Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Už jsem docela vyčerpaná. Tři týdny…Ryma - hustá i vodnatá.
Kašel - suchý i hleny.
Krev z nosu.
Bolest vzadu na hlavě.
Bolest průdušek při kašlání.
Crp v pohodě. Antigen na Kovid v pohodě. Rtg průdušek v pohodě.
Atb na tři dny nepomohly, azytromicin. Další taky ne klacid, penicilin… Piskot na průduškách, zvestene mandle, kašel, ryma
to bylo u lékaře zastupujícího.
Včera u mého..prý nic neslyší. Krk trochu červený
Fakt nechápu. Co mi je… Nechápu a už trochu nemůžucodein na kašel, odběr krve i alergie a čekat… Ihned neschopenku ( do teď volno ). Odmítla jsem…
Vem si neschopenku
Dcera před měsícem přes tři týdny v kuse kašlala, ale fakt nonstop. Bolest v krku, že chtěla léky na bolest, které jinak odmítá. Dostala atb na 10 dní, dávali jsme 14 dní, zlepšení nastalo až předposlední den po skoro 4 týdnech.
Ted radi nejake hnusne streptokoky, na to te neotestovali?…ale pry reaguji na penicilin, tak nevim…
Ale jako…my si s detmi predavame furt cosi od konce ledna, takze 3 tydny mi prijdou naprosto v pohode ![]()
@beruska9 píše:
Ted radi nejake hnusne streptokoky, na to te neotestovali?…ale pry reaguji na penicilin, tak nevim…
Ale jako…my si s detmi predavame furt cosi od konce ledna, takze 3 tydny mi prijdou naprosto v pohode
Jenže penicilín není! Před týdnem jsem skončila v nemocnici na pohotovosti. CRP 70 a museli mi dát antibiotika ze Španělska. Předtím jsem už dvoje vybrala a byly k ničemu. Měla jsem měsíc angínu. Předtím měsíc rýmu a hrozný kašel. Už mám fakt pocit, že se nás tu někdo pokouší vyhubit.
@mokkk píše:
Jenže penicilín není! Před týdnem jsem skončila v nemocnici na pohotovosti. CRP 70 a museli mi dát antibiotika ze Španělska. Předtím jsem už dvoje vybrala a byly k ničemu. Měla jsem měsíc angínu. Předtím měsíc rýmu a hrozný kašel. Už mám fakt pocit, že se nás tu někdo pokouší vyhubit.
Mno..ja predevcirem shanela pro dite, takze o problemu vim, ale sehnala jsem.
Nicmene, o tom diskuse neni. Zakladatelka pise, ze penicilin brala a nema pocit, ze pomohl.
My se v nemocech tocime celou zimu dokola, decka to tahaji ze skoly a skolky. Sinupret sirup na dutiny a jinak vitamic C, D, zinek a probiotika. Po tech antibiotikach je budes potrebovat. Na piti tymianovy caj. Kasel muze bezne trvat az 8 tydnu.
Nějak nechápu, na co byla ta atb, když výter zdá se nikdo nedělal a crp v pořádku. Prostě hnusná viroza, také se v tom od podzimu placame. Lehnout do postele, hodně pít a odpočívat, žádná zázračná pilulka neexistuje.
Jinak teda urcite vitaminy a probiotika a klidne nasadit vsemozne „babske“ rady - bylinkove caje nebo sirupy, Vincentku (tu pit i inhalovat klidne)…vyplachovat nos konvickou…je toho dost, co se da vyzkouset
Ublizit by to rozhodne nemelo
Co vám je? No taková delší viróza. Většina infekčních nemocí (a respiračních zvláště) je virového původu, tam ATB nepomohou. Nehledejme prosím bakteriální příčinu na každém rohu.
Co pomůže? Nejvíce čas. Pokud byly pískoty, dal bych na pár dnů Prednison nebo Fortecortin (pozn.: nově je v SPC u Fortecortinu indikace i COVID-19, lze jej krátkodobě užívat i u jiných virových respiračních infekcí).
Malá poznámka pod čarou: když nezabral Azitromycin, nechápu předpis Klacidu (prakticky totožné spektrum). Penicilin jste měla „klasický“, nebo aminopenicilin (ev. potencovaný)?
@Anonymní píše:
Ahoj.
Už jsem docela vyčerpaná. Tři týdny…Ryma - hustá i vodnatá.
Kašel - suchý i hleny.
Krev z nosu.
Bolest vzadu na hlavě.
Atb na tři dny nepomohly, azytromicin. Další taky ne klacid, penicilin… Piskot na průduškách, zvestene mandle, kašel, ryma
Fakt nechápu. Co mi je… Nechápu a už trochu nemůžucodein na kašel, odběr krve i alergie a čekat… Ihned neschopenku ( do teď volno ). Odmítla jsem…
Jsi hrdinka. Nebo proč to sem vypisuješ když léčit se nechceš?
Ahoj,
letos je to fakt hnus - potvrdila mi to i imunoložka, na kterou už jsem se v zoufalství obrátila. Napsala mi imunor, nikdy jsem to neměla, moc doufam, že zabere.
Letos já už potřetí: před 4 týdny něco jako bronchitida s kašlem, rýmou, oparem…to pak přešlo, ale pro změnu bolest ucha, krku na jedné straně, polykání hlenů s nemožností je vykašlat. Výtěr z krku běžná flóra, ale CRP kolem 20 ![]()
Požíram liposomální Vit. C, D, česnekový extrakt, kloktam vincentku, atd. Efekt nula.
Proč se pár dní nevyležíte? To chodíte šířit bacily do společnosti? ![]()
Ahoj.
Už jsem docela vyčerpaná. Tři týdny…
Ryma - hustá i vodnatá.

Kašel - suchý i hleny.
Krev z nosu.
Bolest vzadu na hlavě.
codein na kašel, odběr krve i alergie a čekat… Ihned neschopenku ( do teď volno ). Odmítla jsem…
Fakt nechápu. Co mi je… Nechápu a už trochu nemůžu