Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nic, vydržet a zjistit, co miminku vadí a co se mu líbí. Ono to časem přejde.
Nejde rozmazlit 1.5 měsíční miminko.. Vzdyt si chudatko teprve zvyká na svět..
Ne nerozmazlila, jsou taková miminka a postupně to bude lepší. A co platí na taková miminka? Dělat to co děláš, uspokojujes jeho potřeby a jde ti to, vis co potřebuje. Teď momentálně spát na tobě, nosit, za měsíc to třeba bude zase něco jiného.
Ne, určitě jsi ho nerozmazlila, vždyť je ještě tak malinký.
Chce to čas a zkoušet co projde a co ne.
časem se to ustali
Je malý nebo malá (jednou píšeš o holce, pak že máš chlapečka, ale to je jedno).
Dcera měla taky hodně problémy s břichem. Zlepšilo se to po 3 měsíci a pak se to postupně upravilo úplně. Hlavně, jak se přešlo z mléka na příkrmy. Takže rada je vydržet.
Takhle malé miminko nemůžeš roznazlit
mám teď 2,5mesicniho a měl to ze začátku podobné…taky se chtěl pořád chovat, usínala mi na rukou..pak se teda nechal odložit ale v bdělém stavu jen u mě…ono se to bude postupně lepsit…zacne se zajímat o to co je kolem něj, nějaké ty zvuky, hračky, hrazdicka…je to cca 14 dní co se to začalo zlepšovat u nás…když je najedeny prebaleny tak vydrží v houpatku pokud na mě vidí někdy půl hodiny, někdy hodinku…já zatím aspoň něco udělám doma a když pak usne tak se můžu třeba věnovat i staršímu dítku…☺️ občas se zadari že si v klidu i dojdu na WC
![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem. Mám 1,5 měsíce starého chlapečka. Je hodně uplakaný, a přes den spí jen na mněHodně nás trápí bříško, takže jsem od narození nosila v klubíčku, a asi si zvyknul
Kromě spaní přes den na ruce bojujeme ještě s tím, že nikde nevydrží. V lehátku řve, v kočárku řve, na gauči řve, prostě ihned jak ho položím. Jediná moje spása je šátek, ve kterém se sice třeba 10 minut vzteká, ale nakonec usne
Co na taková miminka platí?
Tohle nošení a mazleni. Nosila jsem dceru první 3 měsíce přes den vždycky na spani, čtvrtý měsíc byla schopna první ranní dopo spánek usnout v kočárku nebo ji odložit do postýlky, od 5 měsíců odlozitelna na všechny spanky a spani v kočárku bez problému. Má 9m - v postýlce cajk a v kočáru usne někdy ikdyz se ještě ani nerozjede
my měli ten čtvrtý trimestr a zas tak mi to nevadilo, protože jsem věděla, ze je to druhé a poslední dítě, tak jsem si to mazleni i uzivala
Zkoušela jsi pevně zavinout?
9 měsíců byl u tebe v teple a bezpečí, je normální že chce byt pořád u tebe. Časem to přejde, pak se to zase vráti až bude mít separačky.
Je to normální, potřebuje to, obě holky byly do tří měsíců neodložitelné přísavky, teď už nejsou ani jedna ![]()
@JancaS84 zkoušela jsem zavinout na noc, a budil se víc než obvykle, přes den jsem nezkoušela..
@hospodki jee, tak alespoň nějaké pěkné vyhlídky
Tak budu doufat že to bude jako u vás ![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno všem. Mám 1,5 měsíce starého chlapečka. Je hodně uplakaný, a přes den spí jen na mněHodně nás trápí bříško, takže jsem od narození nosila v klubíčku, a asi si zvyknul
Kromě spaní přes den na ruce bojujeme ještě s tím, že nikde nevydrží. V lehátku řve, v kočárku řve, na gauči řve, prostě ihned jak ho položím. Jediná moje spása je šátek, ve kterém se sice třeba 10 minut vzteká, ale nakonec usne
Buď ráda, že je v šátku v Klidu.. a dál nos
Dobré ráno všem. Mám 1,5 měsíce starého chlapečka. Je hodně uplakaný, a přes den spí jen na mně
Hodně nás trápí bříško, takže jsem od narození nosila v klubíčku, a asi si zvyknul