Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Také se hlásím do klubu. Malému bude 5 let a večer a ráno si dá kravské mléko do flašky. Občas mě přemluví a koupím mu UM.
Moje dítě je na mlíku závislý ještě v šesti letech. Klidně dá denně litr. Do roku a půl pila UM, pak jsem jí to začala míchat s kravským a pomalu jsem ji na něj převedla. Zakazovat jí to nebudu, má přísun vápníku a déčka, taky má krásnou pevnou kostru, žádný zubní kazy a není nemocná…
Mleko muze pit klidne cely zivot
Nutrilon nebo kravske v krabici bych asi neresila. Jestli se chces zbavit flasky, u nas pomohl detsky hrnecek z Ikea. Takovy s pitkem s hlavickou zviratka. Syn na nej presel taky kolem dvou a pul a pil z nej snad az do peti. Ale jenom to mliko. Ranni a vecerni. Takovy ritual. Pak sam presel na obrazkove detske hrnicky.
Z čeho to pije? Jestli z flašky, není to spíš o té flasce?
Naše holky byly do 1,5 roka na MM, UM plivaly. Pak pauza a až někdy od 3 - 4 let kravske. Často zvažuju koupi krávy, jakou mají spotřebu.
Přehlédla jsem to, uz ctu, že flaška. Me by vadilo tak velke dítě s flaškou a nedala bych, jen hrnek. Ale neodsuzuju ![]()
Dceři byly tři v srpnu a pije ráno a z flašky. Bez toho ani ránu. Do školky chodí, ráno doma nesnídá, vypije mlíko a jdeme. Chodíme na osmou a v půl deváté mají svačinu, tak jí to stačí. Zatím neberu, štve mě ta flaška, ale tu nedá. Kravské mlíko pije přes den hodně, kakao má doma k snídani, když se nejde do školky. Ale tu ranní lahev si vzít nedá.
@Anonymní píše:
Synovi byly nedavno 3 roky, do skolky nechodi (jsem na RD s mladsim). Od malicka je zavislak na mleku, nejdrive MM pak UM. Nemuzeme ho toho zbavit, ma to proste jako ritual, pije UM rano a vecer; kdyz je nemocny tak i vic. Casto tu vidam diskuse jak je UM k nicemu a jak jej detem sebrat nejlepe po 1.roce veku, ale na to se neptam. Jsou tu rodice kteri davaji UM i v pozdejsim veku? Do kdy? Preslo to vase deti samo nebo jste to museli razne utnout? Pomohla by skolka? Dekuji za jakoukoli radu.
Já jsem schopná si dát Sunar ještě teď, tedy ne z flašky.. Vždycky jsem ho milovala a pamatuji dobu, kdy jsem ho ve velkém brala mladší ségře - je o 4 roky
takže v klidu.. Nic z toho nemá, ale je zbytečné to brát.. Odstavi se sam ![]()
Zakladatelka
Diky moc vsem za postrehy, hodne jste mi pomohly a oddychla jsem si
Asi budeme pripad, ze se syn jednoduse flasky nevzda, zatim nepomohl zadny hrnicek, nic, a vody pije i tak malo (sladke dat nemuzu, ma zvysenou kazivost zubu)… tak asi zatim necham ritual ritualem, snad mu to nezustane dele jak do nastupu na ZS
![]()
@Anonymní píše:
ZakladatelkaDiky moc vsem za postrehy, hodne jste mi pomohly a oddychla jsem siAsi budeme pripad, ze se syn jednoduse flasky nevzda, zatim nepomohl zadny hrnicek, nic, a vody pije i tak malo (sladke dat nemuzu, ma zvysenou kazivost zubu)… tak asi zatim necham ritual ritualem, snad mu to nezustane dele jak do nastupu na ZS
![]()
dcera má 4 a jako rituál před spaním pije z flašky mléko, ale normální plnotučné, od 2 let jsme přešly z UM na plnotučné
Syn 2,5 taky furt pije mliko z flašky a mě je to jedno
jsou tam vitaminy, kravskemu mliku z hrnku moc neda… nabízím, nenutim. Mě o ty prachy nejde, nemám ani v plánu zatím s tím nic dělat
má ho rad, tak ať ho pije ![]()
Syn pil UM pravidelně každé ráno do 3 let, nevadilo mně to, naopak jsem byla ráda, že přijme ráno nějaké tekutiny. Kdyby ho chtěl i teď, tak ho dostane, nevidím v tom problém. Bojujeme s pitím, pije hrozně málo, takže pro mě za mě bych mu to dala klidně do flašky, kdyby to vypil
Teď nechce ráno nic, ani kravské mléko, ani kakao, čaj, šťávu…
Dcera 2 roky a 8 mesicu, do skolky chodi od zari, stale pije davku UM vecer pred spanim a obcas jeste i rano po probuzeni…popravde jsem za to rada, protoze moc nechce jist mlecne vyrobky
@Anonymní píše:
ZakladatelkaDiky moc vsem za postrehy, hodne jste mi pomohly a oddychla jsem siAsi budeme pripad, ze se syn jednoduse flasky nevzda, zatim nepomohl zadny hrnicek, nic, a vody pije i tak malo (sladke dat nemuzu, ma zvysenou kazivost zubu)… tak asi zatim necham ritual ritualem, snad mu to nezustane dele jak do nastupu na ZS
![]()
vsadím se, ze toho nechá sám, ze dne na den.
Ja tomu už vůbec nevěřila, ale fakt to tak bylo.
Dobrý to bude, uvidis ![]()
Super, nejsme sami. Syn pije večer před usinaním. A z lahve
dudlá to a usne asi místo dudlíku, který sám zahodil před druhými narozeninami..ale líbí se mi tip na ředění s kravským. Já mu to hodně ředím místo 180ml a 6 odmerek dávám odmerky jen dvě. Tak zkusím to kravské jak se bude tvarit
Nase ctyrleta taky jeste pije z te NUK flasky
. Ted uz teda kravske, stridame se sklenickou.. ale do postele si flasku jeste rada vezme.. Do te NUK flasky se da koupit tvrda savicka, tu uz neprokousne.
Z UM jsme prechazeli nejak postupne kolem toho tretiho roku, vzdycky jsme prvni nabidla mlicko od kravicky, kdyz nechtela dala jsem UM, a postupne si zvykala. Pomahalo nalit si taky.