Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý deň, mala by som byť 9+6tt, doktorka mi namerala 9+1tt. Na doterajších kontrolách rast nezaostával, neužívam žiadne lieky. Skríningy vrátane hematologického mám mať
až o 2 týždne. Čo mohlo zaostávanie spôsobiť? Ďakujem.
Kolik UZ už jsi v tomhle týdnu měla?
Co si pamatuji, tak jsem měla jeden UZ - potvrzení těhotenství (7tt myslím) a pak až v 9tt prvotrimestrální screening, náběr krve (určil že plod žije, stáří a víc až pak ve 12-13tt) mezitím snad jen 1 další UZ…
Každopádně par dní odchylka nevadí.
@zzzza píše: Více
Předpokládám že v 5 ještě nebyla srdeční akce poradně vidět? Proto se opakoval?
Každopádně až na prvním větším UZ se určí přesnější staří plodu a pak i termín porodu.
Odchylky par dní jsou ale běžné.
Co si pamatuji, tak dcera při větším UZ v nějakém 30tt měla hlavičku větší, než bříško atd..(odhad velikosti) taky vždy par dnů (třeba 30+1, bříško 30+6,..) nikdo nikdy neřešil. Prý je to “normální “ a v rámci meze.
Přeji hodně zdraví oběma 🍀
@zuzanka320 56924798 [/citac Áno srdiečko bolo až na druhom
Zatiaľ vyzerá byť všetko v poriadku Ďakujem krásne ![]()
Je to podle toho, odkud - kam změří CRL, stačí mm vedle a je z toho týden. Já to měla každou kontrolu o 5-6 dní jinak buď nahoru nebo dolu, vůbec bych tohle neřešila a už vůbec ne v tomto týdnu. Přeji pohodové těhotenství, užívej.
Stačí když lékař klikne o mm jinak a je z toho klidně odchylka o týden.
V tomto období je to ještě jedno.
Přesnější Stáří určí až na 1. screeningu a podle toho se to bude odvíjet dál.
Pak by už ty odchylky neměly být větší než 1 týden.
Mame v rodine trombofilne stavy geneticky, ja to zatiaľ nemám vyšetrene, pýtala som sa doktorky a neposlala ma na hematologiu, ze stačí základné vyšetrenie u nej. Ale pre moj pokoj duše si asi pojdem vypýtať výmenný lístok od všeobecného lekára a pôjdem si to dat vyšetriť.
@zzzza tak to se určitě vyšetřit nech i otec dítěte (můžete být oba přenašeči). Mně rovnou nabrali krev, když jsem řekla, že nejsem vyšetřená a manžel sám má a má i v rodině Leidena a MTHFR (doufám, že to píšu správně)