Syn si trhá vlasy - 24 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
140
6.9.23 00:53

Trhani vlasu - 24mesicu

Prosim o radu, syn si trha vlasy. Vetsinou nez usne, ve spani, nebo rano kdyz se vzbudi. Nemyslim, ze je to ze stresu, ve skolce je moc spokojeny, chodi rad. Doma je taky moc spokojeny, zadne sceny nedela, hlas jsem na nej zvysila max parkrat, protoze zacal kousat. Vecer usina sam, ale zadnou formu vyplakani nebo sleep trainingu jsme nedelali. Prijde mi, ze to dela z nudy nebo proste ma rad tu texturu vlasu? Fakt nevim. Zazil to nekdo? Pokud ano, co bylo pricinou/jak jste to resili? Za par dni jdeme k dr tak to tam probereme. Zatim jsem mu hlavu neholila, chtela jsem vedet jestli to jeste dela, ale mam obavu, ze k tomu smerujeme. Diky za kazdy komentar. Jen prosim nereste, ze chodi ve 2 letech do skolky. Bydlime v zahranici a tady je to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
6.9.23 06:22

Naše malá si také kolem druhého roku začala bezdůvodně trhat vlasy. Přišlo mi, že na sebe chtěla upozorňovat, vždycky koukala přímo na nás a najednou škubla a měla chomáč vlasů v ruce a smála se tomu.. asi po třech týdnech ji to přestalo bavit. Ovšem ta pleška ji zarůstala dalších několik měsíců. Trhala na jednom místě.. nenapadlo mě tedy, že by byla chyba v nás, nemám pocit, že bysme jí nějak stresovali.. snad to vašeho chlapečka také přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.9.23 06:54

Naše dcera to dělala taky kolem těch 2-3 let, přesně jak píšeš, před spaním, jako takový uklidňující rituál. Podle mě to byla určitá forma vypořádávání se stresem - ty jako dospělák moc nemůžeš posoudit, jestli je dítě skutečně vnitřně v klidu nebo zpracovává nové vjemy. U nás to přešlo časem, hlavně proto, že jí vadila představa, že bude plešatá :mrgreen: (a skutečně už si udělala nad uchem lysinku :roll: ). Kluka bych rovnou vzala na ježka a nabídla jiného uklidňováčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
6.9.23 13:49
@Tessa86 píše:
Prosim o radu, syn si trha vlasy. Vetsinou nez usne, ve spani, nebo rano kdyz se vzbudi. Nemyslim, ze je to ze stresu, ve skolce je moc spokojeny, chodi rad. Doma je taky moc spokojeny, zadne sceny nedela, hlas jsem na nej zvysila max parkrat, protoze zacal kousat. Vecer usina sam, ale zadnou formu vyplakani nebo sleep trainingu jsme nedelali. Prijde mi, ze to dela z nudy nebo proste ma rad tu texturu vlasu? Fakt nevim. Zazil to nekdo? Pokud ano, co bylo pricinou/jak jste to resili? Za par dni jdeme k dr tak to tam probereme. Zatim jsem mu hlavu neholila, chtela jsem vedet jestli to jeste dela, ale mam obavu, ze k tomu smerujeme. Diky za kazdy komentar. Jen prosim nereste, ze chodi ve 2 letech do skolky. Bydlime v zahranici a tady je to normalni.

Podle mě to je stres. I když je to u vás normální, dvouleté dítě na odloučení od matky připravené není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
7.9.23 22:58

Diky za komentare. Taky myslim ze bude muset na jezka, ale ma tak krasny vlasky :,( … no jsou i horsi veci, ale asi to i tak obrecim :D dneska jdem k dr tak uvidim, co mi reknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí