Jaká autosedačka 15–36kg? Co podsedák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
14.3.11 11:38
quinny píše:
Angua píše:
Já hlavně nechápu, proč ty sedačky dělají tam mrňavé :mrgreen: Myslím teď 0-18 kg. Samík má teď 13,5 kg a ta sedačka mu začíná být dost tak tak na délku (a to není žádná křehule, ale pořízek) - ale ještě to asi může chvíli být. Nevím, jak by to děcko muselo vypadat, aby mu byla dobře na délku a mělo těch 18 kg. To by snad muselo být širší, než delší :lol: :lol: :lol:Celkem ráda bych ho tam dávala do 18 kg, ale to nebude možné ani omylem…
ono se to na začátku nezdá, ale on se těm dětem pak dost mění poměr těla, takže naše dítko vypadá normálně, sedačku má výškově akorát, ještě by se vešel, ale už má 17kg, takže bude muset do větší :lol:

Na začátku? Mně přijde, že už jsme na konci :lol: :lol: :lol: Já vím, že rostou hlavně nohy, ale tělo musí taky trošku ne? U nás stačí, aby porostlo o 2 cm a jsme v pytli :lol:

Já dávám taky dítě do sedačky bez bundy - ale je to teda z mojí hlavy, protože nechápu, jak někdo může dítě v té bundě připoutat, aby s tím byl spokojený :lol: Nebo vůbec připoutat :lol: Mám tak kdesi deku, tu jsem dávala tak v -15, jinak jezdí i v mrazech bez deky a nic se mu nestalo… Šak to auto začne topit za chviličku…

j.a.n.i1 píše:
gabinka píše:
mmch ja jsem uz tak zvykla ze se pasam i vzadu kdyz s nekym jedu. ja uz ani nepreparkuju bez pasu- citim se strasne volne…
Počkej, to je snad naprosto normální se pásat vzadu ne 8-o

No, jak pro koho… Třeba tchána, když vezeme (nebo některé starší ročníky, třeba babičky, dědečky), tak ti se vždycky ptají, jestli se mají poutat, někteří se tváří, že se poutají jenom kvůli policajtům a odepínají se hned, jak je to možné - ještě auto ani nestojí a nejsme v cíli, ale „tady už policajti nebudou“ :roll:

Já jsem si taky na pásy navykla už v autoškole a připadám si bez nich taková nahá :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.3.11 11:59
Angua píše:
Na začátku? Mně přijde, že už jsme na konci :lol: :lol: :lol: Já vím, že rostou hlavně nohy, ale tělo musí taky trošku ne? U nás stačí, aby porostlo o 2 cm a jsme v pytli :lol:

a kterou máte sedačku, já myslela, že jsi psala Romer, my mame kinga 9-18 a vejde se dobře i skoro ve 3 letech ač je nadměrečnej :lol:
Hlava mu smí koukat až do výše očí, ale to asi víš ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.3.11 12:05

My máme též Kinga… Do výše očí? Jakože oči má v úrovni horního okraje sedačky (resp. té opěrky)? Fakt? To jsem netušila… Tak v tom případě nám vydrží ještě dlouho :lol: Já jsem myslela, že je to jak u vajíčka, že musí mít místo nad hlavou :think:

Teď má hlavu akorát tak s vrchem, možná kousíček čouhá, když ho posazuje tatínek, já ho většinou víc „podkopnu“, tak tam má tak 3 cm… :lol: :lol: :lol: Samo na nejvyšší polohu té opěrky…

Kolik měří váš malý (jestlis to už nepsala)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.3.11 12:14

Angu, náš malej má teď romera taky akorát, a to má čerstvě 2 roky. Není pořízek, ale hubenej a hodně vysokej. V podstatě si ho pletou s tříletým dítětem…
Máme tu opěrku už nejvíc co to dá a místo na ramínka má tak 2 cm, bez bundy samo.
Taky nevím, co budem dělat, až to doroste 8-o

• Citovat
  • Upravit
16365
14.3.11 12:18
Angua píše:
My máme též Kinga… Do výše očí? Jakože oči má v úrovni horního okraje sedačky (resp. té opěrky)? Fakt? To jsem netušila… Tak v tom případě nám vydrží ještě dlouho :lol: Já jsem myslela, že je to jak u vajíčka, že musí mít místo nad hlavou :think:

Teď má hlavu akorát tak s vrchem, možná kousíček čouhá, když ho posazuje tatínek, já ho většinou víc „podkopnu“, tak tam má tak 3 cm… :lol: :lol: :lol: Samo na nejvyšší polohu té opěrky…

Kolik měří váš malý (jestlis to už nepsala)?

jj do výšky očí :wink:

naše mládě má metr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.3.11 12:19
madi píše:
Angu, náš malej má teď romera taky akorát, a to má čerstvě 2 roky. Není pořízek, ale hubenej a hodně vysokej. V podstatě si ho pletou s tříletým dítětem…
Máme tu opěrku už nejvíc co to dá a místo na ramínka má tak 2 cm, bez bundy samo.
Taky nevím, co budem dělat, až to doroste 8-o

kolik měří? do Kinga by se mělo vejít dítko vysoké 105-110cm. Já už teď teda věřím, že vejde, ale mi přerosteme váhou, takže smůla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.3.11 12:22
quinny píše:
madi píše:
Taky nevím, co budem dělat, až to doroste 8-o
kolik měří? do Kinga by se mělo vejít dítko vysoké 105-110cm. Já už teď teda věřím, že vejde, ale mi přerosteme váhou, takže smůla :roll:

Já vím, že se to všude píše, že by se mělo vejít :wink: Metr ještě asi nemá, dlouho jsem neměřila..
Ale záleží přece na poměru, jak má dlouhý trup a jak dlouhé nohy :nevim: No jsem zvědavá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
14.3.11 12:57

Madi, naše dr. nám taky říká, že je to takový pěkný tříletý chlapeček :lol: Též nevím, kolik má přesně - tak 92 cm? Musím si ho poměřit :mrgreen:

Jo, vidíš, ramena, na ty jsem nehleděla, kolik má nad nima místa :think: Dneska to omrknu :lol:

Quinny, tak to jsem v klidu :lol: Do metru nám ještě chybí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario