Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych ho znova zavřela do pokojíku, v tomhle věku už by mohl pochopit za co ten trest má…
No"normální"to tedy není. Asi ještě neumí udržet emoce na uzdě, ale mlátit? Syn se tedy nevztekal vůbec, maximálně pokud dostal vynadáno, mu ukápla slza, nějaký záchvaty vzteku vůbec neznám. ![]()
Mně tedy nepřijde normální, aby tříleté děcko třískalo své rodiče. A rada? prostě se nenech tlouct - když vidíš, že se na tebe žene, zabraň mu, aby tě praštil. Chytni ho, nedovol mu dosáhnout svého - klidně i za cenu hysterického projevu. Má hysterák? odnes ho do pokojíku, ať se vrátí, až ho to přejde. A zapracujte s manželem nad svými projevy, zjevně to chlapec někde okoukal.
Příspěvek upraven 31.01.14 v 13:09
Nevím..syn nás nikdy nemlátil, ani se o to nepokoušel, normální to opravdu není, v jeho věku i on by měl vědět, že se to nedělá. Pro změnu to u nás zkouší 19ti měsíční, nedělá to často, nevzteká se tedy, jen když řeknu ne, tak mě chce plácnout, ale chytím mu pevně ruku a hodně nahlas řeknu BOLÍ..a to třeba pětkrát..pak ho to už nebaví tak se jde věnovat něčemu jinému..
Špatně jsem to napsala, myslela jsem, že období vzdoru je „normální“ - skoro každé dítě si tím projde. Mlácení samozřejmě ne.
@CokeLady Jo tak to jsem praktikovala na začátku - řvala jsem na něj, že se to nedělá a několikrát mu i dala přes zadek. Ale mám takový pocit, že syn si myslí, že když mohu já, tak může i on… Teď nevím co s tím…
Jinak je to zlatíčko, je moc šikovný, se vším pomáhá, poslouchá. Ale jakmile do něho vjede vztek, tak se nezná…
Nemyslím, že jeho chování je výsledkem toho, že jsi ho plácla nebo na něj zvedla hlas.
Nenechala bych se od svého dítěte mlátit ani omylem. Sama uznáváš, že to normální není. Nejdřív bych mu domluvila, jednou, dvakrát, a pak prostě nařezala na zadek a zavřela do pokojíku, ať se klidně vzteká.
A uhodit mě píšťalou? Tak tu bych uklidila tak, že by ji už nikdy nenašel. ![]()
@CokeLady
Moje řeč!
Ve třech letech už je dost starý na to aby chápal, že prostě NEMŮŽE dělat vše co rodiče.
Do kouta. Za kazdy rok minuta. Takze na 3 minuty. Doporucuju na youtube najit super nanny. Ta jeji vychova je mi blizka
@CokeLady píše:
Upřímně? Seřezala bych ho jako žitoJá vím, není to moderní názor, dneska se dětem promlouvá do duše, má jim být příkladem apod. Já jsem příkladem tím, že nikoho nemlátím. Tím, že on potřebuje uvolnit páru si nebude vybíjet vztek na mě jen proto, že když někde něco udělal, vyved, tak jsme ho plácla před ruku. Dítě by podle mě nemělo mít takové pravomoci v rodině, jak je dnes moderní, mělo by mít rodiče hlavně jako autority před kterými má respekt, ale zároveň, když se bude chovat podle jejich představ, tak i otevřenou milující náruč.
Já tuhle výchovu praktikuju a mám to nejveselejší dítě v okolí. Ví, co se nesmí a ví, co máma nemá ráda. Když udělá něco, co nesmí, klidně mu dám na zadek. Když se kdykoliv chce jít pomazlit nebo si hrát, jsem tu vždy pro něj.
Vzít mě dřevěnou píšťalkou nebo cos to psala, tak bych mu na zadek nandala tak, až by mě bolela ruka.
@Menora Tohle ale dělám. Nejdřív mu vklidu řeknu, že se to nesmí, ale že to, co chce prostě nebude. Ale on stejně jde a praští mě. Samozřejmě se nenechám mlátit, ale kolikrát člověk zareaguje pozdě. Proto vůbec nevím, co s tím…
Tohle trvá cca půl roku (byli mu 3 roky teď v lednu).
Jasně, že vím, že mě nemůže mlátit, ale co teda s tím? Psychiatra nebo už fakt nevím ![]()
Holky prosím poraďte. Synkovi jsou tři roky a když něco není podle něho, tak se hrozně vzteká a občas nás i mlátí. Vím, že je to v tomto věku „normální“ ale nevím co dělat. Když se začne vztekat, tak ho odnesu do pokojíku, řeknu, že se to nedělá a nechám vyvztekat. Ale nevím co dělat s tím mlácením. Třeba je u nás moje mamka a neudělá to, co syn chce a on jí normálně praští. Mě třeba dneska praštil dřevěnou píšťalkou. Možná, že za to mohu i já, protože když začalo období vzdoru, tak jsem mu několikrát dala přes zadek nebo přes ruku a on si asi teď myslí, že je to „normální“. Prostě do něho vjede hrozný vztek a neovládne se. Co s tím? Jak mu vysvětlit, že se lidi nemlátí? Ještě musím dodat, že já i manžel jsme docela cholerici, takže tuto povahu má po nás