Komu adresovat dodejku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Komu adresovat dodejku?
Nevíte prosím někdo komu mám adresovat dodejku…žádost o čerpání dovolené, během níž mi vyprší vypovědní lhuta, tak nechci udělat nejmenší chybu. zda řediteli…zároven majitel, firma je s. r.o, nebo firmě? nebo to je jedno? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Meha píše:
Nechápu - jsi ve výpovědní lhůtě a chceš čerpat dovolenou…?
Proč by ve výpovědní době nemohla čerpat dovolenou?
@abela Žádost o dovolenou adresuj svému zaměstnavateli, kterého máš uvedeného v pracovní smlouvě, pokud to chceš poslat poštou.
Jinak je pro tebe zástupcem zaměstnavatele tvůj přímý nebo kterýkoliv výše nadřízený, takže pokud bys to chtěla předat osobně proti potvrzení o doručení na kopii, můžeš to předat přímému nebo kterémukoliv výše nadřízenému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha píše:
Nechápu - jsi ve výpovědní lhůtě a chceš čerpat dovolenou…?
Jsem na druhé mateřské a žádám o čerpání dovolené na zotavenou, po první mateřské jsem během této dovolené dostala výpověď, výpovědní doba však byla přerušena nástupem na rodičovskou, ted bych chtěla, aby mi výpovědní doba doběhla a proto žádám o dovolenou, během které mi zbytek výpovědní lhůty doběhne, Pak bych měla dostat odstupné a konec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Proč by ve výpovědní době nemohla čerpat dovolenou?@abela Žádost o dovolenou adresuj svému zaměstnavateli, kterého máš uvedeného v pracovní smlouvě, pokud to chceš poslat poštou.
Jinak je pro tebe zástupcem zaměstnavatele tvůj přímý nebo kterýkoliv výše nadřízený, takže pokud bys to chtěla předat osobně proti potvrzení o doručení na kopii, můžeš to předat přímému nebo kterémukoliv výše nadřízenému.
Díky za radu dnes bylo doručeno, tak snad to bude v pořádku. Osobně se mi tam nechtělo jezdit a KOUKAT NA TY OBLIČEJE, CO SI TO JAKO DOVOLUJI ŽÁDAT O ČERPÁNÍ DOVOLENÉ, KDYŽ NECHODÍM DO PRÁCE :d
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@abela píše:
Jsem na druhé mateřské a žádám o čerpání dovolené na zotavenou, …
O dovolenou na zotavenou během mateřské? Tomu nerozumím: Když máš mateřskou dovolenou, tak přece nechodíš do práce, jsi s dítětem doma. Nač tedy potřebuješ dovolenou na zotavenou? I kdybys potřebovala volno z práce po skončení mateřské dovolené, tak si přece můžeš vzít rodičovskou dovolenou a pobírat rodičovský příspěvek.
… po první mateřské jsem během této dovolené dostala výpověď, výpovědní doba však byla přerušena nástupem na rodičovskou, ted bych chtěla, aby mi výpovědní doba doběhla a proto žádám o dovolenou, během které mi zbytek výpovědní lhůty doběhne, Pak bych měla dostat odstupné a konec.
Během jaké dovolené jsi po první mateřské dostala výpověď? Během rodičovské dovolené, nebo během řádné dovolené? Z jakého důvodu jsi dostala výpověď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Během řádné dovolené pro nadbytečnost, vím že by to bylo napadnutelné ale vracet se mi tam stejně nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@abela Aha. Moc jsem nerozuměl popisu situace, je dost nesrozumitelný.
V každém případě - i na výpovědní dobu lze vybrat řádnou dovolenou (smysl to má samozřejmě tehdy, pokud bys jinak chodila do zaměstnání a pokud máš na ŘD nárok) a písemnosti se adresují firmě (resp. zaměstnavateli, jak je uveden v pracovní smlouvě a v obchodním, resp. živnostenském rejstříku). Nepovinně lze pod název firmy uvést komu konkrétně má být písemnost předána k vyřízení, ale to je opravdu nepovinné. Na prvním řádku adresy by měl být název tvého zaměstnavatele (pokud je to právnická osoba; u podnikatele - fyzické osoby samozřejmě jméno a příjmení toho podnikatele).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit