Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:Šla bych rovnou ted na pohotvost. gynekolog to stejnak nemůže vyřešit
Ahoj holky, jsem přesně týden po císaři a před dvěma dny mi večer otekla levá noha v kotníku a nárt. Druhý den se přidala bolest / pnutí v lýtku, přičemž otok se zmírnil, až nakonec zmizel. Pnutí však zůstává a připadá mi, že se spíše lehce zhoršuje. Zítra jdu na gynekologii vytahovat stehy a určitě se o všem zmíním, jen se chci zeptat, zda někdo řešil něco podobného, zda to byla opravdu tromboza a zda je vůbec gynekolog kompetentní tohle řešit a případně mě poslat někam na sono žil?
Díky za každou reakci.
Jed na pohotovost. Před par tydny tu byla taky jedna po sekci - a byla to teomboza. Nevahej. Začnou ti ředit krev léky.
Holky, díky za každou reakci.
Nakonec je to opravdu trombóza a mám na 3 měsíce předepsaný fraxiparine. Docela mě to překvapilo, protože otok byl opravdu krátkodobý a pnutí v lýtku nijak zvlášť intenzivní, a přesto…
@Shinky90 píše:
Holky, díky za každou reakci.Nakonec je to opravdu trombóza a mám na 3 měsíce předepsaný fraxiparine. Docela mě to překvapilo, protože otok byl opravdu krátkodobý a pnutí v lýtku nijak zvlášť intenzivní, a přesto…
Tak hlavně, že se to podchytilo včas ![]()
Ahoj holky, jsem přesně týden po císaři a před dvěma dny mi večer otekla levá noha v kotníku a nárt. Druhý den se přidala bolest / pnutí v lýtku, přičemž otok se zmírnil, až nakonec zmizel. Pnutí však zůstává a připadá mi, že se spíše lehce zhoršuje. Zítra jdu na gynekologii vytahovat stehy a určitě se o všem zmíním, jen se chci zeptat, zda někdo řešil něco podobného, zda to byla opravdu tromboza a zda je vůbec gynekolog kompetentní tohle řešit a případně mě poslat někam na sono žil?
Díky za každou reakci.