Trittico - snížení dávky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
24.2.26 17:37

Trittico - snížení dávky

Ahoj,
nemáte někdo prosím zkušenost, že jste trittico 75mg snižovali pro nežádoucí účinky jako zmatenost, deprese, derealizace a celkově každodenní nevydržitelné stavy na nižší dávku -50mg. Dostala jsem v nemocnici rovnou dávku 75mg s Buronilem, ale je mi každým dnem hůř a mám i špatné myšlenky, dělá mi to většina prášků a mám to celých 14 dni co ho užívám.
Na spaní občas fungovalo, ale aby po snížení dávky nepřestalo fungovat nebo se zase musí nějakou dobu počkat než naběhne? Užívám ještě dlouhodobě rivotril.
Dnes jsem to zkoušela a skoro celou noc nespala a bylo mi špatně. Obecně jsem hodně citlivá na léky a možná, že ta dávka na mě byla moc vysoká. K psychiatrovi jdu až za týden.
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11770
24.2.26 17:40

A nedělá ti to spíš ten buronil? Po tritticu jsem takovou reakci ještě neviděla a to ho dáváme hodně často právě pro to že takovéhle reakce na něj nebývají a dobře zabírá třeba u pacientů s počínající demencí kdy jiné léky vyvolávaly totalni zmatenost a velký psychomotorický neklid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.2.26 18:02
@Vladusxx píše: Více

Právě vůbec nevím, ale mám podezření spíše na to trittico. Měla jsem hned i pocity na zvracení, bolesti svalu, zad, hlavy, bušení srdce, ucpaný nos, ale je pravda, že některé nežádoucí účinky má podobné i ten buronil. Nesedělo mi to trittico už párkrát 1/3, ale nemají mi už na spaní co dát tak zkusili v léčebně rovnou tuhle kombinaci.
A jak vysokou dávku prosím dáváte, mě dali rovnou těch 75mg. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
24.2.26 18:08

Já beru 150 mg a v pohodě, spím krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.2.26 18:10
@lucad77 píše: Více

To vám závidím, mě nic nezabírá a ještě jsem z tolika léků akorát unavená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
24.2.26 18:13
@Alice33333 píše: Více

To je pak strašné, to věřím. Já teda ke Tritticu beru ráno Cipralex. A to se snáší velice dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.26 18:14

Po Tritticu jsem měla nejhorší abstaky v životě. A že jsem toho brala docela dost. Ani po vysazení xanaxu, rivotrilu, diazepamu, hypnogenu atd. mi nikdy nebylo tak zle. V pribalovem letáku snad ten absťák ani uvedeny není, ale opravdu existuje. Trvá to tak 4 dny až týden. A je to děs.

• Citovat
  • Upravit
13
24.2.26 18:16
@Anonymní píše: Více

No já brala 14 dni 75mg a dnes jsem zkusila snížit na 50mg a jak píšete hrůza. Bylo mi hrozně špatně a bušilo mi srdce jak kdybych měla dostat infarkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
24.2.26 18:16
@Anonymní píše: Více

Doufám, že jsi vysazovala pomalu a postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
24.2.26 18:17

Musíš to řešit s psychiatrem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.2.26 18:19
@lucad77 píše: Více

Mám nového až za týden, ale je mi hrozně a mám i blbé myšlenky. Akorát se bojím, že si opět naruším spánek, jsem schopna nespat několik nocí v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43009
24.2.26 18:24

psychiatrovi zavolas a poradis se s nim po telefonu. Myslim, ze to bez problemu schvali. Mozna ti posle recept na jiny lek. Mozna ti da neco, co Ti pomune NUc preklenout. Pokud by se fakt nedalo dovolat, tak to sniz bez porady, ale mel by to vedet. U leku k dlouhodobemu uzivani jsou manipulace s davkami a vysazovani bez porady s lekarem problem. Nejhorsi je, kdyz pacient prijde az za pul roku, davno nevi, ze neco uzival a proc to vysadil a kdy. Ale jestli jdes pristi tyden, tak se zak moc nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11770
24.2.26 18:33

Obvykle těch 75mg výjimečně 150

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.2.26 18:37
@Pudloslava píše: Více

Děkuji moc za radu, jste hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.26 19:17

Já jsem vysazaovala Trittico najednou a úplně bez problémů. Před tím jsem ho brala i nárazově, pak pauza pak zase. normálně se takhle používá, třeba i při práci na směny. Já ho měnila, protože jsem měla hodně dlouhej interval mezi spolknutím tablety a usnutím. Tak to bylo dost nepraktický. takže chvíli nic a čekalo se jestli se nechytí spánek i bez Trittica. A pak jsem přešla na Quentiapin, který mi vyhovuje lépe. Já po Tritticu měla zase erotický sny, ale to mi teda nevadilo, doktorka říkala, že má i pacientky, které zažívají po tr. orgasmus ve spaní, to je hezkej vedlejší účinek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.