Tříletý uplakánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7009
28.11.14 08:30

Tak bud je citlivka a jakakoli prekazka ho rozhodi, nebo zjistil, ze na to dobre reagujete, plnite diky tomu jeho odmitnuti, tak to pouziva jako efektivni komunikacni prostredek. Jak na jeho plac reagujes, ustoupis utesujes? Nebo to moc neresis, nevsimas si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14679
28.11.14 08:44

Já měla spolužačku a ta takto brečela až do 5té třídy :nevim: to bude nejspíš druh povahy.

Ale jde i o to, zda tím, že brečí mu to povolíte či né. Pokud ano tak to používá jako nástroj dostat se k tomu co chce. :pankac:

mě když se malá snaží vybrečet třeba i to, že se nechce česat, že nechce nikam jet, tak jí dám na výběr. Buď budeš doma sama a nebo se učešeš a půjdeš s námi…ona je klíště nikdy by sama doma nezůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
28.11.14 08:53

Ano je to podle mě hlavně proto že moc nemluví. Někde jsem cetla, že je dobre uznat a pojmenovat ty emoce. Ve stylu: ty se teď zlobis protože musíš mít čepici, ja to chápu, ale čepici máš proto…neustoupit, ale uznat, že chapes. I když nemluví, tak ta tvoje hlasitá verbalizace by mu mohla pomoct se s tím vypořádat.

• Citovat
  • Upravit
11689
28.11.14 08:54

Ahoj mému synovi budou v unoru 4 a taky stále brečí když něco nechce dělat, nebo se mu něco nelíbí, taky nemluví skoro vůbec. Určitě je to tou komunikací, neumí to vyjádřit jinak než pláčem, ted už začal používat nenene ale stejně z něho nedostanu proč ne. Syn má ale diagnozu ADHD + vývojová dysfázie. Ta dysfázie je právě o špatném porozumění a mluvení, prostě o celkové komunikaci. Nebyli jste nikde na vyšetření? Myslím, že by chtělo o tom popřemýšlet. Aby se s ním kdyžtak začalo vhodně pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
28.11.14 08:54

@marketakrausova nechci tě děsit, kamarádky malý je stejně starý, mluví skvěle a dělá to taky :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.11.14 08:55
@zrzana2 píše:
Ano je to podle mě hlavně proto že moc nemluví. Někde jsem cetla, že je dobre uznat a pojmenovat ty emoce. Ve stylu: ty se teď zlobis protože musíš mít čepici, ja to chápu, ale čepici máš proto…neustoupit, ale uznat, že chapes. I když nemluví, tak ta tvoje hlasitá verbalizace by mu mohla pomoct se s tím vypořádat.

Ano, tohle je super přístup, u nás to zabíra :) prostě to vyjádřit za něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
28.11.14 08:56

Může to být i povahou, ale náš malej to dělá taky. A když z něj (někdy divoce) vypáčím, proč brečí, tak většinou přijde s nějakou pochopitelnou informací.
Takže já bych řekla, že je to hodně o tom, že má ještě slabší komunikaci a neví, jak říct, že ho kouše čepice, chtěl zelený boty místo hnědých nebo nechce na nákup ale do parku.

Takže mě když malej začne fňukat, tak si k němu sednu na bobek a říkám mu, „neplakej a pozvěz co tě trápí“. Poslední dobou čím dál častěji (zlepšená slovní zásoba) přestane a něco ze sebe vydoluje, jindy řve dál a odmítá se bavit. V prvním případě se to snažím vyřešit, ve druhém řeknu, že dokud nepoví, co chce, tak mu nemůžu pomoct a jdem dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
28.11.14 09:04

No já nevím, naše malá mluví luxusně, ve dvou letech mluvila ve větách a časech, ale řve teda docela často a hystericky, kvůli různým blbostem, začne řvát a za pár minut se třeba už směje, úplná smršť emocí…má to tak snad od narození, takže neporadím, myslím, že to bude asi povahou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
28.11.14 09:16

Mě spíš zaráží, že nemluví… v tomhle věku už je to nápadné. Mluvila jste o jeho řeči s pediatrem? Jak spí a jí?

• Citovat
  • Upravit
28.11.14 09:35

Starší syn mi děla vlastně totéž, jakmile není něco podle jeho představ, tak spustí pláč, ale u nás to bude tím, že jsem hodně direktivní a nekompromisní. A s tou řečí jsme na tom obdobně sice mluví i hezky, ale komolí např. ČERNENÁ a zaboha mu nevysvětlím ČERVENOU ;)
Dětská mi radila to zatím nechat být, že kdyby se to nezlepšilo, tak od 4 let na logopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
28.11.14 11:11

Malimu budou 4 a zacal to delat taky, co s tim ale nevim.. Mluvi velice dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
28.11.14 13:22

@marketakrausova taky mam 3letyho uplakanka - ale ja.vim, ze on to ma proste povahou.
Je to cita.
Rozbreci se mi klidne ted venku, ze ma nudli. Nebo mi dneska doma zacal brecet, ze chce neco dobryho. 5× jsem mu rekla, ze.doma nic neni, ze pujdeme nakoupit a neco mu koupim - nepochopil - dostal vynadano, tak.zase v pokojicku plakal se slovy -ja mam maminku rad - no cita :-)
To ze nemluvi - moje dcerka ve 3 taky nemluvila a hlavne ani neopakovala, ted jsou ji 4 a mluvi krasne.
Syn teda mluvi, ale mluvi jako holka - delala, curala - :-( tak doufam, ze skolka to zmeni :-D

• Citovat
  • Upravit
9180
29.11.14 14:14
@Mar__tanka1983 píše:
Může to být i povahou, ale náš malej to dělá taky. A když z něj (někdy divoce) vypáčím, proč brečí, tak většinou přijde s nějakou pochopitelnou informací.
Takže já bych řekla, že je to hodně o tom, že má ještě slabší komunikaci a neví, jak říct, že ho kouše čepice, chtěl zelený boty místo hnědých nebo nechce na nákup ale do parku.Takže mě když malej začne fňukat, tak si k němu sednu na bobek a říkám mu, „neplakej a pozvěz co tě trápí“. Poslední dobou čím dál častěji (zlepšená slovní zásoba) přestane a něco ze sebe vydoluje, jindy řve dál a odmítá se bavit. V prvním případě se to snažím vyřešit, ve druhém řeknu, že dokud nepoví, co chce, tak mu nemůžu pomoct a jdem dále.

To se mi líbí, ale mě by bohužel švihlo, protože naše tříapůlletá dcera když má den tak ječí, řve, fňuká, mrčí celej den…takže bych u ní dřepěla furt :zed:
Ještě horší nálada je když je doma i manžel..to hučí a otravuje řvaním celej den :pocitac:
Je taková od miminka..
Jo, a mluví krásně, i když je fakt, že některé věci nedokáže vysvětlit…že někdy má špatnou náladu proto, že má hlad, že se věnuji já nebo manžel mladšímu bráchovi, nebo jen proto, že se chci podívat na zprávy..to nastává teror :pocitac:

Kde mám jít, když chci nechat "vyšetřit " dítě? K dětské? rovnou k psycholožce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí