Trichomoniáza a muži

11.2.22 18:00

Trichomoniáza a muži

Zdravím lidi, ;)
jsem tu dnes úplně poprvé a trápí mě jeden nepříjemný problém. :oops: :nevim:
Jsem ve 27 TT a dnes mi gynekoložka sdělila, že mám trichomoniázu. :oops:
Všude na internetu se píše, že se to přenáší pouze pohlavním stykem a já jsem rozhodně manželovi věrná. :hug:
Samozřejmě, že jsem na mužskýho hned uhodila, kde s kým chrápal, ale odpřisáhl mi, že s nikým nic neměl. :andel:
Chtěla bych mu věřit, ale znáte to… :zed:

No a tak mě napadlo… Jak dlouho se tahle infekce u infikovaných mužů dokáže udržet, aniž by o tom měli sebemenší ponětí?

Prý to je u nich většinou bez příznaků a nebo že to postihuje močové ústrojí a prostatu, jenže… manžel má takřka od začátku našeho vztahu problémy s močovým měchýřem, pálením v penisu, bolest v podbřišku či ve varlatech. Není to ale časté. Jako malý měl nádor v močovým měchýři, chodí jednou za rok na kameru a tak nějak jsme to vždycky přisuzovali tomuhle stavu. :nevim:
Já jsem častěji trpěla na kvasinky a občasné výtoky, jinak ale žádné jiné problémy nebyly.
Jsme spolu už ale devět let. 8o :nevim:
Celou dobu hledám informace na netu, ale všude píší to samé. :roll:
Máme spolu dvě holčiny a je teda pravda, že na první jsme čekali 6 let, narodila se o 4 týdny dříve a druhá přišla na svět 10 měsíců po první, ale rodila jsem na 33. týdnu.
Prý je při téhle infekci riziko sterility a v těhotenství zase riziko předčasného porodu. Chodila jsem u holek na pravidelné kontroly, ale žádné problémy nikdy nebyly a testy taky byly v pořádku. :)
Teď u třetího těhotenství jsem změnila lékaře a najednou tohle. :nevim: 8o
Nevím teda jestli předchozí gynekolog něco zanedbal, ale tahle moje nová gynekoložka říkala, že se tyhle testy úplně standardně nedělají, jen v případě změn na děložním čípku nebo při vysoké sekreci se pak dělají testy na všechno… :(
Devět let celkem dlouhá doba na infekci i kdyby měla být chronická, ale fakt jsem z toho už na prášky. :zed:
Mužskej ale většinu věcí přechází, tak nevím, no… :pocitac:
Nemáte někdo s tímhle prosím větší zkušenosti? Moc děkuju. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.2.22 18:30

Osobní zkušenost nemám, ale co jsem se dočetla na netu, tak někdo z vás dvou musel mít nechráněný styk s infikovanou osobou :-( Jinak je prý jen velmi vzácný případ přenosu infikovanou močí, ale spíš bych to viděla na to první, a že přísahal…no takových bylo…:-( a že by to měl devět let, nevím, zdá se mi to jako dlouhá doba, spíš bych tipla, že je nakažen kratší dobu. Upřímně, od doby, co jsem objevila na netu stránky norník apod., kde si spousta převážně zadaných chlapů dává recenze na prostitutky, tak jsem ohledně věrnosti chlapů velmi skeptická. Raději anonymně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.22 18:34

Ja ti pisu jen svoji zkusenost, netvrdim, ze ti manzel musel byt neverny.
Pred 10ti lety cca jsem od gynekolozky taky odchazela s touto diagnozou a kdyz jsem doma zadala vysvetleni, tak se priznal k uletu. 8o

• Citovat
  • Upravit
2353
11.2.22 19:06
@Anonymní píše:
Ja ti pisu jen svoji zkusenost, netvrdim, ze ti manzel musel byt neverny.
Pred 10ti lety cca jsem od gynekolozky taky odchazela s touto diagnozou a kdyz jsem doma zadala vysvetleni, tak se priznal k uletu. 8o

A jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.2.22 19:23
@Lucie Jana píše:
Zdravím lidi, ;)
jsem tu dnes úplně poprvé a trápí mě jeden nepříjemný problém. :oops: :nevim:
Jsem ve 27 TT a dnes mi gynekoložka sdělila, že mám trichomoniázu. :oops:
Všude na internetu se píše, že se to přenáší pouze pohlavním stykem a já jsem rozhodně manželovi věrná. :hug:
Samozřejmě, že jsem na mužskýho hned uhodila, kde s kým chrápal, ale odpřisáhl mi, že s nikým nic neměl. :andel:
Chtěla bych mu věřit, ale znáte to… :zed:

No a tak mě napadlo… Jak dlouho se tahle infekce u infikovaných mužů dokáže udržet, aniž by o tom měli sebemenší ponětí?

Prý to je u nich většinou bez příznaků a nebo že to postihuje močové ústrojí a prostatu, jenže… manžel má takřka od začátku našeho vztahu problémy s močovým měchýřem, pálením v penisu, bolest v podbřišku či ve varlatech. Není to ale časté. Jako malý měl nádor v močovým měchýři, chodí jednou za rok na kameru a tak nějak jsme to vždycky přisuzovali tomuhle stavu. :nevim:
Já jsem častěji trpěla na kvasinky a občasné výtoky, jinak ale žádné jiné problémy nebyly.
Jsme spolu už ale devět let. 8o :nevim:
Celou dobu hledám informace na netu, ale všude píší to samé. :roll:
Máme spolu dvě holčiny a je teda pravda, že na první jsme čekali 6 let, narodila se o 4 týdny dříve a druhá přišla na svět 10 měsíců po první, ale rodila jsem na 33. týdnu.
Prý je při téhle infekci riziko sterility a v těhotenství zase riziko předčasného porodu. Chodila jsem u holek na pravidelné kontroly, ale žádné problémy nikdy nebyly a testy taky byly v pořádku. :)
Teď u třetího těhotenství jsem změnila lékaře a najednou tohle. :nevim: 8o
Nevím teda jestli předchozí gynekolog něco zanedbal, ale tahle moje nová gynekoložka říkala, že se tyhle testy úplně standardně nedělají, jen v případě změn na děložním čípku nebo při vysoké sekreci se pak dělají testy na všechno… :(
Devět let celkem dlouhá doba na infekci i kdyby měla být chronická, ale fakt jsem z toho už na prášky. :zed:
Mužskej ale většinu věcí přechází, tak nevím, no… :pocitac:
Nemáte někdo s tímhle prosím větší zkušenosti? Moc děkuju. :*

A to nikoho třeba sedm let nenapadlo ho na bičenku testovat? Nepřišlo se na to při předchozím otěhotnění? Zeptala bych se znovu. A pozorně si prohlédla manžela. Nejspíš ti lže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.22 20:13
@Modra1 píše:
A jak to dopadlo?

Jestli jsem s nim zustala? :)
Zustala. Meli jsme problemy, resil to blbe. A ja nemuzu rict, ze jsem byla bez viny. Takze jsme to prekonali a sli dal.

• Citovat
  • Upravit
2353
11.2.22 20:34
@Anonymní píše:
Jestli jsem s nim zustala? :)
Zustala. Meli jsme problemy, resil to blbe. A ja nemuzu rict, ze jsem byla bez viny. Takze jsme to prekonali a sli dal.

Obdivuju tvůj ledový klid. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.22 21:31
@Modra1 píše:
Obdivuju tvůj ledový klid. :mrgreen:

Tak tehdy jsem tak klidna nebyla :), ale uz je to davno a ja si na to ani nevzpomenu.

• Citovat
  • Upravit
11.2.22 23:08
@Russet píše:
A to nikoho třeba sedm let nenapadlo ho na bičenku testovat? Nepřišlo se na to při předchozím otěhotnění? Zeptala bych se znovu. A pozorně si prohlédla manžela. Nejspíš ti lže.

Právě, že já jsem v těhu ani nikdy jindy na takový problém testy neměla. Jen na běžný pohlavní nemoci, co se v těhotenství dělají standardně. Prý mám na děložním čípku nějakou abnormalitu a hodně zvýšený sekret a to už pak dělají prý testy na všechno.
No a manžel nejspíš na žádných testech nikdy nebyl. Chodí jen jednou za rok na sondu přes močovou trubici do močového měchýře a zbytek přechází. U doktora byl za těch 9 let, co jsme spolu tak 5×. Prý na to kvůli práci nemá čas. 8o
Doktorka mi dneska řekla, že to v chronickým stavu může být dlouhodobě a chlap o tom většinou ani neví, ale jak dlouho už neupřesnila. Přijde mi to taky divný. Na netu se píše, že je to převážně z pohlavního styku s nakaženou osobou-partnerem a jestli se to dá chytit třeba z prkýnka na WC… To je spíš kuriozita a není to moc pravděpodobný. :nevim:
V pondělí ještě zavolám doktorce a zkusím od ní zjistit více informací. Třeba jen dělám předčasný závěry, ale… Ženská intuice je mrcha a mě říká, že k něčemu asi došlo. Když jsem se ho teď vyptávala večer a probírala to horem dolem, tak už začínal být protivnej, ale to on je taky každou chvíli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.22 23:35
@Anonymní píše:
Osobní zkušenost nemám, ale co jsem se dočetla na netu, tak někdo z vás dvou musel mít nechráněný styk s infikovanou osobou :-( Jinak je prý jen velmi vzácný případ přenosu infikovanou močí, ale spíš bych to viděla na to první, a že přísahal…no takových bylo…:-( a že by to měl devět let, nevím, zdá se mi to jako dlouhá doba, spíš bych tipla, že je nakažen kratší dobu. Upřímně, od doby, co jsem objevila na netu stránky norník apod., kde si spousta převážně zadaných chlapů dává recenze na prostitutky, tak jsem ohledně věrnosti chlapů velmi skeptická. Raději anonymně.

No, mě právě napadlo, jestli to nechytil ještě před tím, než jsme se dali do kupy. Jeho bývalá si prý přivydělávala i sexem a my jsme pak nemohli počít prcka. Prý chronický stav vede ke sterilitě nebo neplodnosti. Malá se narodila až po 6.letech snahy. Druhá malá se sice narodila po deseti měsících na to, ale na 33.týdnu a první taky byla předčasně. Navíc jsem měla každou chvíli bolesti podbřišku, pálilo mě to, ale přisuzovala já to kvasinkám.. měla jsem na ně fakt pech..
Přála bych si, aby to chytil ještě před naším vztahem a nevěděl o tom, ale těch 9 let se mi zdá taky strašně dlouho na to, aby se na to nepřišlo třeba v tom těhotenství nebo na vyšetřeních, co Mužskej chodí každý rok. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.22 05:36
@Lucie Jana píše:
Právě, že já jsem v těhu ani nikdy jindy na takový problém testy neměla. Jen na běžný pohlavní nemoci, co se v těhotenství dělají standardně. Prý mám na děložním čípku nějakou abnormalitu a hodně zvýšený sekret a to už pak dělají prý testy na všechno.
No a manžel nejspíš na žádných testech nikdy nebyl. Chodí jen jednou za rok na sondu přes močovou trubici do močového měchýře a zbytek přechází. U doktora byl za těch 9 let, co jsme spolu tak 5×. Prý na to kvůli práci nemá čas. 8o
Doktorka mi dneska řekla, že to v chronickým stavu může být dlouhodobě a chlap o tom většinou ani neví, ale jak dlouho už neupřesnila. Přijde mi to taky divný. Na netu se píše, že je to převážně z pohlavního styku s nakaženou osobou-partnerem a jestli se to dá chytit třeba z prkýnka na WC… To je spíš kuriozita a není to moc pravděpodobný. :nevim:
V pondělí ještě zavolám doktorce a zkusím od ní zjistit více informací. Třeba jen dělám předčasný závěry, ale… Ženská intuice je mrcha a mě říká, že k něčemu asi došlo. Když jsem se ho teď vyptávala večer a probírala to horem dolem, tak už začínal být protivnej, ale to on je taky každou chvíli. :zed:

Ne. Z prkýnka to nechytne. Leda by musel pomočené prkénko otírat víš čím. Nebo ty jsi musela používat stejné ručníky a utírat se přímo na genitáliích. S cizí osobou.
Jestli to lze mít celých 9 let, to netuším, ale jsi těhotná a nosíš i jeho dítě a je v jeho zájmu, abys byla zdravá. Nechá se vyšetřit aspoň teď nebo bude zobat prášky a pak to nechá zas vyšumět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.22 13:15
@Russet píše:
Ne. Z prkýnka to nechytne. Leda by musel pomočené prkénko otírat víš čím. Nebo ty jsi musela používat stejné ručníky a utírat se přímo na genitáliích. S cizí osobou.
Jestli to lze mít celých 9 let, to netuším, ale jsi těhotná a nosíš i jeho dítě a je v jeho zájmu, abys byla zdravá. Nechá se vyšetřit aspoň teď nebo bude zobat prášky a pak to nechá zas vyšumět?

Od včerejška máme oba antibiotika Entizol, tak jsem mu řekla, že jak to nebude brát, tak se rozvádím. :,( :cert:
S těmi 9.lety se na to zeptám ještě doktorky v pondělí, abych měla dost informací a pak po něm půjdu znovu.
Mužskej jinak dělá stavařinu, na záchody tam chodí všichni na jednu toy toy a dělá prý většinou s nějakými cizinci. Nevím jestli UK nebo PL… Ale když si představím, že si na to prkýnko sedne… :poblion:
A když potřebuje třeba na velkou, tak tím pinďourem se někde zákonitě dotknout musí, když si nedá majzla a kor když to má třeba na poslední chvíli. :nevim:
Dělá obklady koupelen, sociálek a sama vím, že od toho odběhnout kolikrát problém je.
No, na tohle se každopádně tý mojí doktorky zeptám taky a uvidím. :hug:
Každopádně moc děkuju za zprávy, je mi o něco líp, když to můžu s někým probrat. :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.22 15:43
@Lucie Jana píše:
Od včerejška máme oba antibiotika Entizol, tak jsem mu řekla, že jak to nebude brát, tak se rozvádím. :,( :cert:
S těmi 9.lety se na to zeptám ještě doktorky v pondělí, abych měla dost informací a pak po něm půjdu znovu.
Mužskej jinak dělá stavařinu, na záchody tam chodí všichni na jednu toy toy a dělá prý většinou s nějakými cizinci. Nevím jestli UK nebo PL… Ale když si představím, že si na to prkýnko sedne… :poblion:
A když potřebuje třeba na velkou, tak tím pinďourem se někde zákonitě dotknout musí, když si nedá majzla a kor když to má třeba na poslední chvíli. :nevim:
Dělá obklady koupelen, sociálek a sama vím, že od toho odběhnout kolikrát problém je.
No, na tohle se každopádně tý mojí doktorky zeptám taky a uvidím. :hug:
Každopádně moc děkuju za zprávy, je mi o něco líp, když to můžu s někým probrat. :srdce: :*

Hlavně si, čuňata, nemyjí asi ruce. To je k blinkání, kolik bakterií je asi na té klice a pak tou samou rukou sahají do kalhot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí