Tři děcka do auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26569
30.11.17 20:57
@catherine100 píše:
Tak zaprvé malé děti na podsedak nepatri…
Resim podobnou situaci jen o dítě míň a zatím vede Subaru Forester…ale sedackama si nejsem jistá…

Take Forestera bych doporucila ke dvema detem, ale to jsme prave prodali, kdyz jsem cekala treti. Je bohuzel male, ale jinak genialni auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.11.17 21:06

@Lenka_Hal to ráda slyším, my další neplanujem a stehujeme se „do lesa“ tak sháníme auto co to zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.17 21:07

Nevím proč tu řešite ty podsedáky, to je snad věc a zodpovědnost každého rodiče, ne…
my jako děti jezdily bez sedačky i podsedáku a ani jsme se nepoutaly a pořád žiju :think:

navíc pokud máte nejaké auto typu favorit, felicia a jiná nekvalitní plechovka, tak ani ta autosedačka vás nespasí… jo a dobrý řidič je základ všeho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9266
30.11.17 21:10
@Anonymní píše:
Nevím proč tu řešite ty podsedáky, to je snad věc a zodpovědnost každého rodiče, ne…
my jako děti jezdily bez sedačky i podsedáku a ani jsme se nepoutaly a pořád žiju :think:navíc pokud máte nejaké auto typu favorit, felicia a jiná nekvalitní plechovka, tak ani ta autosedačka vás nespasí… jo a dobrý řidič je základ všeho :mrgreen:

Ano, je to kazdeho vec. Ale je blbost srovnavat dobu pred 20 lety a ted. Jezdila jina auta a byl uplne jiny provoz nez ted :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.11.17 21:10
@Anonymní píše:
my jako děti jezdily bez sedačky i podsedáku a ani jsme se nepoutaly a pořád žiju :think:navíc pokud máte nejaké auto typu favorit, felicia a jiná nekvalitní plechovka, tak ani ta autosedačka vás nespasí… jo a dobrý řidič je základ všeho :mrgreen:

Jsou nějaká pravidla provozu a podsedaky jsou zakázané a kdo ohrožuje svoje dítě je pro mě…
A provoz před deseti a více lety se nedá porovnávat s tím dnes a muze byt člověk sebelepší řidič ale není na silnici sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.17 21:20
@catherine100 píše:
Jsou nějaká pravidla provozu a podsedaky jsou zakázané a kdo ohrožuje svoje dítě je pro mě…
A provoz před deseti a více lety se nedá porovnávat s tím dnes a muze byt člověk sebelepší řidič ale není na silnici sam

podsedáky pokud vím zakázané u nás nejsou, myslím že se to dá srovnávat celkem dobře, my měli už před patnácti lety auto, co to na dálnici vytáhlo i na 199 km, provoz co vím byl alespon v praze dost podobný…

chápu, že máte pocit že ty sedačky jsou bezpečnější než podsedáky ale pokud máte kvalitní auto, tak je to ve finále úplně jedno, já jezdím natolik opatrně, abych nebourala a pokud to do mě někde vrazí kamion, tak ani autosedačka nepomůže, což upřímně doufám, že se nestane…

• Citovat
  • Upravit
4661
30.11.17 21:24

@Honzahagen ahoj být tebou tak zkouknu nějaká videa od autosalonu mají dobré recenze, auta testují a jsou tam i cenné rady. Po přečtení příspěvků které tu jsou na tvé téma mám skoro dojem že půlka ani neví co to je 4×4, víc tu řeší maminkovské řeči typu „ohrožení dítěte“ než zkušenosti s auty do terénu které by byli vhodné i pro děti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
30.11.17 21:26

@catherine100 My prave bydlime v horach a v mistech kde je v zime snih neustale. Navic jezdivam pravidelne lyzovat do statniho parku, s Forestrem jsem se loucila velmi tezko… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.11.17 21:32
@Anonymní píše:
podsedáky pokud vím zakázané u nás nejsou, myslím že se to dá srovnávat celkem dobře, my měli už před patnácti lety auto, co to na dálnici vytáhlo i na 199 km, provoz co vím byl alespon v praze dost podobný…chápu, že máte pocit že ty sedačky jsou bezpečnější než podsedáky ale pokud máte kvalitní auto, tak je to ve finále úplně jedno, já jezdím natolik opatrně, abych nebourala a pokud to do mě někde vrazí kamion, tak ani autosedačka nepomůže, což upřímně doufám, že se nestane…

Jsou zakázané do určitě výšky dítěte

A nemusí to být kamion, je testy prokázané, že autosedacka je bezpečnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
30.11.17 22:04

@Honzahagen bydlíme v lese. Land Rover 3 super ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
30.11.17 22:18
@Anonymní píše:

Můžeš být excelentní řidič a někdo to napere do tebe. To tě nenapadlo? :roll: A argument, že jsme kdysi nebyli poutaní v autě vůbec? A kolik tehdy jezdilo aut? A jaké typy aut na silnicích jezdily? Atd. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.17 22:25

Předem všem děkuji za příspěvky ať jsou jakékoliv! pro upřesnění podsedaky jsou ted nouzové řešení když jedem někam všichni jinak se do auta prostě nevejdem…kdyz vezu jen dvě do školky maji sedačky.!take se mi podsedaky nelibi proto řešíme jiné auto. jinak různé alroady a suv je spíš modni záležitost. auto nemame pro radost jak zde někdo uváděl ale opravdu na těžkou lesni praci musi zvladat rano dve děti do skolky dopoledne práci a o vikendu rodiny výlet (prace se rozumi pohyb v lese za kazdeho počasí -myslivost a tahani dreva navijakem a na podvalu. koukal jsem i dacii duster jak nekdo zmiňuje ale neni s automatickou převodovkou coz by jsme asi ozelely ale ta presahuje uz trochu rozpočet těch 150000je opravdu horni hranice. hlavne nas zajimaji vozy co jsem uváděl zdali někdo ma nebo v nich vozi tři sedačky…meli jsme vic tipu jako pajero terrano a další klasicke offroady jenze auta jsou to obrovska ale tri sedacky nepoberou uz treba jen tim ze uprostřed maji zadrzny systém a ne plnohodnotný pás. A prave tyto vozy cherokee +grand a discovery 2jsme v realu nepotkali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
30.11.17 22:48

Ojety Nissan Patrol 3.0Diesel, dlouha verze nebo pickup Nissan Navara 2.5D nebo TD…to je tak asi vse, co u vas bude fungovat. Mozna jeste Suzuki Vitara, petidverak? Snad jsou u vsech automaty…Nejvetsi limitace u vas je ten navijak a tahani tezkych veci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.17 02:12
@Honzahagen píše:
Předem všem děkuji za příspěvky ať jsou jakékoliv! pro upřesnění podsedaky jsou ted nouzové řešení když jedem někam všichni jinak se do auta prostě nevejdem…kdyz vezu jen dvě do školky maji sedačky.!take se mi podsedaky nelibi proto řešíme jiné auto. jinak různé alroady a suv je spíš modni záležitost. auto nemame pro radost jak zde někdo uváděl ale opravdu na těžkou lesni praci musi zvladat rano dve děti do skolky dopoledne práci a o vikendu rodiny výlet (prace se rozumi pohyb v lese za kazdeho počasí -myslivost a tahani dreva navijakem a na podvalu. koukal jsem i dacii duster jak nekdo zmiňuje ale neni s automatickou převodovkou coz by jsme asi ozelely ale ta presahuje uz trochu rozpočet těch 150000je opravdu horni hranice. hlavne nas zajimaji vozy co jsem uváděl zdali někdo ma nebo v nich vozi tři sedačky…meli jsme vic tipu jako pajero terrano a další klasicke offroady jenze auta jsou to obrovska ale tri sedacky nepoberou uz treba jen tim ze uprostřed maji zadrzny systém a ne plnohodnotný pás. A prave tyto vozy cherokee +grand a discovery 2jsme v realu nepotkali…

Nedávno jsem viděla v jednom autě „dvousedačku“ 8o - jedna autosedačka pro dvě děti (a vedle ní měli vajíčko pro mimi), do té doby jsem vůbec netušila, že něco takového existuje (a nic o tom nevím)- jen zmiňuji, kdyby to pro tebe mohlo být užitečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
1.12.17 04:47

@Honzahagen zkusila bych pohledat na Facebooku myslivecký bazoš a hodit dotaz tam. Tam bys mohl mít větší úspěch, možná i se sháněním auta, přeci jen hledáš dost specifický produkt, se kterým většina lidí nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí