Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, hlavně Ti přeji pevné nervy, prošli jsme si tím také. U mého doktora je „naštěstí“ 1×týdně genetička a hned mi nabírali plodovku. Také mi vyšel pozitivní „down“ (údajně to může být i rozhozený metabolismus,pokud
)Nejhorší období mého těhotenství.Gyndr. mi volal hned druhý den,že „rychlejší“ výsledky vyšly negativní,ale bude se čekat na ty podrobné-14dní.Neplatila jsem naprosto nic
.Tohle mě docela „uklidnilo“ http://www.reflex.cz/…ory_393.html.
Monunaa - bohužel v dnešní době, ač výsledky tripple testu vychází často falešně pozitivní, pořád se tento test provádí a maminy jsou zbytečně stresovány. Což má samozřejmě dopad i na ty drobečky, co rostou v bříšku.
Snaž se být co nejvíc v klidu. Představ si to tak, že kdyby se ti narodilo 55 dětí najednou, tak jedno by „pravděpodobně!“ mělo DS. To slovíčko v uvozovkách je důležité.
Já mám dvě děti. U obou mi dělali tripple test, u obou vyšel pozitivní na pravděpodobnost DS. U holčičky 1:36, u klučíka 1:143. U obou jsem byla na plodovce, u obou mi dělali (fishe - zadarmo! nic jsem nepřiplácela a to ani u Tobíka, kdy jsem si ho vyžádala). Oba odběry plodovky dopadly dobře a děti jsou naprosto normální a zdravé. Bohužel nikdo nebral v potaz můj 35 denní menstruační cyklus a ani to, že jsem přesně věděla, kdy jsem otěhotněla.
Taky bys měla zvážit, co uděláš, pokud by náhodou plodovka vyšla pozitivně. Půjdeš na přerušení nebo mimčo donosíš i s tím rizikem, že bude postižené? Je to hrozné se nad tím zamýšlet, ale myslím, že je dobré si utřídit myšlenky. Pokud se totiž rozhodneš pro život, nemusíš odběr plodovky vůbec absolvovat a můžeš být opět v klidu. Za sebe a za prcka teď zodpovídáš ty a jen ty si musíš rozhodnout, co chceš a jak to pojmeš. Moooc držím palce a přeju osvícenou mysl při rozhodování.
Ahojky moc děkuji za hezký slova, ale ještě nevím jak se rozhodnu asi až podle všech testů, určitě na všechny testy půjdu a budu dělat vše pro to abych veděla co nejvíce.. ![]()
Ahojky, tak už jsem konečně po těch odběrech.. Byla jsem u primáře té genetiky aa ten mě ujištoval že at se nestresuji že je 98% že to bude v pořádku a 2% že by to nemuselo vyjít, řekl že je ted na mě jestli půjdu na odběry plod. vody, ale že prý není ta velké riziko abych šla, ale pro jistotu jsem si ty odběry nechala udělat, tak si tam budu ve středu volat jak to dopadlo..Tak se každý večer modlím aby to dobře dopadlo. Jinak srdíčko máme zdravé
..Ještě jednou Vám všem děkuji moc jste mi pomohli!!!!
Jinak jsem se příšerně bála těch odběrů a je to „brnkačka“..
Ahoj, ničeho se neboj ![]()
Já měla triply taky pozitivní a plodová voda vyšla dobře.
Tvé riziko 1:55 je v přepočtku 2%ní riziko Down. s., což není nic hroznýho.
Navíc tripply vycházejí v 90% falešně pozitivní!!!!!!!!!!!!!nejen občAS. Říkali to na genetice, byla jsem tam tento měsíc.
Tak z toho urychleného testu mi to vyšlo v pořádku ale stále čekáme na ty poslední testy ale docela mě uklidnilo už toto
) zatím to vypadá dobře držte mi palce
)
Ahojky tak držím pěstičky a modlím se i za tebe aby ti to všechno dobře dopadlo.Já jdu na ty testy až 19.4.a dost mě uklidnilo,že i přesto, že jsou výsledky pozitivní, nemusí to být ve většině případů pravda.Děkuji a přeji zdravá a šťastná miminka ![]()
Ahoj taky moc držím palečky, aby vše dobře dopadlo.
U nás tedy tehdy testy ok, ale jak píšete, většinou nevyjdou dobře a potom šupajda na odběr plodovky. Mudra mi říkala, že v cizině se od trip.testů upouští pro ne moc vysokou spolehlivost, tak moc nechápu proč se tady toho doktoři drží, zvlášť když jsou výsledky často falešný a maminky zbytečně vystresovaný ![]()
Ahojky holky, tak jen hlásím že dneska jsem byla pro výsledky a mám je NEGATIVNÍ.. Takže slavím a slavím i když je s džusem. Jo a bude to klučina takže dvojnásobná radost
) moc vám všem za pomoc ![]()
Ahojky, tak to moc, moc gratuluju
Já jdu na tripple v pondělí a výsledky budu mít ve středu.Tak doufám, že budu mít také co oslavovat.Zatím se mějte,dám vědět, jak jsem dopadla, pačko.
nevíte prosím někdo, jak dlouho trvají výsledky testů plodové vody v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a zda se dá udělat ta rychlejší varianta výsledku i zde a za jakých podmínek. Jdu tam 29.4. a nemůžu na netu najít žádné informace o tomto oddělení. Moc mě uklidnily vaše odpovědi na dotaz. Děkuji.
Tak teď jsem četla na jejich stránkách, že to provádějí i tou zrychlenou metodou fish, tak když ti to nenabídnou, tak si to můžeš určo zaplatit.Držim palce a dej pak vědět, jak ti to dopadlo.