Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dneska mi volali z gyndy a nelibi se jim moje vysledky triple testu tak me poslali na genetiku, konkretne mam pry vyssi hcg a nizsi PAPP-P ale nic konkretniho mi nerekla, mate s tim nektera zkusenosti a byla vase mimca zdrava? sem z toho nešťastná, u prvního prcka bzlo vše v pořádku a teď tohle ![]()
A na screeningu v 1. trimestru jste nebyla? Triple testy už se nahrazují právě screeningem v 1. trimestru, protože nejsou tak specifické.
Mě v 1 trimestru odebirali jen krev kuli krevnimu rozboru a nemocem + UZ na kterych bylo vse v poradku
Nechte si udělat Prenascan a budete mít jistotu s nulovým rizikem při vyšetření.
Ahoj, měla jsem to trochu jinak - NT screening hodně vysoké HCG, vše ostatní ok, doporučili udělat triplle test, ten byl ok a poslali mě na genetickou konzultaci s oběma výsledky. No popovídali jsme si o příbuzenstvu a šla jsem dom
Od té doby všechny kontroly ok, termín mám za 10 dnů tak uvidím, ale mělo by být vše v pořádku
U prvního dítka bylo všecko dobré. Vím že se to lehce říká, ale neplaš se dopředu…:)
@kotýsek ja mela za to, ze k teto duplicite se uz dnes neuchyluje. Treba moje lekarka to nedela, pokud je prvni screening ok, zadny tripl. Tripl jen tehdy, pokud nebyl udelan prvni screening. Co jsem ruzne o tripl cetla, je tam vysoke procento falesne pozitivity.
@saui v kolikátém týdnu jsi byla na triplech? U prvotrimestrálního screeningu se hodnotí FBHcg a Paap-A. U tripple testů se hodnotí hladina tří látek: AFP, HCG a E3. Takže jsi byla na PTS a ne na triplech.
To fakt jeste nejaky gynekolog odebira tripla? Akorat se tim budouci matky stresuji
Vetsina gynekologu uz to leta vubec nenabira, protoze se prave velice cadto stavali, ze byly falesne pozitivni. Dneska uz jsou mnohem vymakanejsi vysetreni uz v prvnim trimestru. Je dulezite, jak dopadla tato vysetreni.