Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Příští týden mě čekají třídní schůzky a to na obou stranách. Netěším se ani na jedny.
Tak mě tak napadá - co chcete (a nechcete) na schůzkách slyšet a na co se ptáte?
Třeba se inspiruji. ![]()
@SAJ Možná udej věk/třídu, asi se to bude lišit.
Moje máma na základce jen vyslechla učitelku, když mluvila ke všem hromadně (výlety, plány) a pelášila domů, po základce na schůzky nechodila vůbec, důležité informace třídní všem rodičům rozesílala mailem.
Příspěvek upraven 21.04.13 v 22:31
Nejlépe řešil třídní schůzky můj táta. Zasedl do lavice a usnul. Mám dojem, že byl ušetřen mnohých drbů, hádek a různých jiných kravin. Já se teda na třídních školkových schůzkách zatím jen nasírám. Řeší se blbosti, něco se naslibuje ze strany mš, pak to stejně nesplní, naše návrhy si vyslechnou a pak se stejně nic neděje a organizační záležitosti se řeší průběžně vzkazy na nástěnce. Takže příště si tam půjdu asi taky schrupnout.
@Litta Děti mám na prvním stupni, já učím na průmce. Většinou sděluji špatné zprávy - propadnutí, nepřipuštění k maturitě a podobně…
Fakt to nemám ráda. ![]()
Paní Blacková, musím vám říct ten váš kluk/holka to je radost učit, učím už 20 let a nikdy jsem neměla tak chytré, poslušné a vychované děti, známky to vám ani říkat nemusím, samozřejmě všechno za 1, jen kluk by se měl malinko zlepšit v tělocviku, ten kotoul mu moc nejde, a holka v hudební výchově, občas zazpívá špatný tón.
To bych chtěla slyšet, nemusí to být doslovně stačí přibližně ![]()
@K.Black píše:
Paní Blacková, musím vám říct ten váš kluk/holka to je radost učit, učím už 20 let a nikdy jsem neměla tak chytré, poslušné a vychované děti, známky to vám ani říkat nemusím, samozřejmě všechno za 1, jen kluk by se měl malinko zlepšit v tělocviku, ten kotoul mu moc nejde, a holka v hudební výchově, občas zazpívá špatný tón.To bych chtěla slyšet, nemusí to být doslovně stačí přibližně
Ty jsi dobrá.
Tohle bych chtěla slyšet i já.
Jenže bohužel, realita bývá jinde:
Paní Blacková, Váš syn je velmi milý chlapec, ale neučí se, nemá nějaké problémy? Protože u mě je to bohužel na pět - nechodí ani na opravné písemky, ani na konzultace. Co máte dělat? No, stačilo by se připravovat do školy… Věnovat pět, deset minut minulému učivu… No, že nemá sešit, víte, já ho v jeho osmnácti letech již nemohu přemlouvat aby nosil sešit… No a ne, opravdu bu to nešlo nějak udělat - musí si to opravit. Ano, opravdu mám každý týden konzultace…
Uaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
@K.Black píše:
@SAJ kdo jsi? synova učitelka, já?![]()
Nestraš, ono je všechno možné!
Máte příští týden rodičák?
@SAJ
Tak řeči rodičů ještě jdou. Horší je, když ti tam přijde nakulenej tatík a začne ti v notesu za hurónského smíchu přepisovat známky, pak zapojí svůj šarm, o jehož existenci ví asi je on, a začne tě svádět, páč si myslí, že je neodolatelnej a sexy, a když vidí, že ani to nezabírá, začne ti nenápadně v náznacích vyhrožovat, že by se na tvým místě bál večer chodit sám. To se mi taky jednou stalo. Rodičáky nejsou pokaždý nuda.:D
Tak u nas jsou rodicaky zitra…jsou individualni, na nejaky schazovani pred celou tridou si tu nepotrpi
Doufam, ze uslysim, ze je vsechno OK a nemusim se o nic starat
Ale mam teprv tretaka, takze pohoda.
Ja se zeptam, jak je na tom, jestli mam setrvavat ve sladky nevedomosti, nebo uz potrebuje pritahnout, a kdy sakra pojedou na tu SvP, ne ze se to dozvim dva dny pred odjezdem ![]()
@Camael píše:
@SAJ
Tak řeči rodičů ještě jdou. Horší je, když ti tam přijde nakulenej tatík a začne ti v notesu za hurónského smíchu přepisovat známky, pak zapojí svůj šarm, o jehož existenci ví asi je on, a začne tě svádět, páč si myslí, že je neodolatelnej a sexy, a když vidí, že ani to nezabírá, začne ti nenápadně v náznacích vyhrožovat, že by se na tvým místě bál večer chodit sám. To se mi taky jednou stalo. Rodičáky nejsou pokaždý nuda.:D
Ty vado
@SAJ píše:
@asha My je máme taky individuální, samozřejmě.
Hm, ale mam pocit, ze nasi rodice si vic uzivali… Treba otec myho spoluzaka na ZS byl celkem zvire (80.leta), na zacatku aktivu sedel v ty lavici jak hora, meril dva metry. Ucitelka se do nej obvykle pustila jako do prvniho a kdyz skoncila, meril tak metr dvacet, nebyl za lavici skoro videt a ani nepipnul
Ale synacek se nakonec celkem vyvedl ![]()