Vyšetření zápalu plic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
8.7.24 05:17

Vyšetření zápalu plic

Ahojte, byl jste někdo na vyšetření zápalu plic? Máme s mamkou podezření že mám zápal plic a odpoledne jdu k doktorce. Chci se zeptat jestli nevíte jestli je nutné dělat rtg nebo ct při podezření na zápal? A pokud ano musí se podávat kontrastní látka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
8.7.24 05:58

Primárně se zjišťuje poslechem, rtg jen při nejistém nálezu. Kontrastní látka se nepodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.24 06:07

Dobře, dikyy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
8.7.24 07:02

Dělali mi rtg plic, ten hodně řekne. Nic hrozného, ani všeobecně okolo vyšetření plicní nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
8.7.24 07:38
@Svistice píše: Více

Vicekrat jsem slysela a cetla, ze poslech nic a na rentgenu byl zapal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
8.7.24 07:49

@Veru58
Podle čeho soudíte, že máte zápal plic?

@vokishka
To bývá často u virových zápalů plic a dále u zápalů plic způsobených atypickými bakteriemi (mykoplasmata, chlamydofily), zde není jednotný názor, zda paušálně léčit ATB. Těmto zápalům plic se říká walking pneumonia, člověk není nijak zvlášť invalidizován (dušnost, horečka, bolesti na hrudi atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.24 08:11
@onajeblond píše: Více

Dobře ale nepoužívala se kontrastní látka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.24 08:13
@Doctus píše: Více

Pátý den vysoké horečky (nejvíce 39.9. jinak přes den kolísá 37.5 a za hodinu 38.8) prášky moc nepomáhají (Panadol jen minimálně, Ibalgin po hodině ale za 1 hodinu je to zpět), záchvaty kašle, prvních pár dnů byl suchý teď už spíše vlhký. Při kašlu bolest na hrudi a u žeber. Jinak bolest nohou i rukou, bolest hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
8.7.24 08:46
@Veru58 píše: Více

na rentgenu se ani nepoužívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.24 08:59
@vokishka píše: Více

Dobrý hledala jsem na internetu a jednou mi to tam vyskočilo. Tak jsem nevěděla, tak se radši ptám. Asi nějaké vadné stránky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
8.7.24 09:01
@vokishka píše: Více

Takto jsem přijela do nemocnice já. Praktik nemohl vidět, jak mě musí při odchodu z ordinace podpírat syn a nařídil kontrolu v nemocnici. Kromě velké dehydratace z horeček a nálezu na ledvinách nic ani v nemocnici neslyšeli. Pro jistotu si mě tam nechali přes noc a ráno byl na rentgenu nález. Pak mě znovu poslouchali 2 primáři ( z infekčního a plicního odd.,), a potvrdili mně, že tam taky nic neslyší. Pak z toho bylo 14 dnů v nemocnici a skoro půl roku, než jsem to udýchala do kopce na kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
8.7.24 12:48

@Veru58 nene, přišla jsem svlékla triko a podprsenku, udělali blik a hotovo. Otázka minuty max dvou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.24 12:55

Super díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
8.7.24 13:41

Syn měl zápal plic, ale bylo mu pár měsíců. Každopádně dělali poslech i rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí