Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Může to být tromboza, i nemusí…Lékař po na sono ti řekne více…Asi bych si nezahrávala, a šla k lékaři
Já když byla jako dítě v krci tak tam přivezli holcinu ze ji jen otekla dost ruka a nebolela…brala HA…a prevazeli ji do motola ze mela trombozu… ![]()
@terez99 no,to ti nikdo s jistotou nepoví, ale pokud máš takovéhle potíže, možná by bylo dobré jít co nejrychleji k lékaři, protože trombóza je nebezpečná. Taky by se mohlo stát, že tě tam poveze rychlá. A nebo je ten kašel úplně jiného původu, nemáš alergie? V tomhle období to může. Každopádně se nech vyšetřit a budeš mít pokoj.
@terez99 píše:
Ahoj, mám na vás dotazPřed měsícem jsem prodělala angínu, od té doby kašlu hleny, po ránu a na večer je kašel až dusivý…
před čtrnácti dny mě začalo bolet levé koleno zezadu. Zprvu jen když jsem třeba šla, nebo dlouho seděla a potom se zvedla… týden na to jsem začala mít pnutí v lytku. Nevíte někdo oč jde?
strýček gůgl mi řekl, že snad tromboza, ale nejsem si jistá… dneska byla noha v klidu, je možné ze se to samo ztratilo?
prvně jsem si myslela, že je to natahlý sval, ale to nemám z čeho mít… proto budu ráda za vyjádření, pokud se tu najde někdo kdo měl/má něco podobného, děkuju moc!
Spis ne, tromboza obvykle nezacina bolesti v koleni zezadu. Ale vzhledem k zavaznosti nasledku bych urcite sla k lekari, at udela odbery na D-dimery (nizke D-dimery temer vylucuji moznost trombozy). Jinak ano, tromboza boli stejne, jako natazeny sval v lytku.
PS - ja treba mela trombozu uplne bez priznaku a pak rovnou embolii. Lytko me zacalo bolet az asi tyden po embolii.
@Aduš8 já právě žádnou alergii na nic nemám
co jsem byla teď nedávno na pohotovosti ve městě ( protože jsem nedávno přestěhovala a nemám tu ještě obvoďáka) se silnými bolestmi zad, kdy jsem se nemohla ani hýbat, tak mi doktorka řekla ze to mám z toho že málo piju
takže se jen bojím že i teď si ze mě udělá dobrý den..
Ahoj holky, jdu sem pro uklidneni, Google me vzdycky vydesi…
Mam Leidenskou mutaci heterozygot, nyni jsem asi ve 12tt, 3. dite. Pred dvema dny jsem se probudila s bolesti v nohou i rukou (cele nohy a paze), jakoby svaly po narocnem cviceni. Porad to citim, hlavne nohy. K tomu se zadychavm pri chuzi a to nemam jeste bricho.
Nohy otekle nemam, krecove zily nevidim a na hematologii jdu az za 10 dni.
Muze to byt tromboza, nebo proste boli svaly a je to bezny priznak tehotenstvi? ![]()
@Simu píše:
Ahoj holky, jdu sem pro uklidneni, Google me vzdycky vydesi…Mam Leidenskou mutaci heterozygot, nyni jsem asi ve 12tt, 3. dite. Pred dvema dny jsem se probudila s bolesti v nohou i rukou (cele nohy a paze), jakoby svaly po narocnem cviceni. Porad to citim, hlavne nohy. K tomu se zadychavm pri chuzi a to nemam jeste bricho.
Muze to byt tromboza, nebo proste boli svaly a je to bezny priznak tehotenstvi?
Nohy otekle nemam, krecove zily nevidim a na hematologii jdu az za 10 dni.
Je divne, ze bys mela trombozu zaroven ve vsech rukach a nohach. Kdyby to bylo postupne, ale tohle je divne. Ale k Dr. bych pro jistotu sla. Myslim, ze tromboza to nebude.
Ahojte s trombózou mám hodně zkušeností, bohužel odzkoušené na sobě, někteří „nováčči“ to berete na lehkou váhu, protože přesně nevíte o co se jedná a co všechno Vám to může způsobit, proto, kdo by se chtěl na cokoliv zeptat, napište na email: **** ráda vám pomůžu…
edit adminem - smazán kontakt - napište si sz
Dobrý den, chci se optat za jak dlouho jste mohli zpět do zaměstnání po nalezení trombózy v lýtku? Přítel byl týden v nemocnici vše krásně zabralo, ted bere prášky a čeká ho kontrola skoro po 2 měsících, už i normálně chodí, nateklé to má jen někdy a hlavně málo. Tak co myslíte? Děkuji za odpověď
@Iloveblondes omlouvam se za chyby pisu z mobilu záleží jak se přítel citi, jestliže ma tromby již rozpuštěné, muze prakticky kdykoliv, otok většinou bude někdy mívát, toho už se nezbaví, kor v horkých dnech je dobre nosit kompresní punčochu, ktere mu predepise jeho hematolog, alespoň na tu nemocnou" nohu( nekomu to nemusí být příjemné nosit kor chlapovi)…není dobre dlouho sedět v práci ani stát na jednom místě, vždy tak po hodině se protáhnout, projit..
stroze napsané kdybyste potřebovala s necvim poradit ráda Vám zase odpovím. Přeji hodně štěstí.
.
Příspěvek upraven 06.03.21 v 02:06