Třetí miminko – obavy

10.9.26 13:12

Třetí miminko obavy

Ahoj holky, je mi 28 let a doma padlo téma třetí miminko :D Máme doma dva kluky 7 a 5 let, nyní chodím do práce. Máme vlastní dům, takže by jsme se určitě vešli :D spíš mě děsí tak představa být zase doma, do toho dělat úkoly a vozit na kroužky a to všechno s miminkem.. manžel chodí domu až kolem 16:30, jak to zvládáte? Třetí miminko chci, mam pocit že bych pak litovala, že jsem ho neměla.. jen ty obavy člověk má, to noční vstávání, když je teď člověk naučený spát celou noc :D.. porody jsem měla šílený oba dva, poprvé akutní císařský řez pro nepostupující porod a druhý vyvolávaný přirozený ale celá potrhaná. Takže při představě porodu je mi špatně už teď, ani nevím jestli bych chtěla rodit znovu přirozeně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2049
10.9.26 13:28

No to si musíte říct, zda to zvládnete. Já bych se bála těch porodů spíš a už bych to neriskovala. Budou třeba deti časem (za 2 roky než otehotníte a porodite) schopny chodit sami ze školy a na kroužky? Aspoň jeden? Nebo musíš vozit? Jak moc vadí přestávka v tvém zaměstnání? Zase jsi mladá a máš celkem čas, třeba až budou samostatnější.

Manžel chodí domů „AŽ v 16:30“…to teda nevím zda máš představu kdy chodí jiní tatínci…to i můj muž když je na HO má nejmíň do 16h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.26 13:32

No tím “až” myslim, že už bude vlastně po všem zásadním, děti budou už přivezené ze školy, budou mít hotové úkoly a nějaké dny už je zase ještě povezu na kroužky. Takže když manžel přijde, už vlastně bude vše kromě večeře hotové :)
V práci problém není, máme rodinnou firmu :)
A ty porody nevim, bojim se aby to nebyla zase hrůza a jestli bych snad nejradši nesla na císaře plánovaného :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37192
10.9.26 13:35

Proč by si to nezvládala, jsi mladá. Mě bylo o 10 let vic kdyz se mi narodilo 3 dite a ty dvě byly ještě o dost mladší než co máš ty teď.
Pokud oba třetí dite chcete, zvládnete to finančně tak do toho běžte.
Ale samozřejmě náročné to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
10.9.26 13:53

Náročné to je, co si budeme povídat, ale zvládnout se to dá. Výhodu máš ve svém věku i věku dětí, starší už se snad i občas zabaví. Zajímavá může být s miminkem doprava do školy a na kroužky, ale to opět záleží na tom, jak to máte a jak si to uděláte. Pokud třetí chcete, šla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32116
10.9.26 15:02

Mela jsem treti dite az ve 36, muz chodi domu az mezi 18:30-19. Chteli jsem vzdycky vetsi rodinu a takto jsme spokojeni, pokud ti/vam to hodne hloda v hlave, bude hlodat dal. :hug: Mam za sebou 3 sekce, 1 akutni a 2 planovane. Nemelo by se to rikat nahlas, ale planovana sekce byla ve finale super :oops:, i kdyz jsem samozrejme byla poprve hodne zklamana, ze nedopadl prirozeny porod, podruhe, ze mi nepovolili zkusit prirozene… Po planovanych sekcich oproti akutni jsem byla strasne rychle fit a schopna se starat o celou rodinu a logisticky to bylo jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
10.9.26 15:29

Třetí dítě jsem rodila ve 36 letech, dcerám bylo tehdy 2 a 4 roky. Porody jsem tedy měla snadné a na pohodu, ale třetí byl nedonošený a v kontextu celé situace to bylo nejnáročnější období v celém mém životě. A to jsme bydleli ve 2+1, měli malé auto na tři děti atd. Všechno se zvládlo a nelituji jediné vteřiny. Ty jsi opravdu ještě mladá, nic se nestane, když počkáš ještě nějaký rok, děti ti půjdou do školy, budou víceméně samostatné jednotky a třetí miminko pak budeš mít za odměnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
10.9.26 16:27

Za mě jsem teda vše lip zvládala, když sem byla na mateřské a starší chodili do školky a školy, než když teď chodím do práce :mrgreen: ty bys měla větší rozestup, nez mám mezi dětmi já, takže ve chvíli, kdy by nejmladší šlo do školky už budou dva starší samostatné jednotky :nevim: pokud dítě chcete, utáhnete to finančně, tak bych do toho sla. Co se týče porodu, v takovém případě eby se určitě dál předem domluvit CS, abys zbytečně neměla nervy a netrpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1640
10.9.26 17:30

Ja mam deti s velkými rozestupy. Prvni ve 20, pak v 28 a poslední ve 42 (to jsme chtěli asi o 8let drive, ale neslo to).
Vsechny tri císařem. Prvni i druhy akutní, třetí plánovaný. Vyhovuje mi to, deti se mají radi. A mezi nimi jsem normálně pracovala a tak jsem si vždy mateřskou užívala (nebo aspoň jsem to chtěla).
Ted zrovna s nejmladsi dělám úkoly a je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2347
10.9.26 20:48

Ve vaší situaci bych do toho asi šla. Jestli chcete, manžel taky chce, prostory i finance jsou… Tak jde vlastně jenom o to, že budete mít zase na nějakou dobu o něco méně komfortní život než máte teď. A to se dá přežít ;) Co se týče porodu, tak by mě po takových zkušenostech asi trochu děsil, ale nezastavilo by mě to. Asi bych volila plánovaný císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.26 21:05

Tak vám všem moc děkuji za krásné názory, je fajn slyšet, že nejsem blázen a že tři děti v dnešní době není šílený nápad :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4045
11.9.26 10:44

Jo, proč ne? Co se týče porodu, asi bych na tvém místě chtěla plánovaný císař. Jinak bude fajn být doma, až půjdou děti do školy, budeš na ně mít víc času, než kdybys je vyzvedávala v 16.30 z družiny.

Mám tři rychle za sebou, pak jsem chodila do práce, teď jsem doma se čtvrtým a je to rozhodně jednodušší, než když jsem byla v práci, mám víc času, logistika je snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
11.9.26 11:03

Když jsem chtěla 3., těžce jsme se hrabali z finančních potíží, takže nakonec není a lituju dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3560
11.9.26 13:32
@Verunka1369 píše: Více

No protože chodi manzel domů az v 16:30, tak bych do třetího dítěte nešla. :roll: v kolo myslíš, ze chodi domu z běžné práce většina lidi? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.26 13:45

Já měla třetí ve 27 letech k 6 a 5 letým klukům, kteří ještě byli oba ve školce :) A byla to pohoda. Také jsem na vše sama, manžel mi odjíždí v 6 a vrací se po páté. Jedno dítě mělo časově náročný kroužek, se kterým bylo potřeba jezdit několikrát do týdne na tréninky. Přijde mi, že to třetí už tak nějak zapadlo a celkově péče o ně už mě nijak extra nepřekvapila. Super bylo, že kluci už byli starší, takže nežárlili, dalo se s nimi domluvit, spolu se zabavili, zároveň malý, takže měli miminko rádi, obzvlášť ten starší :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky