Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
tak s velkou radostí oznamuji, že jsme dopadli výborně
Hodnoty v normě, jupííí ![]()
pro Biobobuli
).. Byla jsen na testech taky v ústí v masaryčce dala jsem si i ty zrychlený výsledky ty byly do týdne a celkové do mesíce, bylo to hrozný to čekání, ale byla jsem u přimáře genetiky a říkal nám statistiku že 1 miminko z 5000žen je nemocné, takže je to malá pravděpodobnost, držím palce a dej vedět!!!
Ahoj. Děkuju za odpověď. mám za sebou odběr a zrychlenou volbu mi nenabídli. Výsledky budu mít 18.5. kdy jedu i na podrobný ultrazvuk. Nervy se stupňují s přibývajícími dny. Už aby to bylo za námi. Dám určitě vědět. Děkuju.
Tak to máme konečně černé na bílém. Čekáme zdravou holčičku a hrozně se na ní těšíme. Děkuji tímto za povzbuzující informace a doufám, že tyto nervy potkají co nejméně budoucích maminek.
ahoj,
mě to vyšlo 1 z 15 a výsledky nakonec dopadly dobře. Plodovku sice můžeš znát do druhého dne, ale přijde mi to smutný. Těhotný mají být v klidu, ale i když to jde do druhého dne, nechají tě čekat, jde jim jen o to, tahat z lidí peníze. Já si řekla, že pokud bude mimi nemocný, chci si ještě těch 14dní užít a pokud bude zdraví, peníze dáme do výbavičky pro miminko. Takže jsme čekaji a na netu byli výsledky za 10dní. Tak se drž a neboj, dopadne to dobře!!!!!! Ale já se taky nervovala… ![]()
ahoj.já jsem pěla pozit test 1:3.malej se narodil úpně zdravej.pozitivně to vychází často tak dalším doporučuji na triple test nechodit.jen to stresuje.
Ahoj, tak dam tez prispevek do diskuze. V utery nam oznamili pozitivni tripple test 1:170 na Down. Vcera odber plodovky a dnes desne nervy a cekani na vysledek. Za rychlou metodu jsem nic neplatila. Jsou to desne nervy, zhubla jsem za pouhe dva dny 2 kg. Drzim vsem budoucim maminkam palce, at maji zdrava maminka.
Vyspělá lékařská věda jistě v mnoha případech pomůže, ale v tomto případě způsobuje často zbytečné stresy matky. Dítě s ní všechno prožívá a vše, o čem matka uvažuje se zapisuje do podvědomé paměti dítěte. Dítě to cítí jako ohrožení, rozhoduje se vlastně o jeho životě.
Z těchto stresů bývají dlouhé porody,pozdější neurotické problémy narozených dětí - noční děsy,
bojácnosti, ale i tiky, zadrhávání,lehké mozkové dysfunkce jako impulzivity,hyperaktivity, poruchy pozornosti.
A proto povídejte si hodně se svým miminkem, hlaďte bříško a říkejte mu, že je všechno v pořádku, že se na něj těšíte a že z něj bude krásné zdravé dítě.
To Vaše miminko potěší a uklidní.
Přeji Vám, abyste mě nepotřebovali. Denně řeším s dětmi ve své praxi následné problémy.
Stáňa
Ahoj holky,včera jsem si volala na výsledky triple testů a sestřička mi řekla,že mi apní doktorka doporučuje oděr plodové vody a mám si dnes přijít pro žádanku a vše mi poví. Když mi to řekla do telefonu hodně mě to rozplakalo i když jsme se od začátku o vše zajímala,co bude když testy vyjdou špatně apod. Ale i tak mě to hodně dostalo. Jsme v 17tt a za 14 dní máme svatbu,tak mi to přijde líto. Tak doufám,že to bude ok. Víte,přítel chtěl na začátku na to jít (i když nám je jen 21-mě a 25 příteli),já řekla,že nechci a nakonec mě to vyšetření čeká. V období počátku těhotenství mě v práci hodně stresovali a já chodila dom s brekem. Měla jsem včera chuť po telefonátu jít za zaměstnavatelem,chytit ho za límec a říct mu,že pokud budu mít kuli nim nezdravé miminko,že ho …
Ale i když čtu příspěvky a různé články na internetu,tak mě to neuklidňuje. Hodně jsem se totiž na miminko těšila a představa,že by nemělo být zdravé mě děsí. Ale pevně věřím,že vše bude ok. Ale na druhou stranu si zase představuji,co by asi následovalo,kdyby ne. Mělo by to pro mě hrozný dopad na psychiku. Mám tak ráda děti a na to naše se šíleně těším. Musí to být vše v pořádku… ![]()
Ahoj koukám že tu nejsem sama která dostala špatne výsledky krve čekala jsem na miminko 8 let a ted jsem se dočkala jen 16+1 jsem byla na krv a zjistili mi špatne vysledky na DS nechteli mi prat plodovku krvacela jsem a jsem na rizikovem posilaji me hned ve čtvrtek na plodovku už jsem slyšela jak jsou nektere testy a pak plodovka vyjde dobře maminak ma rodila pozdeji a a vse v poradku TAKY SE BOJÍM A MÁM VELKY STRACH ČEKAM HOLČIČKU KTEROU JSEM SI MOC PŘÁLA. Každý říka at se nenervuji ale je to težké budu všem maminkam a miminkum držet palečky at to vše dobře dopadne nejhorší je čekat tak dlouho 14 dnu a pak vám nabídnou testy za 14 tisic ale když ty vyjdou stejne tak vás pošlou na tu plodovku je to mazec ![]()
Nedá mi to zde nereagovat a neupozornit. Jsem příkladem toho, že triple test má smysl. Měla jsem zcela bezproblémové těhotenství, nechala jsem si udělat screening v 1. trimestru - negativní 1:2000, byla jsem klidná, v 16. týdnu jsem automaticky podstoupila triple test - jako nezkušená jsem to brala, že se asi běžně dělá, když ho hradí pojišťovna. Výsledek triplu k překvapení všech pozitivní 1:150 na Downův syndrom. Teprve teď jsem začala zjišťovat, co to vlastně triple test je, jeho spolehlivost atd. Stále jsem si nemyslela, že mé riziko je vysoké. Na genetice mi však doporučili amniocentézu, se kterou jsem souhlasila. Ještě při odběru mě doktor ujišťoval, že se bát nemusím, když ten prvotrimestrální výsledek byl negativní, že oni už triply ani nedělají… Výsledek byl ale pozitivní na DS, k překvapení všech… Těhotenství jsme ukončili a doufáme v lepší zítřky.
Ahojky maminky. Vyšli mi špatné testy na genetice i krev na DS. Byla jsem na odběru choriových klků a to mi taky vyšlo pozitivní. Hned v PO mám jít do nemocnice na konzultaci a popřípadě na potrat. Ale nestratila jsem naději a objednala se ještě na jeden ultrazvuk aspoň. K jinému lékaři a pak se uvidí. Šíjové projasnění jsem měla 3,8 a to riziko 1:6… Co na to říkáte? ![]()
Ahojky,
tak už se mi to blíží,po 13hod. si budu volat na výsledky.I když vím, že jsou tyto testy nepřesné a ve většině případů pozitivní, stejně mě to moc neuklidňuje a doufám, že já budu mezi těmi negativními a nebudu muset na plodovku.Tak mě držte palečky dám vědět jak jsme dopadli.Zatím se mějte ahojda.