Trhání osmičky, neschopenka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
trhání osmičky, neschopenka?
Zdravím dámy,
půjdu za 14 dní na trhání osmičky a dostala jsem termín, kdy jsem v práci. Vím, že mám nárok na propustku, ale popravdě nikdy jsem na trhání nebyla a nevím, jak jej budu snášet a tím, že mám zaměstnání do 21:00 a nevím jestli budu schopná se po propustce vrátit ještě do práce. Vedoucí s tím problém nemá napsala mi dovolenou, ale to já nechci jelikož máme jen 14 dni (děláme dvanáctky, krátký dlouhý), nechce se mi plýtvat dovolenou.
Nevím jestli by nebylo zbytečné brát si na jeden den neschopenku, nebo neplacené volno, jestli bych teda měla nárok a propustka prý může být i na celý den, ale nevím za jakých podmínek.
Prosím poraďte, moc děkuju:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@LenaNell píše:
Zdravím dámy,
půjdu za 14 dní na trhání osmičky a dostala jsem termín, kdy jsem v práci. Vím, že mám nárok na propustku, ale popravdě nikdy jsem na trhání nebyla a nevím, jak jej budu snášet a tím, že mám zaměstnání do 21:00 a nevím jestli budu schopná se po propustce vrátit ještě do práce. Vedoucí s tím problém nemá napsala mi dovolenou, ale to já nechci jelikož máme jen 14 dni (děláme dvanáctky, krátký dlouhý), nechce se mi plýtvat dovolenou.Nevím jestli by nebylo zbytečné brát si na jeden den neschopenku, nebo neplacené volno, jestli bych teda měla nárok a propustka prý může být i na celý den, ale nevím za jakých podmínek.
Prosím poraďte, moc děkuju:-)
Propustka je na nezbytně nutnou dobu. Pokud ti nebude dobře tak si nech napsat neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct, jak to budeš snášet.
Mám vytrhnuté 2.
1 byla úplně v pohodě, stačil brufen.
Za to ta 2. byla strašná. Nezabíral ani aulin a kdybych nebyla na rodičáku, tak bych si musela vzít neschopenku alespoň na 5 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych se domluvila přímo na místě jak ti to budou trhat. Já měla dvě komplikované, jednu se zánětem a u druhé jsem měla strašně oteklou tvář. Můžu dělat z domu, tak jsem to neřešila, ale do práce bych s tím nešla. Ale on ten doktor většinou už po vytrhnutí dokáže odhadnout jaký bude průběh hojení. Mě řekl rovnou, že to nešlo a musel to odbrušovat od kosti a bude to oteklé a bolavé dost dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po trhání moudráku bych v ten den určitě do práce nešla a nechala bych si napsat neschopenku určitě i na další den. Druhý den bych se rozhodla jak se cítím a buď ji ukončila nebo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vybírat so dovolenou kvůli zdravotní indispozici je nesmysl. Nech si napsat neschopenku, máš na ni nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám venku všechny, poslední minulý týden, v práci jsem byla do 22. Volno jsem nepotřebovala ani u jedné. Dvě šly špatně, dvě dobře, u těch jsem si ani nebrala žádná analgetika. Není to zas takové drama. Pokud děláš turnusem, není určitě problém na ten den naplánovat volno a směnu odpracovat jindy.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe píše:
Mám venku všechny, poslední minulý týden, v práci jsem byla do 22. Volno jsem nepotřebovala ani u jedné. Dvě šly špatně, dvě dobře, u těch jsem si ani nebrala žádná analgetika. Není to zas takové drama. Pokud děláš turnusem, není určitě problém na ten den naplánovat volno a směnu odpracovat jindy.
Napsal někdo, kdo viděl zakladatelky čelist
Takže, když ty jsi to měla ok, taj to mají všichni ok. Já měla taky první porod ok a tak nechápu, proč na neonatologii všichni seděly na kruhu. To je logika.
Já třeba chodím na opichy nervů v páteři jednou za x měsíců mě to vezme, kamarádka byla u stejného doktora prvně a bylo jí z toho tak zle, že dva dny zvracela. Takže každý to nemá jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR píše:
Napsal někdo, kdo viděl zakladatelky čelistTakže, když ty jsi to měla ok, taj to mají všichni ok. Já měla taky první porod ok a tak nechápu, proč na neonatologii všichni seděly na kruhu. To je logika.
Já třeba chodím na opichy nervů v páteři jednou za x měsíců mě to vezme, kamarádka byla u stejného doktora prvně a bylo jí z toho tak zle, že dva dny zvracela. Takže každý to nemá jinak.
Uklidni se. Píšu někde, že jako já to mají všichni? Píšu svoji zkušenost. Nemusí to být mordor, jak tu píše většina.
- Citovat
- Upravit
Byla jsem před měsícem na vyřezání vpravo nahoře i dole. Už při konzultaci mi doktor řekl, že obvykle dává neschopenku na týden, v práci s tím neměli problém, takže jsem ji využila. Kdybych do rány nedostala zánět, tak bych šla klidně druhý den do práce. Aulin zabral a dalo se to zvládnout. Bohužel třetí den se objevila šílená bolest, horečka, únava. No, byla jsem pak na neschopence ještě 2 týdny. Ještě teď mě to občas bolí. Hodně štěstí ať to dopadne lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono záleží, zubař mi neschopenku odmítl dát, tak jsem si pro ní šla k praktické a nijak se teda za to nestydím. Zub ležel a vyštípával mi ho po kouskách z čelisti a částečně zpod další stoličky, musel se na to věšet pomalu plnou vahou, modřiny jsem měla pomalu až na zadku ![]()
Jako ten samotný den zákrok ještě nebolel, ale cca týden po tom byl fakt au, a nejhorší byl tak 3-4. den. Včetně teploty atd. Nevidím důvod, abych seděla s oteklou hlavou a s teplotou v práci, aby měl pan zubař pocit, že zachránil ekonomiku ![]()
Jinak ale abych tě uklidnila, samotný zákrok nebolel. Ani injekce na umrtvení.
Nakoupila bych si domů nanuky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuju za odpovědi, asi opravdu uvidím až u pana doktora. Mam pak tři dny volno, proto se mi zbytečně nechce ani na neschopenku a nemoci nikam jít, teda pokud mě to nebude bolet no…
Směnu měnit nechci, to bych si tam fakt radši pichla tu dovolenou. Dali mi první volný termín kvůli tomu, že je to akutní a kolegyně si taky nemění směny, když mají doktory či rehabky atd., tak moc nevidím důvod proč bych měla já…ale uvidím, co mi řekne přímo zubař a zkusím ještě pozjíšťovat to neplacené volno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není osmička jako osmička. Těžko říct, jak to v té puse máš. Trhat bude zubař nebo specializované pracoviště?
Já musela na stomatochirurgii, dva týdny na kašovité stravě a první dny jsem myslela že umřu bolestí… Přítel normálně na křesle u zubaře, párkrát doma vyplivl krev, druhý den byl úplně v pohodě.
Každopádně po bych nepočítala s tím, že půjdu do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si nechala vytrhnout dvě najednou, nejhorší rozhodnutí v mém životě - samotné trhání trvalo přes dvě hodiny, protože se u jedné kompletně rozpadl kořen. Dlabal se mi až skoro v kosti, aby to dostal ven.
Následoval ošklivý zánět, byla jsem 2 týdny přes bolest naprosto nepoužitelná (na antibioticích a lékách proti bolesti) - kdyby to nebylo v covidové době, tak do práce určitě nejdu, nebyla jsem se schopná skoro měsíc najíst ničeho kromě kaše.
Takže uvidíš, jak to dopadne u tebe. Přeju ti, ať je to bez komplikací a si brzo fit!
- Citovat
- Upravit
Jestli neděláš někde v kanclu, tak bych si nechala napsat neschopenku nejenom na ten den, ale i den potom. Ono to jak na tom budeš právě většinou hned na místě nepoznáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit