Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Šílím, protože mě vytáčí, jak ze všeho vyroste, děsně rychle.
Prodávat na bazaru, děsná práce, to se mi nechce, než to člověk nafotí a tak. Takže darovat, no, nakonec to udělám, ale je mi to skoro líto i tak, peníze v tom jsou, člověk má k tomu vztah, když to pořád na dítěti viděl…co vy?
A ta práce a žrout času s tříděním.
A zabírá to místo v bytě
Smysl diskuze asi nijak extra není, jen si postěžovat. ![]()
Já to teda prodávám, každá korunka dobrá…mě to i baví a mám pak radost, jak to ubývá ![]()
Já dávám věci, které vytřídím a jsou ještě pěkné do kontejneru pro charitu. Mám dobrý pocit a co se s věcma stane, to už neřeším. Ale taky to nesnáším. ![]()
Mluvíš mi z duše, zrovna probírám hromady oblečků. Děti jsem si pořídila pozdě, tak se u mně sešly zásoby z několika zdrojů a už je nemám komu přeposlat. Jen tak vyhodit mi je to líto. Uvažuji, že něco dám charitě, ale jinak nevím. Prodávat v bazárku jsem ještě nezkoušela.
No fotit každou věc, to se mi taky nechce, je to strašně pracné, sice v tom penízky jsou, ale když mi potom příjde na účet třeba 20kč, tak to stejně nijak závratně nepoznám. ![]()
@LenkaRoh píše:
Mluvíš mi z duše, zrovna probírám hromady oblečků. Děti jsem si pořídila pozdě, tak se u mně sešly zásoby z několika zdrojů a už je nemám komu přeposlat. Jen tak vyhodit mi je to líto. Uvažuji, že něco dám charitě, ale jinak nevím. Prodávat v bazárku jsem ještě nezkoušela.
to se nevyplatí, výjimečně u dobře udatelných a drahejch věci.
To lepší se snažím darovat v rodině, jinak dávám do charitativního kontejneru. Oblečení dědím a kupuju na bazárcích, takže moc peněz v tom naštěstí nemám ![]()
Mně taky přišlo ze začátku líto, prodávat ty pidi kousky. Ale poprvé, podruhý a pak už dobrý. Vždycky jsem si říkala, že za to, co prodám, mu zas nakoupím nové hadříky a takhle to točila. Neschovávala jsem nic. Teď se mi tu taky nakupily věci a jsem líná to nafotit. Ale darovat už to jen tak nechci, většinou se mi to „neoplatilo“ a ty peníze v tom přeci jen lítají. Tak se holt budu muset dokopat a prodat to aspoň na bazárku nebo nějak ![]()
@tasa já se všeho zbavuji, podaruji kamarádky a teď i ségru. Prodávat se nevyplatí, bazárky jsou přeplněné, lidi by nejradši vše zadarmo. Hodně věcí jsem dala na charitu, maminkám v nouzi ( kde jsem se spálila mimochodem ) a věcí mi líto fakt není. Hlavně nic neschovávat pro děti dětí, stejně to nosit nebudou.
Takdy když vyřazuju věci ze kterých mi už malá vyrostla tak je mi to líto. Spoustu těch věcí měla třeba jen 1× na sobě
Mě ale uklidňuje to, že máme v rodině několik potenciálních rodiček, které snad tyto hadříky ještě využijí nebo si pořídíme ještě jedno dítko
O tom kolik to všechno stálo vůbec nemluvím.
Většina děti je menší než naše, větší v okolí nemám.. Takže já nakupuju nové a pak to většinou rozdam
je mi toho líto, hlavně peněz. Ale na bazaru mě to nebaví, je s tím práce a prdlacka z toho.. A nemám na to nervy ani čas.
@tasa Docela Ti rozumim
Já jsem zavalená dětskýma oblečkama, pro malou dostávám věci od dvou kamarádek, obě babičky velice rády kupují hadříky a já přestože ani nestíháme všechno unosit taky občas neodolám a něco koupím
Věčně se hrabu v taškách a třídím co je malé, nebo co už může malá nosit,.. no a vše zase posílám dál kamarádce s miminkem, prodávat za pár kaček by se mi taky nechtělo, to je víc práce než užitku. Taky na mě často padá nostalgie když vyřazuju malé věci, že už to miminko není miminkem ![]()
@1Luca
Věřím, ze jsi se spálila s darováním věci na charitu. Mužu vědět jak konkrétně? Neměli zájem?