Třetí miminko rozhodnutí

68
20.10.24 11:19

Třetí miminko rozhodnutí

Ahoj holky, prosím o vaše zkušenosti.
Mám již dvě děti 3r a 1r, teď aktuálně cca 6tt.
Bohužel i přes ochranu kondomem, jsem otěhotněla.
Máme byt 2kk, děti už tedy mají svůj pokojíček. Mají v pokoji palandu a já spím s ještě kojeným mladším dole.
Stále dokola přemýšlím, zda si dítě nechat a nebo jít na interrupci. Každých 20minut rozhodnutí měním a opravdu si vůbec nejsem jistá.
Jsem po dvou sc, obě těhotenství celkem komplikované a z toho důvodu si manžel další dítě nepřeje. Bojí se o mé zdraví. + je manžel od rána do večera v práci, už takhle jsem na děti skoro sama.
V úterý jdu k doktorovi a musím se rozhodnout, měl někdo prosím podobný problém?
Jak jste to vyřešili? Zvládli jste další dítě?
 Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
20.10.24 11:29

Tak pokud manzel dalsi dite nechce, kvuli tvemu zdravi, tak at jde na vasektomii. Ja bych na potrat jit nedokazala, ale to je muj osobni nazor. Tohle si musis rozhodnout sama, i s temi konsekvencemi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8482
20.10.24 11:30
@Juliia21 píše: Více

Záleží na mnoha faktorech - tvůj zdravotní stav, finance, zázemí….a pak taky jak by ses s případnou interrupci vyrovnala. Plus jak by to případně ovlivnilo váš vztah (manžel si dítě nepřeje a ty by sis jo nechala nebo budeš manželovi vyčítat, že jsi šla na interrupci……).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
20.10.24 11:35

No a jak jste na tom finančně když je manžel od rána do večera v práci? Byt máte docela malý.
My tři děti máme, taky bylo to poslední trochu nehoda rok po porodu, do toho jsme ještě stavěli. Ale být na ty tři úplně sama by mě asi hráblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.10.24 11:38

@izabe Já myslím, že pokud řekne že mi lékař těhotenství úplně nezakázal tak bude v klidu.
Samozřejmě se může stát, že lékař řekne že by třeba jizva nevydržela 🤷‍♂️
To budu řešit na místě, ale rada už bych tam šla s rozhodnutím jestli to chci nebo ne.
Stále prostě nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.10.24 11:41

@JancaS84 No, jsme ve fázi šetření a hned jak se vrátím do práce hypotéka. Což by se samozřejmě protáhlo.
Mám naštěstí dobrou rodinu, takže hodně pomáhají, berou si děti když to jde.
Ale teď mi moje maminka řekla ať jdu na interrupci a je silně proti. Takže nevím jak by to bylo v tomto případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
20.10.24 12:06

A co si přeješ ty?
Ty ostatní okolností ukazují spíš na interrupci.

Dala bych hlavně na ty doktory, jestli řeknou že je to riziko tak už bych do toho nešla. Musíš si uvědomit že máš zodpovědnost hlavně za děti co tu teď jsou a co by bylo kdyby se něco s tebou nedej bože stalo :roll:.

My se takto rozhodli o upt neboť dítě mělo vvv, která by způsobila možné postižení ale řekla jsem si, že nemohu ohrozit sebe ( operaci v břiše) ani děti tím že je odsunu kvůli náročné péči.

Takže
1.dala bych na doktory a pokud by řekli že není riziko tak na to co cítíš ty.
2.špatne je že partner nechce ( promluvte si zda by chtěl pokud by to nebylo riziko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.10.24 13:02

@LunaP já právě nevím, chvilku si říkám že si ho nechám a nějak to zvládnu… přemýšlím jak budeme spát a jak přeskládat byt. No, v zápětí to zase přehodnotím s tím, že je to úplný nesmysl.
Co řekne doktor je jasný, pokud bude jakékoliv riziko, tak do toho nepůjdu.
Pokud bude jizva a vše v pořádku, tak bych si ho asi nechala.
Fakt nevím 🙈
Nejstarší dítě už mám ve školce, takže bych doma měla jen dvě. Dvojkočár už máme, starší nechtělo ještě moc chodit když se narodilo mladší.
Je to hrozně těžký, nejhorší je že jsem s tom prostě vůbec nepocitala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
20.10.24 13:08

Nešla bych do třetího. Byt máte malý, pochopila jsem, že ani není Váš, manžel v práci a nechce, zdravotní trable, nenadšení prarodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8482
20.10.24 13:10
“Tak bych si ho nechala….” - mělo by to být rozhodnuti obou, ne jen jednoho z rodičů
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.10.24 13:17

@izabe jak už jsem psala.. myslím si, že pokud budu zdravotně v pořádku tak manžel nechá rozhodnutí na mně. Byla bych na to stejně většinou sama, on bude mít čas možná občas nějaký víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
20.10.24 13:17

Ty jo, 5 lidí ve 2 místnostech bych fakt nedala. Je třeba zvážit i do budoucna, jak je finančně náročné mít 3 děti. Taky zdravotní stránka, navíc pokud manžel nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
20.10.24 13:20

No, máme tři děti, ale to třetí s větším rozdílem. Tři po sobě bych zcela upřímně nezvládla. Nemám na to kapacity. Chlap samozřejmě pomůže, ale většinu dne je v práci. I ty dvě po sobě byly náročné, a to jsem měla babičku, co pomáhala. Máme 3+1 a je to už dost malé popravdě. Finance letí čím dál víc. Je potřeba větší auto. O další roky se odloží nástup do práce a doba, kdy budou děti samostatnější.
Na druhou stranu mám kamarádky se třemi dětmi po sobě, nesmírně je obdivuju. Ale bydlí v domě a buď jsou to salamistky, alternativky nebo mají pomoc v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8482
20.10.24 13:20

Ale to je přece taky dost podstatné…chceš byla sama na 3 děti? Nebude ti vadit, že děti s otcem moc nebudou? Finančně to dáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
20.10.24 13:37

Ja po 2.sc také neplánovaně otěhotněla. Ale hned jsem to cítila jako průšvih a tehotenstvi jsem nechtěla. Nebyla jsem na to úplně nejlip zdravotně a chtěla jsem si uzit to své batole. A šla jsem na ukončení. Dodnes toho nelituji, ale dlouho mi to bylo líto a vyčítal jsem si, ze jsme se lépe nechranili. Z toho částečně plynuly i moje dperese. Třetí dítě nakonec máme - vymodlenečka po 14 letech od druhého.
Takže nic není černobíle - ale když se rozhodnes je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí