Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem zoufalá… Mám za sebou dvě zamkle těhotenství a teď jsem byly po třetí těhotná, ale nakonec na začátku 5 tt přišlo krvácení, samovolny potrat. Vždy dojdu do 6 tt a konec. Mám za sebou i jedno neúspěšne ivf byl z toho dvakrát Ket pěti denního embrya, ale nechytlo se. Nemám problém otěhotnět, ale dojít do konce. Mám vyšetření genetiky párové, imulogii a štítnou žlázu. Jediné co mi bylo zjištěno je mutace MTHFR homozygot. Můj gynekolog to nějak neřeší říká, že mám čas.. Je mi 35 let.. Je tady někdo s podobnym příběhem a vše dobře dopadlo? Manžel má v pořádku spermiogram, má dvě zdravé děti z předchozího manželství.
Ahoj, to IVF bylo s PGT-A? Pokud ne, tak bych to určitě nechala udělat. Mám za sebou 2× ZT v 10tt a 1× UPT pro VVV v 15tt. Pak jsem absolvovala IVF s PGT-A, z osmi embryí jich vyřadili 5. Zbyly mi 3, první ET nedopadl, a z KET se embryo chytilo plus jsem otěhotněla přirozeně, čekám dvojčata. ![]()
@Velešínka3 ne bez genetiky, ale já měla jen dvě embrya. Nevím jaký počet je možný poslat na genetiku
@Marie Anna87 To taky nevím, ale já bych tam poslala klidně i jen jedno, abych věděla, že je v pořádku a nedojde zbytečně k ZT. Takže v tvém případě určitě doporučuju jít zase do IVF, tentokrát ale s PGT-A.
3 potraty - 6,8 a 13 tt. Čtvrté těhotenství vyslo a má 3,5 měsíce. první dítě bylo naprosto bez problému a hned. Žádné testy jsem nepodstupovala
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.