Triple test,špatné hodnoty

98
22.7.16 10:55

triple test,spatne hodnoty

Ahoj holky, dneska mi volali z gyndy a nelibi se jim moje vysledky triple testu tak me poslali na genetiku, konkretne mam pry vyssi hcg a nizsi PAPP-P ale nic konkretniho mi nerekla, mate s tim nektera zkusenosti a byla vase mimca zdrava? sem z toho nešťastná, u prvního prcka bzlo vše v pořádku a teď tohle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
864
22.7.16 11:03

A na screeningu v 1. trimestru jste nebyla? Triple testy už se nahrazují právě screeningem v 1. trimestru, protože nejsou tak specifické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.7.16 11:06

Mě v 1 trimestru odebirali jen krev kuli krevnimu rozboru a nemocem + UZ na kterych bylo vse v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
22.7.16 11:08

Tak k cemu potom jeste delali tripl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
22.7.16 11:17

@Jogrr
já byla také na obojí automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
22.7.16 11:19

Nechte si udělat Prenascan a budete mít jistotu s nulovým rizikem při vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
22.7.16 11:25

Ahoj, měla jsem to trochu jinak - NT screening hodně vysoké HCG, vše ostatní ok, doporučili udělat triplle test, ten byl ok a poslali mě na genetickou konzultaci s oběma výsledky. No popovídali jsme si o příbuzenstvu a šla jsem dom :-) Od té doby všechny kontroly ok, termín mám za 10 dnů tak uvidím, ale mělo by být vše v pořádku :) U prvního dítka bylo všecko dobré. Vím že se to lehce říká, ale neplaš se dopředu…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
22.7.16 12:07

@kotýsek ja mela za to, ze k teto duplicite se uz dnes neuchyluje. Treba moje lekarka to nedela, pokud je prvni screening ok, zadny tripl. Tripl jen tehdy, pokud nebyl udelan prvni screening. Co jsem ruzne o tripl cetla, je tam vysoke procento falesne pozitivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
22.7.16 12:56

@saui v kolikátém týdnu jsi byla na triplech? U prvotrimestrálního screeningu se hodnotí FBHcg a Paap-A. U tripple testů se hodnotí hladina tří látek: AFP, HCG a E3. Takže jsi byla na PTS a ne na triplech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
22.7.16 22:33

To fakt jeste nejaky gynekolog odebira tripla? Akorat se tim budouci matky stresuji :( Vetsina gynekologu uz to leta vubec nenabira, protoze se prave velice cadto stavali, ze byly falesne pozitivni. Dneska uz jsou mnohem vymakanejsi vysetreni uz v prvnim trimestru. Je dulezite, jak dopadla tato vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí