Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, chtěla bych se vypovídat, poradit, uklidnit, cokoliv…
Dcera od narození spala hezky, budila se co 3 hodiny, někdy spala i dýl, asi 3× spala 6h v kuse. Paráda, já byla ráno vždy fresh.
Teď 2 týdny zpět se začala budit co hodinu, max. 2, nikdy nespi dýl poslední 2 týdny
myslela jsem že je to spurt, no ale už to trvá dlouho.. na spánkovou regresi je asi brzo, před pár dny měla 3 měsíce (i když se desím, jak se to ještě může zhoršit). Žádnou změnu jsme neudělali, večer uspím, dám do postýlky, já jdu spát 30-90 min po ní. Když se probudí, beru ji do postele, kde je až do rána. Nespí delší dobu ale ani v postýlce ani v posteli
Partner navrhuje ať ji dáme UM, že se aspoň můžeme v krmení střídat… Jako.. každou noc nad tím přemýšlím, ale každé ráno si řeknu že si nechci zkazit kojení a ona stejně jinak než u prsa neusne v noci… Jedině v kočárku spí i 3 hodiny, ale neumím si představit mít kočár v ložnici, pořád umývat kolečka a navíc máme v ložnici koberec ![]()
Máte zkušenost že po UM by spalo dítě lépe? Z okolí slyším že ji asi MM nestačí, mám slabé mléko, ale vím že slabé mléko je mýtus, navíc přes den vydrží víc než hodinu bez mléka
vydrželi jste tohle období? Kdy se zlepšilo, pokud nějak? Je mi jasné že je to různé, ale stejně…
Nebo co zkusit? Zkoušela jsem spací pytel i bez, vyvětrat před spaním, dávat Vigantol jedině ráno nebo vynechat… Nic, po všem spánek stejný…
Děkuji ![]()
Nic, jen prezit. Kolem 4.mesice je to normal…nevim, kolik zdroju je v cestine, pokud umis anglicky, dej do Googlu „4 month sleep regression“ a vyjede ti milion odkazu…
Hlavni teorie je, ze je to nejspis navazane na to, ze dite vic vnima a to je urcita zatez na CNS ![]()