako třeba boty, platby za školku, třeba školní obědy atd, ale to jsou zase výdaje předvídatelné a dá se na ně odkládat už předem.

A co se zvládání týká, tak jo, potřebovala bych sirky do očí a do zadku vrtuli, ale to se zlepší, až bude mimino trochu větší, těším se na jaro, až to člověk nebude muset všechno furt navlíkat, taky v té době už snad odkočáruju prostředního, odplínuju aspoň na den, budu moct děti vyhodit na zahradu si hrát a všechno bude mnohem jednodušší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.13 13:03
@ivana-domca píše:
Mám 10ti leté a 15ti měsíční, do toho jsem v 15 týdnu těhotenství.
Když na mě na testu vykoukly // byla jsem v šoku, ale stalo se, uvažovala jsem nad potratem i přes to, že jsme třetí chtěli, ale později ne teď.
Hrozím se toho jak to budu zvládat, když je chlap od rána do večera v práci, finance taky nic moc, ale zvládneme to.
pokud na tom nejste finančně vylozene špatně, tak bych na potrat nešla :nevim:
Ale rozhodnutí je stejně na tobě.
S přítelem či manželem jsi to probrala? Nebude to žádná sranda, ale my ženský zvládneme hodně :kytka:

Jo jo, taky jsembyla včera v šoku :roll: A manžel taky. Probíráme to, ale taky neví :think: Taky jsme nad třetím uvažovali, ale né takhle brzy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101475
1.1.13 13:04
@Lenka002 píše:
Myslím, že většina ti napíše, nechat si mimi.
Za sebe přiznám, že třetí bych nechtěla.

Asi takhle, já taky třetí taky nechci, ale vím, že kdyby se omylem stalo, tak bych si ho nechala (tedy kdyby se stalo teď, po 40tce kdo ví)… nicméně rozhodnutí je na každém, s tím nikdo nikomu poradit nemůže…

Nicméně auta bych se nebála, jednak se 3 děti dají nacpat i do běžného a když budeš chtít větší, tak v dnešní době je to záležitost za pár korun. Za cenu nového (značkového) kočárku koupíš použitelné auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
1.1.13 13:06

To je těžký, vzhledem k tomu, že máš teprve 4m miminko…Ale nejspíš bych na potrat nešla, asi bych to nedokázala, vyčítala bych si to celý život…

Co na to partner?

Co babičky? Pomáhají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.13 13:06

Já nevím, jednak je mi zvláštní, se na tohle ptát v diskuzi absolutně cozích lidí, když ti tu 30 ženských napíše, že si ho nechá, a 28, že klidně potrat, tak si ho necháš?

Za mě je jediná volba, když nechci dítě, chráním se, když už jsem těhotná, nad potratem uvažuji jen ze zdravotního hlediska. Nevejití se tří dětí do auta, na to není koment. Záhul to bude, to jistě, minimálně první rok toho budeš mít plný kecky, ale ani to není důvod k potratu. pro mne, ale zase co člověk, to jiná povaha.
Výčitky :think: já bych se výčitkama zbláznila, myslím, že dorazí, alespoň u většiny ženských. Ale to my ti tu prostě nedokážeme řícz žádná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.1.13 13:08

Jestli jste nad třetím uvažovali a víte, že to zvládnete, tak bych si ho nechala :think:
Nevim jakou má manžel pracovní dobu, ale výhoda by byla, kdyby mohl ze začátku pomoct někdo z rodiny a potom pořídit věci jako je šátek a pod. já už ho mám teda pripraveny doma :oops: a učím se s ním zachazet na prostředním ditku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.13 13:10
@terinka4444 píše:
Já nevím, jednak je mi zvláštní, se na tohle ptát v diskuzi absolutně cozích lidí, když ti tu 30 ženských napíše, že si ho nechá, a 28, že klidně potrat, tak si ho necháš?Za mě je jediná volba, když nechci dítě, chráním se, když už jsem těhotná, nad potratem uvažuji jen ze zdravotního hlediska. Nevejití se tří dětí do auta, na to není koment. Záhul to bude, to jistě, minimálně první rok toho budeš mít plný kecky, ale ani to není důvod k potratu. pro mne, ale zase co člověk, to jiná povaha.
Výčitky :think: já bych se výčitkama zbláznila, myslím, že dorazí, alespoň u většiny ženských. Ale to my ti tu prostě nedokážeme řícz žádná :nevim:

Chtěla jsem se jen vypovídat, nemusíš reagovat…

• Citovat
  • Upravit
69235

Nad třetím jste uvažovali, ale ne takhle brzy? Chápu, že je to šok, asi si ani neumím představit, co to bude za záhul, mám děti pět let od sebe, ale to, že přišlo brzy není důvod ho přeci, tak nebudu psát zabít, ale dát pryč a pořídit si další, až nebude brzy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Pokud jste nad třetím už uvažovali, tak bych na potrat fakt nešla. Ony jsou často ty třeťátka takové svéhlavičky, naplánují se sami :lol: Představa, že teď půjdeš na potrat a třeba za rok se začnete snažit o dítě mi přijde na hlavu postavená, v životě zkrátka nejde všechno naplánovat podle jízdního řádu, někdy to jede i podle plotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí