Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím tady, chtěla bych se poradit ohledně kočárku. Dítě se má narodit začátkem srpna. Mám již dvojčata a měla jsme pro ně celkem tři kočáry, od narození herqules, peg perego s autosedačkama pro snadnější převoz do roku, pak baby jogger elitte do teď se kterým jsme nejvíc spokojená: lehký, skladný do malého kufru, uveze ho i jedno z dvojčat, jak to terénu, do města, do sněhu, super věc, jen je až pro větší děti.
Teď váhám co koupit pro jedno mimi, jestli trojkombinaci novou která by byla srovnatelná s typem kočárku baby jogger, nebo něco jetého a pak až kvalitní sporťák. Znám jen kočárek jané.
Chci lehký, skladný a hlavně bytelný kočár co něco vydrží, s autosedačkou, to hlavně.
Budu ráda za zkušenost a radu těch, co to řešili jako já. Díky. Val
Z vlastní zkušenosti, pokud trojkombinaci, zaměřila bych se hlavně na sporťák. V korbě je mimino chvíli a pak se jezdí nejdelší dobu hlavně se sporťákem a u toho pak většina mamin zjistí, že jim z nějakého důvodu nevyhovuje tak, jako hluboký. Já jsem třeba se svou trojkombinací v zásadě opravdu spokojená, ale sporťák je menší a na zimu jsem tam kluka s 87cm a s fusakem prostě nenacpala jednak kvůli madlu, které je dost blízko sedáku a hlavně kvůli stříšce, která je zkrátka nízko. Takže dneska bych vybírala hlavně prostorný a velký sporťák, respektive asi zvlášť hluboký a zvlášť nějaký lehký a prostorný sporťák nebo jogger po něm.
Já už bych trojkombinaci taky nebrala. Měla jsem na první dceru Inglesinu trojkombinaci, hluboká korba byla úžasná, ale sporťák už stál za prd. Teď mladší jsem odvozila v té korbě a pořídila jsem jí nový sporťák a ten je super ![]()
Cekame v zari. Mam stejne pozadavky. Byla jsem i omrknout.Baby jogger koupila bych ho hned lec ta cena i s korbickou by byla 14000 a to by v tom nebyla autosedacka a to uz je hodne. Koukala jsem jestli se nedaji korbicky koupit z druhe ruky bohuzel jsem neobjevila. Zminene Jane mi nesedlo. Ale favoritem se stal quinny speedi. I priteli se zamlouval a sam rikal ze jde videt ze vydrzi. Takze to vyresim nejspis tak ze koupim novy sportak, korbicku z druhe ruky daji se sehnat za 1000kc na tech 4-5mesicu staci. Takze zase to vyjde levneji plus autosedacka maxi cosi ale tu nejspis budu mit z druhe ruky od znamych ale vsimla jsem si ze se daji sehnat i za polovinu z druhe ruky se zarukou ale nejsem si jista jestli bych ji takhle koupila byt se zarukou.
Taky když trojkombinaci, zaměřila bych se na ten sporták ![]()
Měla jsem PP GT3…ale ten není ani lehký a ani skladný
No přesně tak nějak si to myslím, korba je na chvíli, já ji u dvojčat neměla, jen vložné tašky, a tak by mě zajímali jaké kočárky jsou v tomto směru dost dlouhé a prostorné, jelikož jsme tři roky řešila jen dvojčatové tak nemám jaksi přehled..
Začínám to teprv řešit vlastně od dneška a tuším že to bude mazec..no ten jogger se dá i s korbou? To nevím, myslela jsme že ta sportovní bouda je daná napevno na konstrukci a dát tam vajíčko nebo korbu…jak to tam bylo KATTKO?
Ahoj holky,
Taky ted resime kocarek… Mimco cekame konec cervence, zacatek srpna.
Jsme z Prahy, a proto jsme chteli kocarek, ktery mebude tam hazet s mimcem na kostkach a bude lehky a kvalitni.
Nakonec jsme vybrali tento… http://www.babiez.cz/…1000101.aspx
Je pevny, kvalitni, je to teda trojkombinace, ale vyšel i ze vsech pozadavku, co jsme meli nejlepe…
Jen je to nase prvni mimi, tak se v tom taky moc nevyznam.. Nekdo rika trojkombinaci a nekdo zase, ze chce normalni kocarek s velkou, hlubokou vanickou a pak sportak. ![]()
Za mě trojkombinaci už ne při první dceři jsem využila korbu a sporťák skoro ne, protože už to bylo strašně těžký a nepraktický, neskladný do auta. Druhou dceru jsem nosila v manduce a korbu skoro neznala no a teď jezdí v espiru magic 4. Takže trojkombinace naprosto nevyužitá. Využila jsem jen autosedačku na podvozku, to asi nejvíc..
@valinkka píše:
Začínám to teprv řešit vlastně od dneška a tuším že to bude mazec..no ten jogger se dá i s korbou? To nevím, myslela jsme že ta sportovní bouda je daná napevno na konstrukci a dát tam vajíčko nebo korbu…jak to tam bylo KATTKO?
Ne da se da i s korbou.
@eeevulkaaa píše:
Ahoj holky,
Taky ted resime kocarek… Mimco cekame konec cervence, zacatek srpna.
Jsme z Prahy, a proto jsme chteli kocarek, ktery mebude tam hazet s mimcem na kostkach a bude lehky a kvalitni.
Nakonec jsme vybrali tento… http://www.babiez.cz/…1000101.aspxJe pevny, kvalitni, je to teda trojkombinace, ale vyšel i ze vsech pozadavku, co jsme meli nejlepe…
Jen je to nase prvni mimi, tak se v tom taky moc nevyznam.. Nekdo rika trojkombinaci a nekdo zase, ze chce normalni kocarek s velkou, hlubokou vanickou a pak sportak.
U nej bych videla jedno docela velke minus popravde.Ty male predni kolecka v zime nebudou nic moc. Takze je mozne ze jak mile napadne snih tak budete doma protoze stema prednima to neprojedes.Uz na to byli tady diskuze vseobecne. A natech kostkach bych rekla ze bude hrkat podobne jak jine…
Příspěvek upraven 25.03.13 v 10:14
Za mě také radím napřed vyřešit hlubokou korbu a až potom sporťák. Moje malá je narozená v červenci a stále je v hluboké korbě - ještě pořádně nesedí. Takže moje požadavky na sporťák budou teď úplně jiné, když ji tam budu dávat dejme tomu na květen, než kdybych ji tam dávala jako půlroční v lednu.
Jinak taky jsme měli trojkombinaci a střelila jsem ji. Podle mě prostě trojkombinace, kde by ti sedla korba i sporťák neexistuje.
Ahoj, ja mam teda trojkombinaci a jsem spokojena, mamas papas sola - korbicku od cervence do unora a pak jsem dala sportak - ten je super. Sedacka pro mamas a papas od cybexu. Sportak je lehky, skladny jak jsem jiny kocar nevidela a hlavne lehky! Kosikna nakup super. Tedtady byla kamoska na 2 dny a ma maxicosi murua toje des! Tezky, blbe sesklada a ma siroky podvozek, takze neprojedes vsude. Ja jsem proste do te soly zamilovana:-)
@kattkka píše:
U nej bych videla jedno docela velke minus popravde.Ty male predni kolecka v zime nebudou nic moc. Takze je mozne ze jak mile napadne snih tak budete doma protoze stema prednima to neprojedes.Uz na to byli tady diskuze vseobecne. A natech kostkach bych rekla ze bude hrkat podobne jak jine…Příspěvek upraven 25.03.13 v 10:14
To si nemyslím, píše, že je z Prahy, takže tam nějaké velké závěje nepotká. Já mám do města Bugaboo, to ma stejně malá kolečka a do města je super. Ale je pravda, že u nás na vesnici ho nevytahuju ani z baráku a jezdíme tankem Inglesinou.
Já jsem původně taky chtěla trojkombinaci a s pohyblivými kolečky, strašně se mi ty kočárky vzhledově líbí. I kvůli té autosedačce jsem to tak chtěla, abych ji mohla připevnit na podvozek, když bychom někam z auta vyrazili. No pak jsem tak koukala všude možně po ulicích po kočárkách a jak se s nima maminkám jezdí a rozhodla jsem se tak, že máme doma nachystaný Dorjan cross, takže jeden obyčejný kočárek, bez otočných koleček a pak si pořídíme buď sporťák a nebo až golfáč. Autosedačku mám od sestřenky, kterou můžu nasadit na takovou malinkou lehkou konstrukci a můžu s ní taky vyjet.