Lidi z Anglie! SOS!!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
129
1.4.15 20:25

Lidi z Anglie! SOS!!!

Dobrý den, řešíme problémy s agenturou,…prosím, jak byste pochopili věty: Allowancce: 196pounds per week with deductions for Tax and National Insurance, Deductions: Acommodation and meals: costs already deducted from the weekly wages. Problém je v tom, že agentury tvrdí, že 196 je v hrubém za 38 hodin práce týdně, ale minimální mzda je přeci 6,50. Chtějí nám odečíst ze 196 liber daně podle anglické agentury a jídlo a ubytování podle české. Když jsme na ně udeřili, tak tvrdí, že je tam odečteno ubytování i jídlo a odečítájí se jen daně, což přeci nejde, když se daně odečítají jako první a na papíře je napsaný, že ubytování a jídlo je už v tom. Chápu to dobře, že nás chcou okrást? A hlavně, kde se takové zneužití hlásí? Jo a jako vysvětlení mi bylo podáno tohle: so if you do 38 hrs as for the paper it is in line with the national minimum wager. 38hrs x £6.50= £247 - Acc&Meals= £196. from this amount tax and NI is deducted… Ale!! Přeci nemůžou odečítat z hrubýho platu ubytování a jídlo..,a pak z čisté daně…, tak jsem blázen nebo jsou to podvodníci??? :nevim: :nevim: :nevim: :poblion: :pocitac: :pocitac: Dík moc za rady. Nevíme, co dělat:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
1.4.15 20:36

@Trinity11 no a neni to nejake zvyhodneni, ze se dani vydelek az po odectu nakladu na stravu a ubytovcani? Vzdyt pro tebe je to vyhodnejsi, nez celou castku danit a pak teprve odcitat naklady…Jako tady v CR je nezdanitelna cast, tak jestli to neni nejaky takovy duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.4.15 20:43

No, právě, že ne..:/ Hlavně nám každej tvrdí něco jinýho..:/ Mně přijde, že nás chcou prostě vobrat..:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
1.4.15 20:46
@Trinity11 píše:
No, právě, že ne..:/ Hlavně nám každej tvrdí něco jinýho..:/ Mně přijde, že nás chcou prostě vobrat..:/

Tak si to vyčíslí podle Tebe a podle nich. Good luck!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
1.4.15 20:48

Moc nechápu čeho chcete dosáhnout? Že ti zdanej 247 liber a pak odečtou ubytování a jídlo, tak to pro vás bude ještě horší. A že nedosahuješ na minimální mzdu, je snad jasný, když je z toho hrazeno jídloma ubytování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
1.4.15 20:51

Bud rada :mrgreen: ne, obrat vas nechtej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
1.4.15 21:00

Podle mě je taky z vyšší částky vyšší daň, takže když z celkové hrubé odečtou ubytko a jídlo a pak teprve zdaní, tak na tom budou líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.4.15 21:00

Né tady jde o to, že jsme tu práci vzaly za těhle podmínek a výsledek je takovej, že česká tvrdí, že nám odečítaj daně ze 196 a anglická ( sesterská), že jídlo…a do toho máme šéfa debila, kterej nám dal 120 liber za 37 odpracovaných hodin.. a nevíme, co s tím..:/ V té nabídce je napsaný, že jídlo a ubytování je už hrazený. A když zdaníte minimální mzdu, tak to vychází na těch 196 liber…a další věc.. daně se prý platí až až po 10 000 librách za zúčtovací období. A my bychom si měli vydělat cca 3000, takže bychom ve výsledku ani ty daně platit neměly.. jen NIN, což je 3,5%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.4.15 21:05
@Trinity11 píše:
Né tady jde o to, že jsme tu práci vzaly za těhle podmínek a výsledek je takovej, že česká tvrdí, že nám odečítaj daně ze 196 a anglická ( sesterská), že jídlo…a do toho máme šéfa debila, kterej nám dal 120 liber za 37 odpracovaných hodin.. a nevíme, co s tím..:/ V té nabídce je napsaný, že jídlo a ubytování je už hrazený. A když zdaníte minimální mzdu, tak to vychází na těch 196 liber…a další věc.. daně se prý platí až až po 10 000 librách za zúčtovací období. A my bychom si měli vydělat cca 3000, takže bychom ve výsledku ani ty daně platit neměly.. jen NIN, což je 3,5%.

nic takoveho tam nevidim. Pouze vam pisi, ze ke zdaneni pujde castka 196 liber a jak se k ni dostali.
Umite poradne anglicky? Mozna to bude hlavni problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.4.15 21:22

@Bibi239 Acommodation and meals: costs already deducted from the weekly wages. Já chci jenom vědět, jak to teda je..:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
1.4.15 21:51

Zaprve nechapu jak neco muze byt podle anglicke agentury a neco podle ceske. Za druhe dane a insurance se plati z hrube mzdy. Pokud vam to odecitaji z jiz snizene mzdy (jidlo a ubytovani) tak se muzou oni i VY dostat do problemu.
Nevim jestli se zakon behem poslednich 6 let nezmenil, ale tenkrat ti agentura smela strhavat ze mzdy jen povinne srazky (tax+ insurance) a ubytovani. Nic vic.
Nejlepe bude, kdyz si zajdete na CAB, v kazdem vetsim meste maji pobocku a poskytuji pravni rady zdarma. Nejblizsi pobocku najdes zde http://www.citizensadvice.org.uk/…etadvice.htm uplne dole je vyhledavac

• Citovat
  • Upravit
654
1.4.15 22:04

@Trinity11 ja se v tech minimalnich mzdach moc nevyznam, ale myslim, ze neplatis jen pokud mas min nez nejakych £150 tydne :think:. S 38h uz snad musis platit vse.
A mas foto wage slip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.4.15 22:09

@merde Dík moc a ještě jedna otázka. Jde nám o to, že tady budeme jen 5 měsíců a naše celková výplata nepřesáhne 5000, jak je to s daněma teda pak? Pač prý prvních 10 000 se nedaní, já už nevím, máme v tom už vážně bordel:/ Každej mi tvrdí něco jinýho..:/ A s tou agenturou.. řešíme to přes Coolagent, ale ta má partnerskou agenturu v UK, takže to jde i přes ně..:/ A tyhle dvě věty máme ve smlouvě:Allowance: 196pounds per week with deductions for Tax and National Insurance, Deductions: Acommodation and meals: costs already deducted from the weekly wages… a nevíme, jestli se těch 196 teda ještě daní nebo nedaní..:/ My jsme si mysleli, že ne..oni nám tvrdí, že jo. Jako chápala bych to, kdyby tam bylo napsaný 196 per week WITHOUT deductions for tax and National Insurance..,ale je tam with:/ Ale co já vím:/ Jsem tu první týden:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.4.15 22:21

@JulkaaD No, nejhorší je, že nám dal 120 liber za 37 odpracovaných hodin a my nevíme co s tím:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
1.4.15 22:39

Dane platis z mesicni mzdy a po ukonceni danoveho roku brezen/duben si zazadas o vraceni preplatku dane.
Opravdu nechapu „allowance“ - to jsou davky, ale vy mate mzdu. Muzes nascanovat, nebo alespon opsat vyplatnici?
„196pounds per week with deductions for Tax and National Insurance“ se da prelozit jako ze tax a insurance uz je srazeno i jako, ze bude srazeno, oboji je spravne. Jenze ze sve podstaty oni nemuzou vedet predem kolik se bude za tax a srazet, nebot zalezi na tax code.
Dulezite je co mas na vyplatnici

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat