Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Lucikule mam doma gel z dubove kury, můžu použít i na takove trhlinky nebo jen v oblasti konečníku?
Já právě používala dubovou kůru na hojení jizvy po nástřihu a bylo to nejlepší, co jsem zkusila. A trhlinka mi přijde skoro to samé. Do dvou tří dnů to bylo v pohodě a to jsem se s tím trápila předtím několik týdnů.
Ale jak jsem psala, mně víc zabíral samotný odvar, gel byl slabší. Ale za zkoušku nic nedáš
Tak tohle se mi dělalo při kvasinkové infekci. Ona může být slabá bez dalších příznaků jako je výtok nebo svědění a může se projevit jako oslabená sliznice. Ty tvoje pocity znám… jauvajs! Přeléčit léky na mykózu, čípky i krém a partnera taky. Potom nasadit něco na obnoveni přirozené mikroflory. Mě se osvědčil Gynocaps.
Ahoj holky, obnovuji. Před týdnem jsem měla sex, potom jsem cítila určitý diskomfort dole - říkala jsem si že to bude asi odřeninka… Jenže se to zhoršil - velká bolest a pálení při čůrání ![]()
Dneska jsem byla na gyndě a prý je to jen trhlinka a že se to spraví samo, doporučila mi oplachovat rosalginem. Já ještě mažu dubovou kůrou, tu jsem používala po porodu.
Máte ještě nějaké doporučení? A za jak dlouho se vám to zahojilo? Když jsem tu četla něco o měsíci tak jsem málem upadla, doktorka říkala tak týden ![]()
Nedávno 4letá dcerka spadla na bruslení pipkou přímo na takovou kovovou trojnožku, které se držela. Hrozný pláč, ale najednou přestala a bruslila ještě hodinu, na nic si nestěžovala. Jenže doma šla čůrat a šílená bolest, pálení a pláč. Tak jsem ji zkoukla a měla taky trhlinku přímo u poševního vchodu. Volala jsem na pohotovost kde mi řekli, že pokud je to malinké (né na šití) a nekrvácí to tak se s tím nic nedělá. Jen jsem ji více omývala aby byla stále čistá a osušovala.
A měla ji tak 3 - 4 dny. Ale to pálení při močení jen ten den toho úrazu.