Jaká autosedačka 15–36kg? Co podsedák?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14546
14.3.11 08:32

Trochu více dotazů-autosedačky

ahoj, mohl by mi někdo poradit ohledně autosedaček?
Máme 0-18kg zn. Brevi, začíná být malá. Nyní se rozhodujeme koupit 15-36 a bohužel nikdo v mém okolí tak velké děti nemá, aby poradil.
1. jakou značku koupit - záleží na tom? (u většiny se platí za značku ne za kvalitu)
2. co podsedák, nestačil by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4336
14.3.11 08:36

Ahojky! :mavam:
Já neporadím :-( , pač potřebuju poradit také. Jen s tím rozdílem, že bychom chtěli autosedočku od 9-36kg. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
14.3.11 08:43
jadviga píše:
ahoj, mohl by mi někdo poradit ohledně autosedaček?
Máme 0-18kg zn. Brevi, začíná být malá. Nyní se rozhodujeme koupit 15-36 a bohužel nikdo v mém okolí tak velké děti nemá, aby poradil.
1. jakou značku koupit - záleží na tom? (u většiny se platí za značku ne za kvalitu)
2. co podsedák, nestačil by?

No, nepíšeš jak velké děti máš, myslím věk a výška…
Obecně:
1. Ano záleží na tom, noname sedačky nikdy nebyly testované při nárazu a nikdo neví co při případné bouračce udělají. :nevim: ale já bych bezpečí dítěte neriskovala…
2. No, pokud chceš dítě potencionálně zabít či zbytečně zranit, tak stačil, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
14.3.11 08:44
pampalin píše:
Ahojky! :mavam:
Já neporadím :-( , pač potřebuju poradit také. Jen s tím rozdílem, že bychom chtěli autosedočku od 9-36kg. Děkuji moc.

A proč chceš tak velké rozpětí?
Většinou jsou horší a hlavně ta sedačka stejně tak dlouho nevydrží a budeš muset kupovat druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.3.11 08:45

Jadvi :mavam:
Podsedák určitě ne.. Steeve ti sem určitě hodí odkaz na videa testů..
Jinak my teď máme Romer 9-18 a tu další 18-36 budeme kupovat taky Romer. Hlavně nekupovat noname sedačky ze supermarketů :wink:

• Citovat
  • Upravit
101536
14.3.11 08:46

Jinak testy sedaček jsou zde: http://www.adac.de/…default.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
14.3.11 08:57

díky vám, já se na to mrknu, a ty podsedáky jsou teda na co? to by se snad nesměli prodávat, kdyby byly nějak špatný ne? já teda zatím o něm neuvažuju, sedačka by nám měla ještě rok vystačit, zjišťuji info, ale stejně se větší děti usazují na podsedák a ne do sedačky, tam už o zdraví nejde??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.3.11 09:01
jadviga píše:
díky vám, já se na to mrknu, a ty podsedáky jsou teda na co? to by se snad nesměli prodávat, kdyby byly nějak špatný ne? já teda zatím o něm neuvažuju, sedačka by nám měla ještě rok vystačit, zjišťuji info, ale stejně se větší děti usazují na podsedák a ne do sedačky, tam už o zdraví nejde??????

jde tam o zdraví, podsedák nevede pás správně přes hrudník, nijak nechrání dítě při nárazu z boku :zed:
ale podle zákona to lze použít, takže si pak spousta lidí řekne proč neušetřit :roll: :roll:
achjo, chudáci děti, vždycky je lituju, oni za to nemůžou koho mají za rodiče :zed:
Správně je autosedačka 15-36kg, dokud z ní dítě nevyroste váhově nebo výškově - 150cm (ty kvalitní opravdu rostou s dítětem až do této výšky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.3.11 09:02

jadviga- mmch jsi stále nenapsala jak velké máš dítko- váha, výška, věk- ti to určí jasně, jakou autosedačku máte koupit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
14.3.11 09:04

nevim nevim, neznám nikoho, kdo by měl větší děti, jen švagrová a její sestřenice mají holky 9-10 let a ani jedna sedačku nemá - obě mají podsedáky a do sedačky by se nevešly, ačkoliv mají kolem 130cm :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
14.3.11 09:08

já uvažuju o sedačce 15-36 kg, v úvodu píšu, že zatím máme 0-18kg, máme 14kg a 98cm, mají nám vracet za daně :mrgreen: tak už teď po nějaká pokukuju, ta Brevi je výborná, co máme, líbí se mi Storchenmühle přímo tahle http://www.mimibazar.cz/foto.php?… ale nejdou mi do hlavy ty podsedáky právě, proč se to prodává, když tu píšete jak je to blbý :nevim: nejen vy, četla jsem to i v předchozích diskuzích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.3.11 09:14
jadviga píše:
nevim nevim, neznám nikoho, kdo by měl větší děti, jen švagrová a její sestřenice mají holky 9-10 let a ani jedna sedačku nemá - obě mají podsedáky a do sedačky by se nevešly, ačkoliv mají kolem 130cm :nevim:

kámoška má 7 letýho kluka, má 125cm tuším, nebo teď už možná i víc, jezdí normálně ve velký sedačce 15-36kg a bude v ní jezdit určitě do těch 150cm :wink:
Nevidím důvod proč by se do autosedačky nevešly, když do podsedáku se vejdou (ta autosedačka komplet má navíc jenom tu zádovou část- že by holčičky byly tak široké v ramenou pochybuju :lol: a část na hlavu- opět nevidím důvod proč by se nevešly) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
14.3.11 09:17

jedna je drobná, mají sedačku romer - nějakou tu starou(už od mala jí má) a byla jí nepohodlná, je z tvrdýho plastu, ta druhá má kolem 50kg a v tý sedačce opravdu pohodlí neměla :nevim: synovec má 10 let, přes 150cm a 70 kg, to už je trochu extrém no, ten sedačku nemá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.3.11 09:20
jadviga píše:
já uvažuju o sedačce 15-36 kg, v úvodu píšu, že zatím máme 0-18kg, máme 14kg a 98cm, mají nám vracet za daně :mrgreen: tak už teď po nějaká pokukuju, ta Brevi je výborná, co máme, líbí se mi Storchenmühle přímo tahle http://www.mimibazar.cz/foto.php?… ale nejdou mi do hlavy ty podsedáky právě, proč se to prodává, když tu píšete jak je to blbý :nevim: nejen vy, četla jsem to i v předchozích diskuzích

tak to za chvilku dorostete :wink:
Storchenmühle nějaká nedopadla dobře v testech, ale tuším to byla ta 9-36kg, musela bych to pohledat

tady máš za tu samou cenu značku, která dopadla v testech nejlíp :lol:
 http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.3.11 09:22
jadviga píše:
jedna je drobná, mají sedačku romer - nějakou tu starou(už od mala jí má) a byla jí nepohodlná, je z tvrdýho plastu, ta druhá má kolem 50kg a v tý sedačce opravdu pohodlí neměla :nevim: synovec má 10 let, přes 150cm a 70 kg, to už je trochu extrém no, ten sedačku nemá :wink:

starou nevím jak, max životnost autosedačky se udává 5-6 let :nevim:

50kg opravdu do sedačky nepatří, vždyť ta váha je tam jasně daná, i podsedák je jen do těch 36kg, takže pokud má víc, tak už na tom stejně jezdit nesmí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí