Výlet s půlročním miminkem

7
26.2.23 10:29

Výlet s půlročním miminkem

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat Vás zkušenějších, kdo byl s malým cca okolo půl roku na prodlouzenem víkendu.
plánujeme cca v necelých 7 měsících s malým výlet od čtvrtka do neděle.
Má otázka zní, osvědčilo se vám ubytování typu apartmánu s kuchyní?
Začínám si lámat hlavu zda kuchyň využijeme a nebo nám postačí jen ohřivacka na nějaké prikrmy.
Případně ocenim tipy co jste měli s sebou za jídlo pro vaše malé a nebo pokud jste měly například nějaké jídlo v ubytování zda už jste dávali například banan nebo jablko rozmackane. :roll: Jsem v tom nováček a rady ocenim ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.2.23 10:32

@Esmenka v tomto věku jsme byli na festivalu. Ale bydlení v chatě se samostatným sprchacem, rychkovarkou a mikrovlnou troubou :think: jídlo přes den sebou v areálu festivalů, domluvená místa, kde můžu příkrmy ohřát, umýt flašky atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4474
26.2.23 10:58

Brala jsem prostě to, co vím, že bych potřebovala a podle situace bych když tak na místě dokoupila. Ale například ohřívačku, flašku, UM jsem vždy brala s sebou, oblečení, radši i čípky, kdyby bylo potřeba. Nějaké příkrmy (obědy) a pár svačinek. Nehledej v tom vědu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
26.2.23 10:59

Jezdíme celá parta a vždycky si pronajímáme celou budovu typu chalupy, chaty, mlýna atp.

@Esmenka píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat Vás zkušenějších, kdo byl s malým cca okolo půl roku na prodlouzenem víkendu.
Začínám si lámat hlavu zda kuchyň využijeme a nebo nám postačí jen ohřivacka na nějaké prikrmy.
Případně ocenim tipy co jste měli s sebou za jídlo pro vaše malé a nebo pokud jste měly například nějaké jídlo v ubytování zda už jste dávali například banan nebo jablko rozmackane. :roll: Jsem v tom nováček a rady ocenim ;) :lol:
  • Citovat
  • Upravit
7950
26.2.23 11:00

My jezdíme jen do apartmánů s kuchyní, v hotelu s polopenzí jsem snad nikdy nebyla. Se 7 měsíčním dítětem jsou určitě možné obě varianty, jen musíš mít jistotu, že budeš mít kde ohřát příkrm a pokud nekojíš tak mléko. Co se týče rozmačkaného banánu, tak pokud už dítě zvládne, tak klidně, některé děti kousky zvládají, jiné ještě v roce chtějí jen rozmixované. Ale pro takto malé dítě můžeš prostě nakoupit příkrmy ve skleničce a jiné jídlo nepotřebuje. Tak bych zvolila variantu, která je příjemnější pro vás s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
26.2.23 11:04

Nikde sme takhle nebyli ale vzala bych sebou asi koupené skleničky s masozeleninovymi příkrmy a ovoce jako banán, nastrouhané jablko, hrušku apod mi už dcera v tomhle věku jedla, taky presnidavky…my jsme v téhle době začínali s jogurty myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.23 11:09
@Esmenka píše:
Případně ocenim tipy co jste měli s sebou za jídlo pro vaše malé a nebo pokud jste měly například nějaké jídlo v ubytování zda už jste dávali například banan nebo jablko rozmackane. :roll: Jsem v tom nováček a rady ocenim ;) :lol:

Skleničku a kaši Nutrilon jsem dávala, um v tomhle věku vlastně ještě. Ohrivacka a mikrovlnka mi stačila. Ovoce jsem dávala kolem 6 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.2.23 11:18

Kapsičku na lzicce vlastně taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
26.2.23 11:40

Z me zkusenosti:
Pokud je v ubytovacím zarizení restaurace, je napůl vyhráno. My vždy vybírali (a dodnes vybirame) taková ubytování, kde je aspoň snídaně…většinou formou švédských stolu. Nikdy jsem nikde neměla problém s tím, že by mi neohrali prikrm. Je fajn s sebou vzít ohřívačku (zvláště pokud je na UM a i kdyby ne, prihrejes v pohodě i ten prikrm).
Pokud nejedete vyloženě mimo civilizaci, všude, vše koupíš, opravdu. Takze Pokud už bašti ovoce, zeleninu - koupíš. Pár kapsicek a toho trvanliveho vzít s sebou. (Pokud jedete po ČR se zahraničím nevím)
A hlavně se tím nestresuj, na poprvé člověk přemýšlí, co by kdyby atd. A nakonec zjistíš, že je to úplně na pohodu a vše se dá zvládnout, příp vyřešit na místě. Stačí pár kusů oblečení, plenky a nějaké to jídlo. Dítko bude v pohodě, uvidíš, jede s maminkou a tatínkem a to je to nejvíc, svoji jistotu bude mit sebou. Hlavně si to užijte. My cestujeme s malou cca od půl roku a jsem nesmírně šťastná za to, jaké má ona i my zážitky.
P. S.: co se mi hodně osvědčilo na výlety, velký termobox (máme od B.Box), kam jsem v pohodě dala oběd, pití, ovoce…(v případě celodenního výletu jsem oběd dávala do termomisky a ještě do toho termoobalu). Jo a ještě mír u sebe dostatek vody (na výletech zejména po hradech atd bývá problém sehnat kojeneckou vodu). :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
26.2.23 12:00

My byli v 5 měsících prcka v Chorvatsku. Měli jsme dům s vybavenou kuchyní. Ale pro něj by mi stačila i jen rychlovarná konvice a mikrovlnka na ohřátí vody na UM a kaši. Jinak jsme z Česka vezli masozeleninové příkrmy (i když i tam nebyl problém dokoupit v případě potřeby). A hodně dostával banán na svačinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.2.23 13:09

Holky moc děkujiii hned v tom jsem jistější a lépe se v tom budu orientovat :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí