Připadám si jako otrok-nová páce

Anonymní
4.4.15 00:48

Připadám si jako otrok-nová páce

Ahoj holky, jsem třetím rokem zadarmo doma a musela jsem si najít přivýdělek. Potud by to bylo fajn.
Je to jako recepční v hotelu, věšinou jen na víkendy. Jenže - zítra tam mám být 15hod, pozítří taky, popozítří 12hod, s tím, že vlastně není ani jasně daná pauza, člověk nemůže nikam pryč, musí pořád být.
Teď mi ani nejde usnout, jak jsem z toho špatná…všichni ostatní tam fungují a mlčí.
Jak byste to zvládaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
4.4.15 00:57

Jsem zvykla na tuplovky v pasove vyrobe, tak mi to divne neprijde, ale pauza byla vzdy jasne dana. Take jsme to meli vzdy zaplacene. Mozna jsem moc nepochopila tvuj dotaz. Zbytek tydne jsi podle prispevku doma nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.15 01:00

No asi se potřebuju vykecat, za pár hodin mám vstávat a nešlo mi spát, páč jsem uvnitř špatná, jak to zvládnu. Právě to, že mám fungovat tak dlouho, v podstatě bez pauz s docela velkou zodpovědností mě nějak dostalo. :zed:

• Citovat
  • Upravit
16986
4.4.15 01:02
@Anonymní píše:
No asi se potřebuju vykecat, za pár hodin mám vstávat a nešlo mi spát, páč jsem uvnitř špatná, jak to zvládnu. Právě to, že mám fungovat tak dlouho, v podstatě bez pauz s docela velkou zodpovědností mě nějak dostalo. :zed:

ty pauzy bych zkusila nejak diskutovat. Je to dane i ze zakona, ale uz si nepamatuji po kolika hodinach je povinna. Sla bych ale na ne diplomaticky a jemne. Treba zes mela vredy a musis pravidelne jist, jestli muzes… nebo neco takoveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.15 01:05

Ok, děkuju :hug: a ještě, jak mám usnout? :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16986
4.4.15 01:12
@Anonymní píše:
Ok, děkuju :hug: a ještě, jak mám usnout? :zed: :mrgreen:

no to je otazka, podivej na me :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.15 01:16

Tak snad se ti to povede, ať máme zítra hezkej den :mavam: díky za podporu :*

• Citovat
  • Upravit
6021
4.4.15 02:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem třetím rokem zadarmo doma a musela jsem si najít přivýdělek. Potud by to bylo fajn.
Je to jako recepční v hotelu, věšinou jen na víkendy. Jenže - zítra tam mám být 15hod, pozítří taky, popozítří 12hod, s tím, že vlastně není ani jasně daná pauza, člověk nemůže nikam pryč, musí pořád být.
Teď mi ani nejde usnout, jak jsem z toho špatná…všichni ostatní tam fungují a mlčí.
Jak byste to zvládaly vy?

Mám za to, že podle zákoníka práce je zaměstnavatel povinen poskytnout 30 min přestávku po 4 hodinách. Ale přesně si to najdeš tam. Být na tvém místš, tak to moc nehrotím, ale snažím se dohodnout, kdy teda ta přestávka (vystřídání) bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.4.15 02:23

Tak se omlouvám za nepřesnost, Zákoník práce píše: § 88
(1) Zaměstnavatel je povinen poskytnout zaměstnanci nejdéle po 6 hodinách nepřetržité práce přestávku v práci na jídlo a oddech v trvání nejméně 30 minut; mladistvému zaměstnanci musí být tato přestávka poskytnuta nejdéle po 4,5 hodinách nepřetržité práce. Jde-li o práce, které nemohou být přerušeny, musí být zaměstnanci i bez přerušení provozu nebo práce zajištěna přiměřená doba na oddech a jídlo; tato doba se započítává do pracovní doby. Mladistvému zaměstnanci musí vždy být poskytnuta přestávka na jídlo a oddech podle věty první.
(2) Byla-li přestávka v práci na jídlo a oddech rozdělena, musí alespoň jedna její část činit nejméně 15 minut.
(3) Přestávky v práci na jídlo a oddech se neposkytují na začátku a konci pracovní doby.
(4) Poskytnuté přestávky v práci na jídlo a oddech se nezapočítávají do pracovní doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.4.15 04:33

Zakladatelko-chápu to dobře že 3 roky nechodíš do práce, ani nejsi na rodičovský dovolený? Tzn. z klídečku máš nově nastoupit do práce, kde tě hned čekají tři dlouhé směny za sebou?
Pokud chceš, tak zvládnout se dá všechno. Za prací dojíždím docela daleko, práce náročná psychicky i fyzicky. A k tomu mám vedlejšák v mistě bydliště. Pro spoustu lidi frmol, který by nezvládli. Občas mám i 65 hodin za týden. A přesto to zvládám.
Takže hlavu vzhůru, to dáš. I když zpočátku budeš unavená.
A pauza? Tim že pracuji ve zdravotnictví, tak je dle možností. Někdy se dá, čast svačím u psaní papírů. Ale jsme zvyklý. Kafe-jen tak si 10 min. sednout a v klidu vypit? To nepamatuji hodně dlouho.
Ale nestěžuji si,, práce mě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
4.4.15 06:45

Poradna

Po 4 hodinách musíš mít přestávku, pracovat maximálně 12 hodin, dodržovat odstupy mezi směnami. Zeptej se na úřadu práce, mají právní poradenství zdarma. Poradí ti, případně nabídnou řešení. myslím, že tvůj zaměstnavatel porušuje zákoník práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
4.4.15 07:21

Milá zakladatelko. Píšeš, že jsi byla 3 roky doma zadarmo a teď musíš nastoupit. Buď ráda ne? Navíc pracuješ jen o víkendu. Já jsem 5 let doma na rodičovské a o víkendech, kdy manžel hlídá( nemáme babičky v blízkosti) chodím na 16 hodin do práce. Chodím si tam odpočinout :) Vůbec mě nenapadlo řešit, že nemohu nikam odejít atd. Moc nad tím přemýšíš ;) Dnes uvidíš jak to všechno bude. Pěkně si to užij.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.4.15 08:24

Zakladatelko, zkus chvíli dělat sestru v nemocnici, tam slovo pauza asi ani nikdo nezná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
4.4.15 08:29

Pokud je zaměstnána na DPP nebo DPČ, tak se na ní nevztahuje ustanovení zákoníku práce o pracovní době a době odpočinku, koukni na § 77 odst. 2 písm. d). Pokud máš ovšem smlouvu, tak by jsi nějaké pauzy mít měla.
Pracovat specielně na DPP není obyčejně žádný med. Nemáš žádný pojištění, dovolenou, nemocenskou, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
4.4.15 08:52

Taky delam recepcni a na zadny pauzy se nehraje. Kolikrat se ani clovek nedojde v klidu vycurat natoz na obed. Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat