Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, mám tříletou holčičku, nyní bere ATB ospen, + léky na teploty+ na kašel. Vždy ji léky chutnaly, neměla problém cokoliv spolknout. Nyní ale nechce ani vitamíny co jsou sladké, udělala si odpor. Zamíchala jsem ji to do skleničky se šťávou a teď nechce pít ze skleniček. ATB brát ale musí, jak to do ní dostat?
Zamíchané v nějakém sirupu - glukánek, Jack Hlívák, to nám spolkl i totální nejedlík a nepolykač léků
@Grizelda02 toho se právě taky bojí, používáme multisanostol, sirup já imunitu, sladký jak cecek. Milovala to a od doby co bere ATB nechce ani to.
@Mamastelinkyasamika píše: Více
koupit plastovou stříkačku, lék do ní natáhnout a dát do úst třeba i mírným násilím, za odměnu pak dát napít džusíku, šťávy - něco, co běžně nedostává
@stinga no, jinak to asi nepůjde, jen si to nedovedu představit, ji položit a držet a dát do pusy, řve u toho aby se mi nezadusila… ![]()
nasili jsem zkusila s nurofenem, okamzite se zacal davit a poblil se, proto jsme pak zkouseli vsechno mozne a jedine v tech sirupech to dal, chce to proste nacpat do neceho, co je ochotna snist nebo vypit
nesmí ležet, musí u toho sedět, dáš stříkačku mezi zuby z boku a pevně jí zavřeš pusinku, pak nějakou odměnu - děti jsou většinou úplatné
@Grizelda02 píše: Více
mojí dceři přijde Glukánek i ten Jack za nepoživatelné, to jsem do ní dostávala také násilím ![]()
a teď jsem se nad tím znovu zamyslela - ty sirup Nurofen mícháš se sirupem Glukánek? třeba tím úplně rušíš účinnost ![]()
@stinga píše: Více
našemu mláděti přijde nepoživatelné skoro všechno, je to boj, nejedlík. v tomhle byl ochotný to pozřít. fungovalo to, horečku srazilo. pomohlo to v době, kdy ještě nebyl schopný pochopit, že mu to pomůže a zrovna jsme neměli čípky. asi od čtyř let už bere léky samotné. to už se nechal přesvědčit a poznal na sobě, že mu je líp. no a uvěřil i nám, že mu ty hnusné věci dáváme, aby se uzdravil. nurofen jsme míchali asi jen dvakrát, musel ho mít ale na lžíci. poblil se právě z té stříkačky.
edit: když už jsi zoufalá, vyzkoušíš všechno., s naším dítkem to je všechno složitější
Je nezbytné dítěti vysvětlit, že MUSÍ, prostě musí a samozřejmě mu lék podat tak, aby to pro něj bylo chuťově přijatelné. Můj vnouček neuměl polykat tablety, ale všechno je pro děti též ve formě sirupu, nebo rozmíchání prášku ve vodě. Ale dítěti musí být jasná jeho zodpovědnost za spolknutí.
Zkus podat léky v malém množství něčeho chutného, co má ráda, například do jogurtu nebo pudinku. Pokud ani to nefunguje, můžeš zkusit stříkačku na léky, kterou jí opatrně vstříkneš do úst, nebo se poradit s lékařem o alternativách.
Léky prostě musí, jinak bude muset ty ATB dostávat v injekční podobě, což nechce.
Takže bez diskuze, klidně za použití drobného „nasily“, s „úplatou“.
Hlavně z toho nedělat velké divadlo.
@PetaVondrackova píše: Více
Z my zkušenosti pak už nebude jist ani ty svoje oblíbený věci. ![]()
Me se osvědčilo prostě stříkačka a pomalu to tam dávat i se řvanim a zapíjet. Na teplotu dávám radši pořád čípky než se s ním prát. Co jsme minule dávali ten hnusný sirup na roupy, tak odmítá cokoliv co má v sobě třešně ![]()
Zase dalsia diskusia co dieta chce. Proste sa o tom nediskutuje, 3r dieta uz rozumie (dufam) hovorenemu slovu a ked nieco povies tak to plati.
Casto sa s tymito demokraticky vychovavanymi detmi stretavam a je to desne utrpenie. Nic nerespektuju to je stale iba to neurobim, to nejem, tam nejdem…
Preco sa ho vobec pytas ci to chce? Nieje dovod sa ho na to pytat, je to hotova vec. Su veci o ktorych sa nediskutuje a cim skor to dieta naucis tym laksi zivot budete mat - obaja.
Proste mu jasne poviem ako to bude. Ked nesuhlasi dostane po papuli a vratime sa k prvemu bodu, je iba jeho volba ako dlho to bude trvat.
Takto male decko este mozes vychovavat, ja sa stretavam s vekom 10-15 a kolko krat je pritomna este demokraticka matka, no tak si iba hovorim ze to nieje moj zivot a podla Darwina je vlastne lepsie slabsie jedince odstranit, tak nech je po ich.
@IcePlanet7
Proste mu jasne poviem ako to bude. Ked nesuhlasi dostane po papuli a vratime sa k prvemu bodu, je iba jeho volba ako dlho to bude trvat.
Takhle to s tebou praktikuje manželka? Nebo šéf třeba?