Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám chlapečka bude mu 11 měsíců.
3 týdny zpět začal chraptět u doktory nám bylo řečeno že je to zánět hrtanu doporučení pouze studeny vzduch a fenistil kapky + obklad na krk.
Nakonec po pár dnech zhoršení že jsme skončili v nemocnici s bronchitidou.
2 týdny jsme byli propuštěny jenže stále nám zůstala rýma v tu dobu byla vodnata průhledná. Jenže teď týden kašel a zelená rýma doktorka řekla že kašle z rýmy a že máme vyléčit rýmu…. Klasika mořská voda a nasivin. Jenže nasivin nezabírá, doporučení u nej je max 5 dní. My ho používáme už dele a zlepšení žádné, jediný zlepšení je v kašli ale rýma je stále hlenovitá a zelená…
Budu ráda za zkušenosti a rady jak na rýmu 🙏🏼
Určitě hned zítra jdu k doktorce a ať už s tím něco dělá Protože žádná její rada zatím nezabrala.
Za me prokapavat nos Libenarem a odsavat. Ja kspnu Libenar, necham minutku, odsaju a zase kapnu
xkrat denne
Používáme Physiomer baby, ten nám vždycky nejlépe pomůže. Stříknu např. pred přebalováním, pak vysaju a stříknu znovu a vysaju za ccca 30 minut. Na noc hodně zvlhčit místnost kde spí. A pravidelně odsavat.
Vyptal bych si Pamycon do nosu, ať se s rýmou co nejdříve zatočí.
@Svesticka22 píše: Více
Děkuju zkusíme kdyby doktorka zítra neporodila nic jiného. 😇
@ALIPELI píše: Více
Vzduch zvlhčuji neustále, celou noc mu u postele jede zvlhčovač a přes den difuzér a mokré ručníky pověšené všude možně aby bylo vlhko.
My používali sterimar jenže nám došel tak jsem mu dávala mořskou vodu z dr. Maxe a dnes mi donesla tchyně sterimar na ucpaný nos tak doufám že to trosku zabere..
jako jemu po té mořské vodě ta rýma vyteče ale i tak je to hustý a zelené.
@Ahojholky píše: Více
Tak hlavně že teče a nejde to do průdušek ![]()
Bohužel pitomá rýma je prostě na dlouho
@ALIPELI to ano, toho se prave bojím aby se mu nevrátila ta bronchitida… naše doktorka opravdu kašle na vše.. na vše je její odpověď fenistil, mořská voda
@Ahojholky
Fenistil a mořská voda ještě jde. Jedna diskutující tady zmiňovala jednoho šamana, který na všechno doporučuje Nurofen na 5 dnů.
Já doporučím ještě inhalátor. U nás dost pomáhá. Stačí do něj dát jen Vincentku. Jinak vše děláte. Sterimar je super i s obsahem mědi.
Jinak přes den mu už teklo i z očí, ráno jsem si myslela že to jsou ospalky ale měl to během dne několikrát takový žlutý výtok, takže bych řekla že to bude i zánět spojivek. No jsem zvědavá.
Každopádně bych se chtěla teda zeptat těch co zánět spojivek prodělali co to obnáší?
@anavi13 premysleli jsme nad nim ale nevím jak bych ho donutila aby se nechal. On chvíli neposedí 😂
A sterimar s mědí máme právě dnes. Přijde mi že je ta rýma trosku lepší ale nevím uvidíme ráno.
@Ahojholky
Pokud je i hnisavý zánět spojivek, tak to bude chtít Pamycon do nosu a Tobrex / Floxal do očí, spojivky a dutina nosní jsou anatomicky propojené slzovodem.
@Doctus děkuju mockrát. Určitě doktorce reknu kdyby náhodou zas doporucovala jen mořskou vodu a fenistil.
A myslíte že na procházky ven nebo na zahradu bude moct? Zas s nim nechci byt jen zavřena doma, moc nám doma nechce spát (stále má minimálně 2 spánky) a hlavně ho to doma nebaví teď byl 2 dny jen doma a už na něm bylo dnes vidět jak je znuděný a protivny.