Zavinovat nebo ne?

Anonymní
27.2.23 14:36

Zavinovat nebo ne?

Ahoj maminky, jsem na vážkách. Mám 2,5 měsíční holčičku. Měla problém se spánkem přes den, tak zkouším zavinovat. Pláče, snaží se z toho dostat, ale do 5-10ti minut spí, a vydrží i hoďku dvě ( což je rekord, doteď přes den spala max 20 minut a to ještě na ruce) jde mi o to že se všude píše, že mám zavinovat pokud jí je to příjemné :lol: což jí teda není :D ale spinká pak spokojeně, co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1194
27.2.23 14:38

Už jenom že spí poté dvě hodinky, by mi stálo za to překousnout pak trochu pláče a zavinovala bych :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.2.23 14:38
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jsem na vážkách. Mám 2,5 měsíční holčičku. Měla problém se spánkem přes den, tak zkouším zavinovat. Pláče, snaží se z toho dostat, ale do 5-10ti minut spí, a vydrží i hoďku dvě ( což je rekord, doteď přes den spala max 20 minut a to ještě na ruce) jde mi o to že se všude píše, že mám zavinovat pokud jí je to příjemné :lol: což jí teda není :D ale spinká pak spokojeně, co myslíte?

A proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35936
27.2.23 14:42

Víš co zabralo u mě první dcery tak v roce a půl když nechtěla spát a dělala kraviny? Znehybnit ji, normálně sem si otočila na bok a primáčkla k sobě, ona chvíli knourala a pak během chvilky usnula. Když sem to neudělala tak neusnula. Takže, ano když pak klidně spí, chvilku bych pretrpela že se jí to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.2.23 14:45

Normálně zavinuje, breceni 5-10 minut před spaním není žádná hrůza. Aspoň se vyspí, ty si odfrknes a budete mít lepší dny. Až už nebude chtít bejt zavinutá, tak ti to naznaci dost jasně - vlastní zkusenost ;).

• Citovat
  • Upravit
578
27.2.23 14:46

Taky jsem za zavinovani…moje dcera pri tom teda vetsinou nejak vic neplakala, ale spani to az zazracne prodlouzilo a zklidnilo :palec: Jestli je po tom delsim spanku, ac s placem na zacatku, v lepsi nalade nez po kratkem spani, tak jedine pro. A mysli i na svuj odpocinek pri tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
27.2.23 15:04

Též hlasuju pro zavinování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
27.2.23 15:35

Rozhodně zavinovat. Menší počáteční odpor je úplně normální ;-)
Ale dítě pak v klidu a déle spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
27.2.23 15:44

Ze mimčo pláče před usnutim není nic neobvyklého a nemusí to mít s tím zavinutim nic společného…kdyby mu to nelíbilo tak pak nevydrží tak dlouho spokojeně spát… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.23 16:12

10 minut breceni a zmitani mi teda prijde sakra hodne, pokud takto dlouho normalne nebreci.
Zvazovala bych, jestli je zavinuta spravne, prip. ji zavinutou nosit/houpat/kojit, aby aspon nebrecela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 17:06

@Lucie_Sx je to jak kdy, ale ano, už se mi stalo že vyváděla i 10 minut, nicméně bez zavinovačky dokáže vyvádět mnohem déle :D Opravdu pak vydrží spát i dvě hodiny, jen sebou dost mele, ale to dělala i bez v noci, takže těžko říct :?

• Citovat
  • Upravit
3958
27.2.23 18:18

Asi jí to zavinutí při spánku pomáhá, že ji neruší máchání ručiček, takže pro dobro dítěte a jeho delšího spánku bych zavinovala. Pokud dítě při usínání řve i bez zavinky, tak není důvod, proč jí nepoužívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.2.23 20:53

Neboj ona si na to zavinuti zvykne. My jsme taky zavinovali a chvilku poplakaval a pak spokojeně spinkal. Zavinovala jsem jen na noc a to už pak sám dával ručky k tělu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí