Tři děti a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No já mám zatím malinký děti..ale skloubit to budu muset, z chlapova platu nevyjdeme, bez rodičáku. akždopádně u tebe vidím obrovskou výhodu, až bude nejmladšímu 3 roky, tak budeš mít doma skoro 12 letý nejstarší dítě, který kdyby nááhoodu něco o hodinku nevyšlo, tak může to 3 leté vyzvednout a chvíli pohlídat. takže ono to půjde
já budu mít v tu dobu 8 letý nejstarší, tomu 3 leté nesvěřím, a taky nějak budu muset. tak gratulace, a užívej těhotenství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rady… To si asi budeš muset vyřešit sama. Když jsem v tvém skorověku otěhotněla, neptala jsem se nikoho.
Nejprve jsem chtěla vše striktně řešit potratem, potom se mi to usadilo a rozhodla se jít do boje.
Taky třetí, ovšem já měla už mnohem starší děti. Nebudu ti vykládat, že je to úplně sluníčkové. Není. Jediné pozitivum je tvoje užití si mateřství a všeho kolem-vnímání miminka. Už je naprosto vyzrálé.
Už stárneš, chce to mnohem víc sil, sebezapření, protože je to už i o věku.
Já teda makám naplno, jedu i 8-9 dní v kuse, vstávám denně ve 4, upřímně-nebýt starší dcery a její pomoci, tak to nedám. (vodění malé do školky)
Na názor zaměstnavatele jsem se teda neptala, ani to neřešila. Mateřství je moje věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gratuluju! Já se tedy po třetím budu do práce teprve vracet, ale částečně pracuju už teď, chodím zaskakovat, příští rok bych se měla vrátit na jeden den v týdnu. Třetí si neskutečně užívám, vím, že mateřská je už skutečně naposled, nejstaršímu bude teď 10, oba starší jsou schopni dle svých možností pomoct, jsou dny, kdy mi to dá opravdu hodně. Taky vidím, jak moc je prcek obohacuje. Když jsem byla doma se staršíma, byla jsem hodně aktivní, spousta kamarádek, mateřské centrum apod., na to teď není čas, musím s nimi oběhnout kroužky, úkoly, atd., takže celkově je to pro mě organizačně naprosto jiné než dřív, ale je to také hezké. Přeju, ať je miminko hlavně v pořádku, to ostatní se časem vytříbí samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu vědět kde jste udělali chybu? Taky bych se nerada dočkala tretatka, tak se raději loučím od druhých…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dvě kamarádky se třema dětma, dokonce i mladšíma než 3 roky a do práce chodí obě. Výhodou je to, že mohou částečně pracovat z domu, ale i tak, já je obdivuji. Starší děti mají ve školkách a školách, ale ty nejmladší hlídají babičky nebo chodí do miniškolek. Já mám dítě jedno (18m), taky pracuju částečně z domu a částečně z kanceláře, hlídá babička, ale úplně mi to stačí. Nedovedu si tři děti představit:-), nicméně asi to jde. Pokud myslíš, až budou všechny děti ve školních zařízeních, neviděla bych problém. Než doroste mimčo do školky, nevím. Já osobně obdivuji všechny matky, co mají víc než jedno dítě, i když nepracují.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly celých 12 let přerušujeme bez jediné chyby a teď jsme to nějak neodšéfovali. Byla jsem přesvědčená, že se v mém věku už nezadaří, ale mýlila jsem se.
- Citovat
- Upravit
Mám 3 děti, první dva jsou 2 roky od sebe, třetí až za 10 roků. Šla jsem do práce když bylo nejmladšímu rok. Mě to tedy žádné problémy nedělalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle zrovna aktualne resime doma. Mame 3 deti, muz dela v cizine, jsem tu prevazne s nima sama. Praci jsem hledala, hledam a vybirala si, tak abych byla jen pres den v praci. A odpoledne vecer k dispozici deckam.
Prisla nejaka nabidka za pani na zaskok, taky za tehotnou nez se bude chtit po nemocenske a rodicaku vratit. Tak nejak doufam, ze si da dva rodicaky po sobe, kdyz je to prvni
.
Pak uz budou dost velci, abych za praci mohla i nekam dojizdet, ted chci byt co nejbliz domu, abych si je sama bez pomoci druhych zvladla vodit a vyzvedat. Nanejvys muž kdyz bude mit volno, aby pomohl.
S nejmladsim jdu v kvetnu k zapisu. A pokud to vyjde budu 5 min.od baraku delat, nemuset nikam dojizdet.
Muzes jit na nemocenskou a pak pri rodicaku se do prace vratit.
Zapomnela jsem dopsat dite bych si nechala ![]()
Rikam doma mojemu, ze za 10 let bych chtela jeste toho Kristiana
ale neslysi na to
pry mam jit k sousedovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey držím palečky ať to všechno sama zvládneš, bez pomoci manžela si ti nedovedu představit ani se dvěma dětma. Hlavně ať ti práce klapne a líbí se ti tam a děti jsou co nejmíń nemocné, to je potom taky komplikace
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kelsey držím palečky ať to všechno sama zvládneš, bez pomoci manžela si ti nedovedu představit ani se dvěma dětma. Hlavně ať ti práce klapne a líbí se ti tam a děti jsou co nejmíń nemocné, to je potom taky komplikace
My máme teď první rok druhou školkařku ve školce a od září byla nemocná 2× týden. To je nic.
Ona si postupně odbyla nemoci se starsi sestrou, takže teď už to tak nechytá a to samé nejmladší, takže by ty bacily tak horké byt neměly a když tak v největší nouzi budeme muset na prázdniny dovézt moji mamku (bydlí daleko), ale raději bych aby jsme byli samostatní. Muž je ve světě 14 dní pak stejne dlouhe volno. Tak operativně by šlo jen o dobu co je pryč
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey tak to je paráda. Náš mladej je od listopadu vždyckY maximálně týden ve školce a pak lehne, už jsem z toho šílená. A při představě, že tohle budu za pár let řešit znovu, tak mám trochu osypky. Když je manžel 14 dní doma, tak pak pomůže, to zvládnete
Taky se děsím toho mého věku v padesáti přechod a do toho 10 leté dítě
a pak finance. tři děti to bude fičák ![]()
- Citovat
- Upravit
Já spíš moc nechápu, proč s takhle velkými dětmi děláš jen na zkrácený úvazek
Já mám mladší dvouletou a dĕlám na celý úvazek také ve zdravotnictví, v nemocnici. Kdybych teď otĕhotnĕla a měla třetí, nezmĕnilo by se nic, nevidím v tom probLém co se týče práce, penĕz… Vždyť ty dvĕ starší už budeš mít samostatné, až tomu ještĕ nenarozenému budou 2,3 roky. Neříkám mít dĕti třeba 2,3,4 roky, to je bláznovství si takhle za sebou pořídit dĕti, ale u tebe nevidím problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer milé maminky,
Navíc nejsem žádná mladice je mi 39.Maminky co máte 3 a více dětí, jak to zvládáte. Dá se vůbec se třemi dětmi chodit do práce, nemyslím, když podnikáte a jste páni svého času. V práci se to trošku bojím říct celých 5 let mi drželi místo a sotva jsem se zajela, tak už jsem zase těhotná.
Moc děkuji za vaše rady a názory.
minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná, doma mám už dvě děti 8 a 4 roky, chodím do práce, pracuji ve zdravotnictví na zkrácený úvazek už rok po RD. Takže trošku šok, proto anonym, nechci to zatím šířit. A teď mám plnou hlavu jak to všechno zvládneme, finančně, organizačně a pracovně